Skip to main content

De Blauwen lijken te snakken naar het einde van het seizoen. De laatste twee competitiewedstrijden werden verloren en Spakenburg wacht nog drie pittige wedstrijden. Volgende week komt HHC Hardenberg, de nummer vijf, op bezoek en in het slot van de competitie staat de kraker Katwijk – Spakenburg op de rol. Eerst wacht aankomende zaterdag Rijnsburgse Boys. De Uien staan gretig te loeren op de koppositie en hebben daar zelf een overwinning voor nodig en daarnaast puntenverlies van koploper AFC. 

RIJNSBURGSE BOYS

De ploeg uit de gemeente Katwijk staat momenteel op de tweede plaats. Afgelopen weekend wonnen de Rijnsburgers van FC Lisse en omdat Katwijk van Jong Sparta verloor (5-3) stegen de geelzwarten een plaats omhoog. Katwijk tuimelde van poleposition naar plek drie omdat AFC met 0-2 won van Scheveningen.

Tegen Lisse keek de ploeg van Henk Wisman bijna de hele eerste helft tegen een 1-0 achterstand aan nadat Max Hudepohl na tien minuten de score had geopend. Bram Ros maakte vlak voor rust de gelijkmaker en zo gingen de Rijnsburgers met een lekker gevoel de kleedkamer in. Dat goede gevoel werd meegenomen in de tweede helft. Bram de Bruin en Dani van der Moot maakte er 1-2 en 1-3 van. De spanning kwam nog terug toen Justin van der Putten vlak voor de 2-3 maakte, maar Rijnsburgse Boys wist de overwinning en daarmee de drie punten over de streep te trekken.

Daarmee zette de ploeg in het geelzwart een serie van drie overwinningen neer. Een ronde eerder werd Kozakken Boys met 2-0 naar huis gestuurd en een week daarvoor werd er met 0-3 gewonnen van Jong Sparta.
Bij de Boys uit Rijnsburg is Furghill Zeldenrust de topscorer. Met 19 treffers en 11 assists neemt hij het leeuwendeel van de goalproductie voor zijn rekening. Hij is ook de nummer twee in het algehele klassement van de Jacks league. Dani van der Moot volgt hem met vijftien goals en twee beslissende passes.

Spakenburg

De ploeg van Chris de Graaf staat momenteel op een negende plaats en daarmee in de kleurloze grijze middenmoot van de competitie. Dat de Blauwen daar ongeveer zullen eindigen staat ook wel vast. Gelukkig heeft het historische beker-seizoen kleur op de anders fletse wangen gebracht, want in de competitie heeft het allemaal niet echt willen vlotten. Mooie overwinningen op clubs uit de top werden te veel afgewisseld met zeperds tegen de mindere goden uit de onderkant van de Tweede Divisie.

Afgelopen weekend kwam TEC op bezoek. De ploeg die voor aanvang op plaats vijftien stond wist de Blauwen af te troeven met een 0-3 overwinning. Op die uitslag viel in zijn geheel weinig af te dingen, hoewel enkele Blauwe treffers zeker hadden kunnen vallen.

De Blauwen, lijken zoals gezegd, een beetje uitgeblust te zijn. De laatste drie wedstrijden zijn echter wel ploegen uit de top van de competitie en daar lijkt Spakenburg toch over het algemeen beter mee om te kunnen gaan dan de laagvliegers. Een mooi sprankelend slotakkoord hoeft dus zeker niet op voorhand tot het rijk der fabelen worden verwezen. Kanttekening is wel dat de Spakenburgse selectie behoorlijk gehavend is. Momenteel zitten Vincent Volkert, Youri Koelewijn, Mark Veenhoven en Dwayne Green sowieso in de lappenmand. Hero van Lopik viel tegen TEC ook geblesseerd uit, de vraag is of hij fit genoeg zal zijn om te spelen. Daarnaast zal Masies Artien ook niet meedoen vanwege de rode kaart die hem werd voorgehouden in de tweede helft van de wedstrijd tegen TEC.

Bij de Blauwen is nog steeds Floris van der Linden de topscorer van Spakenburg. Hij is goed voor twaalf doelpunten en zes assists.

Head-to-Head

Eerder dit seizoen werd er tegen de Uien gelijkgespeeld. Spakenburg moest al vroeg met tien man verder na een rode kaart aan het adres van Vincent Volkert. Rijnsburgse Boys had lang nodig om alsnog de score te openen. Zeldenrust zette de 0-1 op het bord in de 71e minuut. Vlak voor het laatste fluitsignaal wist Robin Eindhoven de gelijkmaker op het bord te zetten.

Vorig seizoen werd het aan het begin van de competitie 3-1 in het voordeel van de Rijnsburgers. Masies Artien, dit jaar spelend in het Blauw, opende de score in de eerste helft. Spakenburg moest lang op jacht naar de gelijkmaker. Pas in de 76e minuut wist Roy Tol met een fraaie treffer de stand weer op gelijk te zetten. Beide ploegen bleven de aanval zoeken en dat kostte Spakenburg de kop. Magan en Otterlo wisten allebei nog te scoren en daarmee Spakenburg puntloos naar huis te sturen.
​In de laatste wedstrijd van het seizoen en op de Blauwe zijde van de Westmaat werd het 2-1 voor Spakenburg. In de tweede helft zette Koos Werkman de Blauwen op voorsprong, maakte Marc Magan de gelijkmaker en zorgde Robin Eindhoven voor de winnende van de middag.

De uitslagen van de voorgaande seizoenen:

14-12-2019 | Spakenburg – Rijnsburgse Boys | 2-223-02-2019 | Rijnsburgse Boys – Spakenburg | 3-417-11-2018 | Spakenburg – Rijnsburgse Boys | 1-127-05-2017 | Spakenburg – Rijnsburgse Boys | 2-3
23-05-2017 | Rijnsburgse Boys – Spakenburg | 2-1

Tijd, plaats & arbiter

De amateurkraker van zaterdag staat onder leiding van Stan Teuben. Zijn assistenten zijn Martijn Beijer en Maarten Bolwerk. De vierde official van dienst is Daniël Drost. Het eerste fluitsignaal zal klinken om 15:00 uur, tot dan en Forza Blauwen!