Skip to main content

Zaterdag heeft Spakenburg met het kleinst mogelijke verschil verloren van titelkandidaat Rijnsburgse Boys, 1-0. Op zich niet eens een opmerkelijke uitslag. Wat daarentegen wel opmerkelijk was, was dat de Blauwen aantraden met liefst vier basisdebutanten, allen uitkomend voor O23: Peter van de Groep, Thijmen Hilhorst, Ferebory Kourouma en Kevin van Dieren. Dit viertal werd aangevuld met Damen, Verhagen, Werkman, Wesdorp, Vink, Admiraal en van Diermen. Trainer Chris de Graaf moest noodgedwongen “shoppen” bij het O23 team vanwege een pak aan blessures en schorsingen. 

Spakenburg sloeg met al die debutanten niet eens een modderfiguur maar kon prima meekomen met de Rijnsburgers. Het speelde zelfs fris van de lever en dat was in de voorbije weken wel anders. Het eerste echte serieuze wapenfeit was een kopkans voor Peter van de Groep na een goeie 12 minuten voetballen. Zo vreemd is dat niet dat van de Groep een kopkans kreeg want deze robuuste verdediger heeft een vader die luistert naar de naam Joop en die kon vroeger ook aardig koppen. De wedstrijd was aardig in evenwicht maar na dik 35 minuten spelen voerde Rijnsburg de druk wat op. Het resulteerde in een kans voor van der Moot maar Damen kon de bal tot corner verwerken. Spakenburg kreeg vanuit de omschakeling ook een enorme kans. Admiraal mocht alleen op doelman Zonneveld af maar zijn schuiver ging helaas naast. Op slag van rust mocht diezelfde Admiraal aanleggen voor een directe vrije bal vanaf een metertje of 20. De prima geplaatste bal werd echter zonder al te veel moeite door Zonneveld gepareerd waardoor de thee werd opgezocht met een 0-0 ruststand.

TWEEDE HELFT

Ongewijzigd begon Spakenburg aan het tweede bedrijf waarin het, logischerwijs, wat moeilijker had tegen de Uien die samen met Katwijk en AFC uit moeten gaan maken wie kampioen gaat worden in de Jack’s League. Na 7 minuten dacht alles en iedereen dat Rijnsburg de score opende middens Jeroen Spruijt. Zelfs de app Fotmob noteerde de goal al alleen had men waarschijnlijk Koen Wesdorp over het hoofd gezien want die keerde de inzet voor de doellijn. Amper 6 minuten later was Spakenburg enorm dicht bij de openingstreffer. Een prima aanval van de Blauwen eindigde bij Vink die de bal uiterst precies en buiten bereik van doelman Zonneveld op de binnenkant van de paal mikte maar helaas geen goal. Feitelijk was dit het laatste wapenfeit van Spakenburg en deden de Blauwen er alles aan om met een punt huiswaarts te keren.

Jammer genoeg slaagden zij daar niet in want in de 81e minuut werd invaller Asante de diepte ingestuurd en met een bekeken schuiver besliste hij het duel: 1-0. Met deze uitslag blijft de titelrace ongekend spannend want ook Katwijk en AFC wonnen met dezelfde cijfers. Spakenburg had alles gegeven wat mogelijk was en had op basis daarvan wel een puntje verdiend maar dat telt helaas niet in het voetbal. Aanstaande zaterdag alweer de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2022-2023 en dan komt het sympathieke HHC op bezoek.

WEDSTRIJDSTATISTIEKEN

Scoreverloop:

81’ 1-0 Delano Asante

Toeschouwers: 2.098

Opstelling Rijnsburgse Boys: Zonneveld, Gielisse (63’ de Bruin), Walraven, Strooker (79’ Zandbergen), Ros, van der Moot (79’ Hilterman), Jongeneelen (63’ Asante), Zeldenrust, Klaver, Spruijt (88’ Kramer), Koomen.

Opstelling Spakenburg: Damen, van de Groep, Werkman, Verhagen, van Diermen, van Dieren (88’ de Graaf), Wesdorp, Vink, Admiraal, Kourouma (64’ Ricardo), Hilhorst (75’ Auahrani)

Scheidsrechter: S. Teuben

Geel: Ros (Rijnsburgse Boys). Wesdorp (Spakenburg)

WEDSTRIJD IN BEELD

Foto’s door Hans Erkelens

Sfeerbeelden van de wedstrijd Rijnsburgse Boys tegen SV Spakenburg op zaterdag 13 mei 2023