Skip to main content

De Blauwen zijn morgen niet vrij zoals de meeste ploegen. Naast TEC – OFC is de wedstrijd Quick Boys – Spakenburg de enige wedstrijd. Eigenlijk zou de wedstrijd pas volgende week gespeeld worden, maar dan is het veld bezet vanwege interlandverplichtingen. 

Quick boys

De Blauwen uit Katwijk staan momenteel op een vijfde plaats. Lange tijd waren de Boys van Edwin Grünholz een serieuze kandidaat voor de titel, maar na de winterstop wist Quick Boy slechts eenmaal te winnen en is de kampioenschaal uit zicht geraakt. Van de andere zes wedstrijden na de winterstop werd er vier keer gelijkgespeeld en twee keer verloren.

Afgelopen weekend was één van die gelijke spelen. Tegen FC Lisse bleef het 0-0, maar het duel was ondanks dat er niet gescoord werd toch interessant. Grünholz was met de puntendeling het minst tevreden en vond dat zijn ploeg verzuimd had te scoren. Raymond Bronkhorst van FC Lisse kon wat meer leven met het gelijke spel en vond beide ploegen aan elkaar gewaagd.

In de week daarvoor was er de eerdergenoemde zege. Op sportpark Nieuw Zuid werden de andere Boys, die van Kozakken, met 4-0 naar huis gestuurd. Doelpuntenmakers waren El Kachati (twee keer), Van Duijn en Ket.

Bij Quick Boys is Youssef El Kachati de topscorer van de club, maar ook van de gehele competitie. De spits heeft inmiddels alweer 19 treffers achter zijn naam. De nummer twee bij de Katwijkse club is Danny vd Meiracker. De voormalig Blauwe spits was negen keer trefzeker en wist daarnaast ook twee assists te leveren.

Spakenburg

De mannen van Chris Steen hebben in de competitie een dipje te pakken. Eerst werd er tegen Noordwijk gelijk gespeeld. Daar stond echter niemand van te kijken met de zware bekerwedstrijd in de benen. Afgelopen weekend kon men fris en fruitig beginnen aan de match tegen Scheveningen, maar op de eigen Westmaat werd er met 0-1 verloren. Fris en fruitig ging overigens niet op voor alle spelers. Werkman, Veenhoven en Koelewijn deden alle drie niet van meet af aan mee vanwege blessureleed. Veenhoven en Koelewijn zouden zelfs helemaal niet in actie komen en alleen Werkman pakte nog tien minuutjes mee in het treffen tegen de Schollekoppen.

Door de nederlaag en de overwinning van Noordwijk op Jong Volendam verloor Spakenburg haar zevende plek en zakte het naar de achtste plek.

Gescoord werd er niet tegen Scheveningen en daarom bleef de clubtopscorerslijst ongewijzigd. Floris vd Linden is nog steeds de man met de meeste doelpunten. Tien goals en vier assists zijn de statistieken van de boomlange en kopsterker spits.

Head-to-Head

In de wedstrijd eerder dit seizoen bleef Spakenburg kansloos tegen een veel sterker spelend Quick Boys. Het werd maar liefst 0-4 door goals van Junte, El Kachati, Panka en een eigen goal van de Blauwen.

Door de nederlaag en de overwinning van Noordwijk op Jong Volendam verloor Spakenburg haar zevende plek en zakte het naar de achtste plek.

Gescoord werd er niet tegen Scheveningen en daarom bleef de clubtopscorerslijst ongewijzigd. Floris vd Linden is nog steeds de man met de meeste doelpunten. Tien goals en vier assists zijn de statistieken van de boomlange en kopsterker spits.

Vorig seizoen verloor Spakenburg tweemaal van Quick Boys. Een opmerkelijke trendbreuk, daar in de vier jaren ervoor telkens gewonnen werd.

In eigen huis werd het vorig seizoen 1-3. De goals vielen allemaal in de tweede helft. Eerst bracht Bekooij de ploeg op voorsprong om daarna ook de assist te geven op de 0-2 van Kevin van Kippersluis. Koos Werkman deed wat terug vanuit een vrije trap van Wimilio Vink, maar Van Kippersluis maakte ook zijn tweede en de derde voor Quick Boys.

In het paasweekend van 2022 verloren de Blauwen onnodig. De enige goal was van Mahmoed en Spakenburg drong wel aan, maar de gelijkmaker en verdere goals bleven uit.

De eerdere resultaten van de seizoenen ervoor waren:

07-03-2020 | Quick Boys – Spakenburg | 0-1 | ⚽ Dekker

30-11-2019 | Spakenburg – Quick Boys | 2-0 | ⚽ Werkman & Sterling

27-01-2018 | Spakenburg – Quick Boys | 2-0 | ⚽ Kees Tol & Waalkens

30-09-2017 | Quick Boys – Spakenburg | 0-3 | ⚽ Steltenpool (tweemaal) & Kees Tol

Livestream

Bij deze wedstrijd zijn geen uitsupporters welkom. Quick Boys zal een volledige livestream verzorgen met voorbeschouwing en analyse door onder andere Tijmen Beekhuis. De livestream zal tegen betaling te zien zijn via de website van Eyecons.

Op de wedstrijddag start de livestream via https://eyecons.com/videos/livestreams. Ruim van tevoren kan je hier al terecht, de wedstrijd begint om 15:00 uur, maar de livestream met voorbeschouwing start al eerder. Als je op de link van de wedstrijd klikt kun je het bedrag via iDeal betalen en daarna de gehele wedstrijd live bekijken.

Indien je nog geen account hebt, maak dan gratis een account via https://eyecons.com/ aan. Dit doe je door rechts bovenin op het poppetje te klikken. We raden aan om dit ruim voor de wedstrijd te doen. Als je eenmaal geregistreerd bent kun je met die gegevens inloggen.

Tijd, plaats, arbitrage

De wedstrijd staat onder leiding Nick Tunnissen. Zijn assistenten zijn Gijs van Hout en Gijs van Mun. Het duel zal in gang gezet worden om 15:00 uur. De wedstrijd is zoals gezegd te volgen via de livestream, maar ook via ons Twitter-kanaal en de radio-uitzending van Namen & Rugnummers. Veel plezier alvast en Forza Blauwen!