Skip to main content
Zaterdag heeft Spakenburg een smadelijke 4-2 nederlaag geleden tegen Quick Boys. Een meer dan beroerde eerste helft lag daaraan ten grondslag want na 40 minuten prijkte er een 4-0 op het scorebord. Een regelrechte afgang en monsterzege lagen op dat moment op de loer. Een treffer op slag van rust en enige verbetering in het tweede bedrijf voorkwamen dat en werd de uitslag nog enigszins draaglijk.

Spakenburg begon met de volgende elf aan de aftrap: Alessandro Damen, Koos Werkman, Masies Artien, Dwayne Green, Nick Verhagen, Hero van Lopik, Koen Wesdorp, Maurice de Ruiter, Wimilio Vink, Luuk Admiraal en Floris van der Linden.

Spakenburg startte extreem nerveus aan het treffen tegen de Katwijkers. Het speelde slordig en het lukte de Blauw-Witten simpelweg niet om de bal lang in bezit te houden. De straffe wind tegen en het natuurgrasveld zouden daar wel eens de oorzaak van kunnen zijn geweest want ook Quick Boys vertoonde in de beginfase opvallend onzorgvuldig spel. Desondanks waren de Katwijkers binnen het kwartier driemaal gevaarlijk waarbij het bij de laatste poging ook raak was. Een verkeerde inspeelbal van doelman Damen kwam net buiten de 16 bij een Katwijkse aanvaller terecht. Het eerste directe gevaar kon nog worden afgewend maar de bal kwam voor de voeten van el Kachati die wel raad wist met dit buitenkansje: 1-0. Spakenburg leek zich na deze tegentreffer te herstellen en kreeg wat meer grip op het duel. Een kopbal van Werkman, vanuit een vrije schop van Vink, raakte de lat en niet veel later moest doelman van der Helm reddend optreden op een inzet van Wesdorp die na een zeldzaam goed lopende aanval over rechts was vrijgespeeld. Deze fase duurde welgeteld 15 minuten want el Kachati, komend seizoen uitkomend voor de Vogels, prikte op het half uur zijn tweede binnen. Ook hier ging veel defensief geklungel aan vooraf. Runderkamp mocht eerst van een meter of 20 kiezelhard uithalen. Niemand van Spakenburg die hem een strobreed in de weg legde maar zijn schot raakte vol de paal. Uit de rebound kon de geheel vrijstaande spits el Kachati alsnog afronden. Amper 5 minuten later lag ook nummer 3 achter Damen. Junte was de afronder en ook hier werd er door Spakenburg kinderlijk eenvoudig verdedigd. Spakenburg leek wat terug te doen maar de treffer van Admiraal werd vanwege buitenspel afgekeurd. Quick Boys gooide in de 40e minuut de wedstrijd reeds in het slot middels een prachtige goal van Bram Franken die met een geplaatst, gekruld schot Damen kansloos liet. Een afgang dreigde maar gelukkig kon Luuk Admiraal op slag van rust nog een tegentreffer produceren na een inschattingsfout van verdediger Bjelica.

In de pauze werden Artien en Vink vervangen voor Eindhoven en van de Beek. Hero van Lopik zakte een linie en ging centraal achterin spelen. Met deze ultra offensieve opstelling kreeg Spakenburg direct na de aftrap al de eerste mogelijkheid om het gat kleiner te maken maar van der Linden kon de bal net niet goed aannemen. Vervolgens brak er een periode aan waarin Quick Boys heerlijk achteroverleunend Spakenburg de bal gunde en de indruk wekte het allemaal best te vinden. Ondanks alle goede bedoelingen lukte het Spakenburg maar niet om echt een vuist te maken laat staan gevaarlijk te worden. Pas in de 71e minuut rondde Eindhoven subtiel een voorzet met het hoofd van van der Linden af: 4-2. Zou het dan toch nog? Helaas, het lukte Spakenburg niet om dichterbij de Katwijkers te komen en kwam zelfs 10 minuten voor het eind nog heel goed weg toen invaller Levi van Duijn de bal na een hoekschop voor het intikken had maar hoog over schoot.

Zo eindigde het bezoek aan sportpark Nieuw Zuid in mineur en zal alles en iedereen bij Spakenburg eens goed in de spiegel moeten kijken en eens heel goed bij zichzelf te rade moeten gaan.
Volgende week zaterdag heeft Spakenburg geen programma en de week erop, 1 april, komt OFC naar de Westmaat.

Scoreverloop:

16’          1-0         Youssef el Kachati
30’          2-0         Youssef el Kachati
35’          3-0         Ravelino Junte
40’          4-0         Bram Franken
45’          4-1         Luuk Admiraal
71’          4-2         Robin Eindhoven

Toeschouwers: 2.133

Opstelling Quick Boys:
van der Helm, Bosman, Kamp, Bjelica, Junte (77’ Bekooij), Ket, el Kachati, Owusu, Panka (64’ L. van Duijn), Franken (77’ Ogidi-Nwankwo), Runderkamp (64’ S. van Duijn).

Opstelling Spakenburg:
Damen, Verhagen, Artien (46’ van de Beek), Werkman, Green, van Lopik, Wesdorp (89’ van Dieren), Vink (46’ Eindhoven), Admiraal (81’ de Groot), van der Linden, de Ruiter

Scheidsrechter: Tunnissen

Geel: Verhagen (Spakenburg)

Wedstrijd in beeld