Skip to main content

De Blauwen zullen het in de derde speelronde opnemen tegen de Koninklijke HFC. Op het authentieke sportpark van de Koninklijke zullen de mannen van Chris de Graaf gaan strijden voor de derde overwinning op rij. De Haarlemmers zullen gaan voor hun eerste thuisoverwinning. 

DE KONINKLIJKE HFC

De ploeg uit Noord-Holland staat onder leiding van Gertjan Tamerus. De oud-speler van onder andere Heracles en NAC staat al sinds 2017 aan het roer van het vlaggenschip uit Haarlem. De mannen van Tamerus zijn prima aan de competitie begonnen. De eerste wedstrijd thuis eindigde in een 2-2 gelijkspel tegen Noordwijk. Twee keer kwamen de Haarlemmers achter, maar ook twee keer weer op gelijke hoogte door doelpunten van Niels Springer en Maxwell Frimpong. Afgelopen weekend kon de eerste driepunter genoteerd worden. Uit tegen Kozakken Boys won HFC met 1-2. In Werkendam kwam HFC op voorsprong door Gerry vlak en Niels Springer verdubbelde de voorsprong twee minuten na de openingstreffer. Vlak voor rust deed Kevin Vermeulen wat terug door de 1-2 aan te tekenen, maar in de tweede helft bleven de netten slapjes in de goal hangen en werd er niet meer gescoord. Met vier punten staan de Haarlemmers op de zesde plaats in de Betnation Divisie.

Bij HFC zijn afgelopen seizoen een hoop spelers vertrokken. Veel clubs met grote namen uit het amateurvoetbal shoppen graag bij HFC en het is dus extra knap dat Haarlem altijd goed weet mee te draaien in de tweede divisie. Twee spelers die bijvoorbeeld zijn weggekaapt zijn Zakaria Eddahchouri (Telstar) en Sietse Brandsma (Katwijk). Zij waren respectievelijk goed voor zestien en twaalf goals en daarmee doen de Haarlemmers dus een behoorlijk jasje uit qua scorend vermogen. Zelf haalde HFC Haarlem onder andere de eerdergenoemde Frimpong en Springer van OFC op. Marijn Ploem kwam over van het vorig jaar sterk spelende Hercules. Sterkhouders die bij de provincie-hoofdstedelingen zijn gebleven zijn goalie Mitchel Michaelis, Roy Castien, Jacob Noordmans en Gerry Vlak.

Spakenburg

De Blauwen zijn lekker uit de startblokken geschoten. De eerste wedstrijd was nog wat stroef, maar desalniettemin overtuigend genoeg om tevreden te zijn en daarnaast goed voor de volle buit na een 1-2 overwinning. Vorige week ging de ploeg van Chris de Graaf echt goed los. Opponent Rijnsburgse Boys werd van meet af aan onder druk gezet en de Blauwen lieten niet meer los. Dat resulteerde in een vroege voorsprong via een binnengetikte bal vanuit een corner door Ahmed El Azzouti. Vlak voor rust kwam Spakenburg ook nog op 2-0. Sam van Huffel gaf voor, Bo van Essen deed een subtiel overstapje en Nick Verhagen pegelde de bal keihard en strak tegen de touwen. In de tweede helft kwamen de Blauwen amper, op één keer na, in gevaar. Het was zelfs zo dat Spakenburg zichzelf te weinig beloonde door de score niet verder uit te breiden.
Door de twee overwinningen staat Spakenburg op een gedeelde derde plek met Katwijk. Beide ploegen hebben zes punten en een doelsaldo van vier om één. HHC Hardenberg is de runner-up in de tweede divisie met eveneens zes punten, maar een doelsaldo van vier om nul. De koploper is momenteel Quick Boys met zes punten en acht gemaakte goal en twee tegentreffers.

Head-to-Head

Vorig seizoen speelden de ploegen tegen elkaar in de openingswedstrijd van de competitie. Op sportpark Spanjaardslaan werd het 2-1 voor de gastheren. In de return op de Westmaat werd het 1-0 via een treffer van Floris van der Linden. In het seizoen daarvoor verloren de Haarlemmers twee keer van Spakenburg. In de eerste wedstrijd verloor de ploeg van Tamerus met 2-0 (twee keer Van der Linden) in een thuiswedstrijd voor de Blauwen en in de return werd het 2-3 (Van der Linden, Monteiro en Eindhoven) in het voordeel van Spakenburg.
In de edities daarvoor werd het:
10-10-2020 | Kon. HFC – Spakenburg | 1-2
11-01-2020 | Kon. HFC – Spakenburg | 1-1
11-05-2019 | Kon. HFC – Spakenburg | 3-0
13-10-2018 | Spakenburg – Kon. HFC | 0-1
18-03-2017 | Spakenburg – Kon. HFC | 1-2
24-09-2016 | Kon. HFC – Spakenburg | 5-1

Tijd, plaats & arbiter

De derde competitiewedstrijd van het seizoen 23-24 zal gespeeld worden op Sportpark Spanjaardslaan. De leiding is in handen van Thomas Hardeman en hij zal worden geassisteerd door de heren M.J.H. Pelgröm en A.D. Kloekke. De vierde official is de heer K.F. Molenaar.

Thomas Hardeman is geen onbekende, hij floot zijn eerste wedstrijd in de tweede divisie in het seizoen 2021-2022. Thomas Hardeman floot het afgelopen seizoen zowel de uit- als de thuiswedstrijd tegen de Koninklijke HFC. In totaal floot Hardeman in de tweede divisie 24 wedstrijden, waarbij hij 52 gele en 5 rode kaarten trok. Het eerste fluitsignaal zal klinken om 15:30 uur, tot dan!