Skip to main content

Het einde van de competitie is in zicht, Spakenburg wacht nog twee wedstrijden. We sluiten volgende week af tegen titelkandidaat Katwijk, maar eerst ontvangen we thuis HHC Hardenberg. De Hardenbergers waren net als Katwijk lang in de race voor de koppositie, maar zijn in april afgehaakt door meerdere verliespartijen. De wedstrijd is er dus één om des keizers baard en beide ploegen kunnen dus frank en vrij voetballen en het publiek zoveel mogelijk vermaken. 

HHC Hardenberg

De ploeg van trainer Pascal Diender staat momenteel op een mooie vierde plaats met 59 punten uit 32 wedstrijden. Daarmee liggen de resultaten in de lijn met het laatste decennia. Hardenberg is een stabiele suptopper die zich bijna altijd weet te roeren in de top vijf van de competitie.

Afgelopen weekend speelden de oranjehemden op sportpark De Boshoek tegen FC Lisse. Er werd al snel tegen een 0-1 achterstand aangekeken, maar de voorsprong werd nog in de eerste helft gepakt en in de tweede helft verder uitgebreid naar 4-1. Het slotakkoord was voor Lisse en de blauwgelen wisten nog eenmaal te scoren en bepaalden daarmee de einstand op 4-2

Ook in de week ervoor wisten de Hardenbergers vier keer te scoren. Tegen Kozakken Boys werd het 1-4. De laatste verliespartij was een speelronde daarvoor. Tegen het altijd onberekenbare Jong Sparta werd het 1-3.

Bij Hardenberg is Matthijs Hardijk de topscorer. De aanvaller is goed voor zestien goals en één assist. Minstens zo belangrijk is Rob van der Leij. De trouwe HHC’er heeft twee treffers minder, maar wel zeven beslissende passes achter zijn naam.

Spakenburg

De Blauwen staan na een slechte serie op plek tien met 42 punten uit 32 wedstrijden. De mannen van Chris de Graaf zijn op de ranglijst gedaald na een reeks van drie nederlagen. Zo ging de ploeg afgelopen weekend ook koppie onder, hoewel maar net. Tegen titelkandidaat Rijnsburg bleef een Blauw team vol jongelingen lang overeind, kreeg het zelfs mooie kansen om de score te openen, maar moest het vlak voor tijd toch een tegentreffer incasseren.

Met 42 punten is een plek in het linkerrijtje nog mogelijk, maar dan moet er wel gewonnen worden en is het afwachten wat de ploegen boven Spakenburg doen.

De Spakenburgse topscorer is nog steeds Floris van der Linden met twaalf goals en zes assists. Luuk Admiraal zit in zijn kielzog met elf doelpunten en twee assists.

Head-to-Head

Spakenburg en HHC Hardenberg trekken al een behoorlijke tijd met elkaar op. Eerder dit seizoen speelde Spakenburg in Hardenberg een vrij kansloze wedstrijd met vrijwel geen kansen. HHC kreeg wel genoeg kansen en won dan ook met 2-0. De beauty van Jurjan Mannes mag daarbij niet onvermeld blijven en is zeker het terugkijken waard.

Vorig jaar waren er twee mooie en spectaculaire duels. Eerst was er de knotsgekke wedstrijd waarbij Spakenburg op wonderbaarlijke wijze nog een punt uit het vuur wist te slepen. In de 79e minuut keken de Blauwen tegen een kansloze 3-0 achterstand aan, maar in nog geen acht minuten tijd kwam Spakenburg terug tot een 3-3 gelijkspel. In extremis werd zelfs bijna nog de vierde treffer gescoord, maar dat bleek toch iets te veel van het goede.

In de return was Spakenburg in een goede wedstrijd de betere van de twee. Floris van der Linden opende toen fraai de score en Wimilio Vink maakte er in de tweede helft 2-0 van.

De overige resultaten van de afgelopen jaren tussen SV Spakenburg en HHC Hardenberg zijn:

08-2-20 | Spakenburg – Hardenberg | 1-3
14-9-19 | Hardenberg – Spakenburg | 6-1
25-5-19 | Hardenberg – Spakenburg | 1-112-1-19 | Spakenburg – Hardenberg | 0-225-2-17 | Hardenberg – Spakenburg | 2-0
20-8-16 | Spakenburg – Hardenberg | 1-1

Tijd, plaats & arbiter

Het duel op de Blauwe zijde van De Westmaat staat onder leiding van Nick Tunnissen. Chieljan Veen en Frank Winter doen dienst als zijn assistenten en Jurjen Kaper is de viede official. Het eerste fluitsignaal zal klinken om 15:30 uur, net als alle andere wedstrijden van de Jack’s League in verband met het naderende slot van de competitie en de daarmee gepaard gaande beslissende duels.

Tot zaterdag en Forza Blauwen!