Skip to main content
Zaterdag heeft Spakenburg in de aanloop naar de kwartfinale KNVB Beker wedstrijd tegen FC Utrecht vrij probleemloos met 3-1 gewonnen. Met rust was de wedstrijd feitelijk al gelopen want toen leidde de Blauwen met 3-0. Enige smet op deze winst, was het (geblesseerd) uitvallen van zowel Youri Koelewijn als Mark Veenhoven. Hun meespelen aanstaande dinsdag is uitermate onzeker.

Spakenburg begon met de volgende elf aan de aftrap: Alessandro Damen, Koos Werkman, Masies Artien, Dwayne Green, Nick Verhagen, Youri Koelewijn, Mark Veenhoven, Wimilio Vink, Luuk Admiraal, Floris van der Linden en Vince Gino Dekker.

De openingsfase van de 23e speelronde was er eentje die behoorlijk op en neer golfde. Opvallend genoeg kregen beide teams in deze beginfase mogelijkheden nadat notabene de tegenstander een corner mocht nemen. Vooral Spakenburg mocht zich het nodige aanrekenen dat de Volendammers behoorlijk wat ruimte kregen om er daadwerkelijk iets mee te doen. Gelukkig liep het tot twee keer toe met een sisser af maar aanstaande dinsdag zal FC Utrecht met deze ruimte ongetwijfeld anders omgaan.

Na een kleine 10 minuten hadden de Blauwen de zaakjes weer prima op orde en kwamen de oranjehemden er tot aan de rust totaal niet aan te pas. Floris van der linden opende de score in de 18e minuut met het hoofd na een op maat gegeven voorzet door wie anders dan Vince Gino Dekker. Amper 5 minuten later was het weer raak voor Spakenburg. Vink vond de geheel vrijstaande Admiraal die met een lage, harde schuiver in de verre hoek doelman van Oevelen volstrekt kansloos liet: 2-0. Spakenburg bleef dicteren en de mooiste aanval van de middag leverde helaas geen goal of zelfs geen kans op maar de manier waarop Spakenburg dwars door het hart van de Volendamse defensie combineerde was briljant om te zien. Voordat Luuk Admiraal zijn tweede binnenschoot, in minuut 44 na wederom een prima dieptepass van Vink, had Dekker pech met een snoeiharde uithaal op de paal en werd een schot van Vink in kansrijke positie nog net door een verdediger gekraakt.

Met de 3-0 zo pal voor rust was de wedstrijd feitelijk al gelopen al haalde zowel Veenhoven als Koelewijn de thee niet. Beide moesten er geblesseerd vanaf met naar het zich laat aanzien vervelende en mogelijk langdurige blessures.

Het tweede bedrijf was een stuk minder aantrekkelijk dan het eerste. Deels had dat te maken met de comfortabele voorsprong van Spakenburg maar ook met de vele wissels binnen het elftal. Met een beetje meer mazzel hadden Vink en de ingevallen de Ruiter de score nog hoger kunnen tillen maar Vink schoot voorlangs en de Ruiter schoot, in navolging van Dekker in de eerste helft, op de paal. Jong Volendam deed zowaar wat terug door 12 minuten voor tijd tegen te scoren. De twee minuten eerder ingevallen Engelander kon van dichtbij doelman Damen verrassen: 3-1.

Vervolgens ging de wedstrijd als de bekende nachtkaars uit en reist Spakenburg aanstaande dinsdag met een goed gevoel af naar Nieuw Galgenwaard. Hopelijk kunnen de Blauwen andermaal voor een megastunt zorgen om zo doende door te dringen tot de halve finale van de KNVB Beker.

Wedstrijd in beeld

Wedstrijdstatistieken

Scoreverloop:

18’        1-0        Floris van der Linden
23’        2-0        Luuk Admiraal
44’        3-0        Luuk Admiraal
78’        3-1        Milan Engelander

Toeschouwers: 787

Opstelling Spakenburg:
Damen, Verhagen (46’ van Lopik), Artien, Werkman, Green, Koelewijn (46’ van de Beek), Veenhoven (42’ Wesdorp), Vink, Admiraal (71’ Eindhoven), van der Linden (59’ de Ruiter), Dekker.

Opstelling Jong Volendam:
van Oevelen, Tol, Koorndijk, Addo (76’ Smit), Read, de Haan (82’ Maloney), Payn, Nazih (76’ Engelander), Hoeve, Wouter, Johnson.

Scheidsrechter: Hardeman

Geel: Payn, Nazih (beide Jong Volendam)