Skip to main content

Spakenburg heeft zaterdag in de dying seconds van de blessuretijd de wedstrijd tegen VV Noordwijk naar zich toegetrokken nadat Floris van der Linden een voorzet van wie anders dan Vince Gino Dekker met zijn hoofd tot doelpunt promoveerde. Eerlijk gezegd zag dat er na de eerste 45 minuten niet bepaald naar uit.

Naast matchwinner van der Linden was het zaterdag ook de dag van Theo Hartog. Deze Oer-Blauwe en supervrijwilliger, waarvan wij weten dat hij terminaal ziek is, werd door de selectie uitgenodigd om die dag, waarschijnlijk voor het laatst, de speciale gast van Spakenburg te zijn. Dat de emoties gedurende de middag hoog opliepen, moge duidelijk zijn maar een beter scenario van deze wedstrijd had zowel Spakenburg als Theo niet kunnen wensen.

De Blauwen startten met een 1:4:2:3:1 formatie iets anders dan de midweekse winstpartij tegen Hardenberg. Hero van Lopik is er een paar weekjes uit vanwege een hamstringblessure en ook Youri Koelewijn was niet geheel okselfris uit de avondwedstrijd gekomen om te spelen. Tim Brinkman en Koos Werkman waren hun logische vervangers.

De eerste helft was stroperig en niet bepaald fraai om naar te kijken. Kansen waren schaars en beide teams namen duidelijk een afwachtende houding aan. Als er een ploeg gevaarlijk was, was het Noordwijk tijdens dode spelmomenten. De Noordwijkers namelijk beschikken over veel lengte in het team. In de 25e minuut, uit de tweede corner, kwam de bal na enig fortuin bij Teun Zethof die met het hoofd Noordwijk op een 1-0 voorsprong zette. Het spel werd er vervolgens niet fraaier op en Spakenburg kon op geen enkele manier een vuist maken. Tot de 45e minuut toen Koos Werkman uit een vrije bal van Dekker kiezelhard inkopte maar doelman Jansen er nog net een handje tegenaan kon krijgen. Uit de daaropvolgende corner was het notabene een eigen speler van Noordwijk die bijna zijn eigen keeper verraste. Zo werd de thee opgezocht met een 1-0 voorsprong voor de bespelers van het fraaie sportpark Duinwetering.

De tweede helft was voor het niet al te talrijk aanwezige publiek gelukkig een stuk vermakelijker en aantrekkelijker en dat begon eigenlijk al vanaf de aftrap. Spakenburg nam duidelijk het initiatief en stak veel en veel meer energie in het spel dan voor de pauze. Zo was het Junte die in de 47e minuut een vrije doorgang kreeg van Rietveld alleen was de lob te onnauwkeurig en verdween de bal over in plaats van in het doel. Een minuut later mocht de opgekomen Brinkman van 25 meter vrij schieten maar zijn schot was een prooi voor doelman Jansen. In de 49e minuut redde Leon ter Wielen Spakenburg van een grotere achterstand door met een katachtige redding van Staveren van het scoren af te houden. In de 55 minuut wist Junte een lang onderweg zijnde voorzet van Dekker goed naar beneden te koppen maar net voor de lijn wist doelman Jansen de bal te keren. Een minuut later werd Dekker gevloerd in de 16 maar de warrig leidende Joey Kooij zag er helemaal niets in en gaf Dekker zelfs geel voor een schwalbe. Maar twee minuten later viel dan toch de verdiende gelijkmaker.

Floris van der Linden kopte een voorzet van Junte naar Wimilio Vink die zich geen moment bedacht en met een fraaie omhaal/volley de kruising vond. Een prachtige goal. Slechts 3 minuten later nam Vink andermaal de bal vol op zijn pantoffel maar Jansen redde fraai. In de 65e minuut was Noordwijk zeer dicht bij de gelijkmaker. Na één van de zeer weinig goed lopende aanvallen schoot Wendt in kansrijke positie en buiten ter Wielen om op de paal.
In de 74e minuut was het dan toch 2-1 voor Noordwijk. Nadat de ingevallen Amakodo op een gevaarlijk plaats, hoek 16 meter, onnodig balverlies leed, zag en vond Van Staveren de vrijstaande Roshanali die met een strakke schuiver de verre hoek vond.

Spakenburg wisselde aanvallend en kreeg wederom kansen. Junte stond oog in oog met Jansen maar zijn afronding liet helaas  te wensen over. De gelijkmaker viel in de 82e minuut nadat een aanval over vele schijven uitkwam bij Amakodo die zich langs twee verdedigers wurmde maar alleen voor doelman Jansen niet kon scoren. De bal kwam bij Vink die daar helemaal geen moeite mee had: 2-2.

Beide teams leken zich met een gelijkspel te verzoenen totdat de allerlaatste minuut van de blessuretijd aanbrak. Dekker werd gevonden, dit keer op links, en zijn panklare voorzet werd door Floris van der Linden binnengekopt. Wel ten koste van een fikse bloedneus voor de topscorer van de Tweede Divisie maar niemand die daar na afloop over maalde.

Zo behaalde Spakenburg haar tweede zege binnen 96 uur en was het geweldig om de complete ontlading op de bank bij de Blauwen te zien met als stralend middelpunt: Theo Hartog.

Scoreverloop:

25’          1-0         Teun Zethof
58’          1-1         Wimilio Vink
74’          2-1         Raies Roshanali
82’          2-2         Wimilio Vink
90+4’     2-3         Floris van der Linden

Toeschouwers: 898

Scheidsrechter: Kooij

Gele kaart: Vince Gino Dekker en Sanny Monteiro (beide Spakenburg)

Opstellingen:

Noordwijk: Jansen, Bouwman, Slijngard, Reynaers (74’ Overvliet), van Staveren (87’ de Kruijs), Roshanali, Zethof, Bosma, Wendt, de Winter (66’ van Oosten), Rietveld.

Spakenburg: ter Wielen,  Schilder (75’ van Zundert), Werkman (84’ Beekhuis), Brinkman, Monteiro, Junte , Terschegget, Olijve (60’ Amakodo), Vink, Dekker, van der Linden,

Foto’s: ProShots