Skip to main content
Morgen speelt Spakenburg weer een doordeweekse wedstrijd. Het gaat om een inhaalwedstrijd uit speelronde 18. De Blauwen reizen af naar Veenendaal om het op te nemen tegen hekkensluiter GVVV.
GELDERS VEENENDAALSE VOETBAL VERENIGING 
De blauwen uit Veenendaal staan zoals gezegd onderaan. Plek nummer achttien wordt al een lange tijd bezet gehouden door de Veenendalers. Vanaf het begin af aan kent GVVV al een moeizame start. De lage klassering had als gevolg dat de toenmalige trainer Jochem Twisker en GVVV afscheid van elkaar namen. Saillant detail is natuurlijk dat Twisker inmiddels alweer een tijdje aan de slag is bij Spakenburg.
De laatste plek wordt bezet met elf punten uit negentien wedstrijden. Zes van die punten werden uit de laatste zes wedstrijden gehaald. Tegen TEC, Quick Boys en de Koninklijke HFC werd gelijkgespeeld, telkens werd het 1-1. Tegen zowel Jong Sparta als Jong Volendam ging het mis en werd er een 2-1 nederlaag geleden. De laatste driepunter was tegen IJsselmeervogels. Tegen onze buren werd er met 2-1 gewonnen op sportpark Panhuis. Het doelsaldo (11 om 34) laat heel duidelijk zien waar het aan ligt bij GVVV, slechts 13 keer wisten de Veenendalers dus het net te vinden. Drie van die goals kwamen van de voet van een oude Blauwe bekende, Jordi Bitter.
Afgelopen weekend was er de wedstrijd tegen de Kon. HFC, zoals gezegd werd het 1-1. De ploeg van Gery Vink kwam op achterstand na een penalty die werd verzilverd door Roy Castien. Nog geen paar minuten later stelde GVVV weer orde op zaken en kwam het via Joshua Patrick terug op 1-1, maar daar bleef het ook bij. Een punt dus, maar elke punt is er één en als je stijf onderaan staat is alles welkom. Zoals gezegd is Gery Vink de trainer sinds het vertrek van Jochem Twisker, ook hier een saillant detail; Gery Vink is de vader van onze eigen Wimilio Vink.
SPORTVERENIGING SPAKENBURG
De Blauwen uit Spakenburg doen het een stuk beter. De ploeg van De Graaf en Twisker staat momenteel op een negende plek met 28 punten uit 19 wedstrijden. Afgelopen weekend was het weer raak en won Spakenburg van Noordwijk in een wedstrijd met een spectaculaire tweede helft. Voor rust werd het 1-0, maar in de tweede helft kwam Spakenburg via een prachtige omhaal van Vink weer terug in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd leek het toch de verkeerde kant op te gaan toen Roshanali de thuisploeg op een 2-1 voorsprong zette, maar het was wederom Vink die de Blauwen op gelijke hoogte bracht. Voor Vink was het daarmee alweer zijn vierde treffer in de afgelopen vier wedstrijden. Zijn totaal staat daarmee op vijf treffers, de overige treffer maakte hij toevallig tegen GVVV in de thuiswedstrijd van dit seizoen. Dat Vink belangrijk is voor het elftal is daarmee duidelijk en dan hebben we zijn assists nog niet benoemd. De middenvelder heeft inmiddels acht voorzetten gegeven waar een goal uit voortkwam.
Terug naar de wedstrijd van zaterdag, het stond dus 2-2 in Noordwijk en het leek erop dat de ploegen zich tevreden moesten stellen met een punt, maar daar dachten Dekker en Vd Linden anders over. Dekker gaf weer een loepzuivere voorzet en Vd Linden deed waar hij goed in is, afronden! Met een ferme en rake kopbal liet hij de meegereisde supporters ontploffen. 2-3 en dat in de allerlaatste minuut. Onder de supporters was ook Theo Hartog, die eregast was die middag en daarmee kreeg deze rasechte Blauwe een onvergetelijke herinnering mee.
Door de overwinning is Spakenburg al vijf wedstrijden op rij ongeslagen en op basis van de laatste vijf wedstrijden is Spakenburg ook de best presterende ploeg met dertien gewonnen punten.
Floris vd Linden kopte er zoals gezegd weer een goal bij en dat was alweer treffer nummer zestien, daarmee nam hij verder afstand van zijn concurrentie voor de titel van algehele topscorer, het verschil met Afaker en Blommestijn is inmiddels drie. De boomlange spits is ook nog eens goed voor vier assists. Smetje op de wedstrijd was de neusblessure voor Vd Linden, na het scoren kwam hij ongelukkig tegen een Noordwijkse schouder. Een bezoek aan het ziekenhuis wees uit dat er een breuk zit, maar vanwege de zwelling kon men toen nog niets doen. Naar alle waarschijnlijkheid zal Vd Linden voorlopig met een masker spelen om zo zijn neus te ontzien.

HEAD-TO-HEAD

De geschiedenis tussen Spakenburg en GVVV gaat al heel ver terug. In de thuiswedstrijd van dit seizoen werd het 2-0 (Vd Linden en Vink) voor Spakenburg. De overige resultaten van de afgelopen seizoenen zijn:
26-09-2020 | GVVV – Spakenburg | 0-3
23-11-2019 | GVVV – Spakenburg | 1-2
23-03-2019 | Spakenburg – GVVV | 2-1
20-10-2018 | GVVV – Spakenburg | 3-2
01-04-2017 | GVVV – Spakenburg | 2-2
29-10-2016 | Spakenburg – GVVV | 0-1

TIJD, PLAATS EN ARBITER

Het strijdtoneel van de wedstrijd tussen GVVV en Spakenburg is de blauwe zijde van sportpark Panhuis. Het duel zal in gang worden gezet door scheidsrechter Smit, zijn eerste fluitsignaal klinkt om 20:00 uur, tot dan!