Skip to main content

Op een zonovergoten en goed gevuld sportpark De Westmaat, Home of the Blues, kon na jaren eindelijk de thuiswedstrijd tegen rivaal IJsselmeervogels weer worden gespeeld. Ook deze meer spannende dan boeiende editie werd met een gelijkspel afgesloten: 1-1.

De Blauwen begonnen zeer energiek aan de derby en grepen de Vogels vanaf de aftrap direct bij de strot. In die eerste 20 minuten had Spakenburg het verschil moeten maken en zichzelf een riantere voorsprong moeten geven dan de 1-0. Wie anders dan Floris van der Linden mocht voor de 25e keer dit seizoen zijn handtekening onder die goal zetten. Een strafschop, gegeven in de 5e minuut nadat een verdediger van IJsselmeervogels opzichtig hands had gemaakt na een kopbal van Koos Werkman, werd feilloos binnen geschoten. Spakenburg wervelde letterlijk over de buurman heen maar kon daar helaas geen verdere munt uit slaan.

Pas in de 22e minuut kreeg IJsselmeervogels de eerste mogelijkheid maar het schot van Mike van de Laar was een eenvoudige prooi voor de weer van een blessure teruggekeerde Leon ter Wielen.
De wedstrijd golfde nu meer op en neer en beide teams kregen mogelijkheden. Met name Wimilio Vink liet zich in die periode een paar maal flink gelden. De kleine dribbelaar manoeuvreerde zichzelf tot tweemaal toe door het hart van de Vogels defensie maar even zoveel keer vond hij doelman Schaap op zijn weg. Pal voor rust kreeg Sanchez Angulo nog een grote mogelijkheid om de gelijkmaker te produceren maar in kansrijke positie mistte hij volledig.

Zo spectaculair als het eerste bedrijf begon en ook de gehele 45 minuten eigenlijk was, zo matig en slordig, was de tweede helft, uiteraard vanuit Blauw perspectief gezien. Spakenburg werd wat meer op eigen helft teruggedrongen en kwam niet meer aan voetballen toe. De keren dat dat wel lukte, leverde dat ook direct gevaar op. Een voorzet dit keer van links van Tim Brinkman op het uur was op maat voor Spakenburg target man van der Linden echter kon de sympathieke spits wel vaart maar geen richting aan de bal geven zodat het een makkelijke vangbal werd voor doelman Schaap. Amper een minuut later was het wel raak maar wel aan de andere kant. Een prima voorzet van de mee opgekomen van Son bereikte Steven Sanchez Angulo die met het hoofd raak knikte. Ter Wielen kon er nog een handje achter krijgen maar helaas niet genoeg om de tegengoal te neutraliseren: 1-1.

Mede doordat er aan beide zijden flink werd gewisseld werd het spel er niet beter of verzorgder op, sterker nog, de wedstrijd kwam in een nerveuze fase terecht. Toch had Spakenburg in de 70e minuut op voorspong moeten komen nadat de ingevallen Robin Eindhoven de diepte werd ingestuurd. Hij omspeelde doelman Schaap maar zijn inzet voor een leeg doel teisterde tot ieders ontzetting met een Blauw hart de paal.

In de 4 minuten blessuretijd kreeg notabene IJsselmeervogels in de allerlaatste seconde nog de mogelijkheid om als een dief in nacht met de overwinning ermee vandoor te gaan. De kopbal van Kai Heerings was echter geen probleem voor Leon ter Wielen waarna de wederom prima leidende Sander de Brito Roque voor het einde floot.

Zo eindigde deze editie wederom in een gelijk spel en werden er na afloop zowel aan de Blauwe als Rode zijde een paar biertjes op genomen.

Scoreverloop:

5’          1-0        Floris van der Linden
61’        1-1        Steven Sanchez Angulo

Toeschouwers: 5.456

Scheidsrechter: Sander de Brito Roque

Gele kaart: Tim Brinkman (Spakenburg), Mitch Willems (IJsselmeervogels)

Opstellingen:

Spakenburg: ter Wielen,  Koelewijn (67’ Schilder),Werkman, Brinkman, Monteiro (81’ Beekhuis), Olijve (67’ Junte), Terschegget (58’ van Lopik), Vink, van Zundert (67’ Eindhoven), van der Linden, Dekker.

IJsselmeervogels: Schaap, van Son, Buitenhuis (62’ Heerings), Martis, Sanchez Angulo, van de Laar, van den Meiracker, Willems (82’ Haian), Rosheuvel, Hak (62’ Poepon (85’ van Arnhem)), Beune (62’ Boudouni)