Skip to main content

Daar waar afgelopen vrijdag de eerste overwinning in deze oefencampagne genoteerd mocht worden, was het dinsdagavond de beurt aan de eerste nederlaag voor Spakenburg: DOVO was met
3-1 te sterk in de tweede wedstrijd om de Harry Hamstra Cup. Op deze zege viel overigens niet veel af te dingen.

De Blauwen begonnen net als tegen het Nijkerks Sparta goed en furieus aan de wedstrijd en binnen 7 minuten stond het al 1-0. Ferebory Koumoura mocht een leep balletje van de van een schouderblessure herstelde Mark Veenhoven eenvoudig binnentikken.
Nadat aanvoerder en sterkhouder Koos Werkman al na 14 minuten vervangen moest worden vanwege een naar het zich aanzien vervelende spierblessure, na een sprintduel met van Dijk, ging het vanaf dat moment minder en minder met Spakenburg. Pas na 5 minuten, dus in de 19e minuut kwam vervanger Marties Artien binnen de lijnen maar ook hij kon niet voorkomen dat DOVO amper twee minuten later op gelijke hoogt kon komen. Door een volstrekt onnodige tackle binnen de zestien van de in de basis startende Jan van Diermen kreeg DOVO een penalty en de gelijkmaker van Ozturk op een presenteerblaadje aangereikt. Laten wij het maar op de jeugdigheid en gretigheid van van Diermen houden. Weliswaar kreeg doelman Vlak er nog wel een handje tegen maar de pingel was te hard en te zuiver. Vanaf de gelijkmaker tot de rust was de wedstrijd volledig in evenwicht en vreemd genoeg, gebeurde er nauwelijks iets. Pas in de 37e minuut veerde het publiek even op na een technisch hoogstandje van Kourouma in de 16 van DOVO maar een kans leverde het niet op.
De tweede helft startte Spakenburg met 4 nieuwe krachten en niet de minste: van Lopik, van der Linden, Wesdorp en Verhagen vervingen van Diermen, Veenhoven, Eindhoven en Koelewijn.
De eerste de beste mogelijkheid was voor DOVO en wel van Martins maar zijn snoeiharde inzet werd keurig tot corner gepareerd door Vlak. Uit diezelfde corner mocht verdediger Rebergen hoog boven iedereen uittorenen en binnenkoppen. Omdat doelman Vlak er hier niet goed uitzag was het ook prompt de voorsprong voor de Rooien uit Veenendaal.
Spakenburg zette daarna wel aan maar de echte overtuiging, daadkracht en samenwerking ontbrak simpelweg. Desondanks kregen de Blauwen wel een aantal mogelijkheden op de gelijkmaker en met name goalgetter Floris van der Linden kreeg er twee. In de 55e minuut kopte de lange spits kiezelhard over na een prima voorzet van Verhagen en 13 minuten later stond van der Linden na een corner vrij bij de tweede paal maar zijn kansrijke inzet verdween in het zijnet. De mokerslag voor Spakenburg viel in de 74e minuut toen Heideman opzichtig de fout inging en de bal kinderlijk eenvoudig verloor aan een DOVO aanvaller die Kalentjev vond die vervolgens in twee instanties Vlak kansloos liet: 1-3.
In deze stand kwam geen verandering meer temeer omdat Spakenburg na 82 minuten ook nog eens met 10 man verder moest na de tweede gele kaart voor Marties Artien.
Omdat Kozakken Boys met 5-1 van Sparta Nijkerk wist te winnen en IJsselmeervogels gelijk speelde bij DVS’33 (3-3), is het nog geen uitgemaakte zaak wie dit toernooi gaat winnen.
Zaterdag tijdens de slotdag op de Ebbenhorst in Nijkerk komen eerst Kozakken Boys en DOVO in actie, gevolgd door Sparta Nijkerk-IJsselmeervogels en de dag wordt afgesloten met Spakenburg-DVS’33 waarna bekend zal zijn wie deze editie van de Harry Hamstra Cup op haar naam mag schrijven.

Scoreverloop:

7’         1-0       Ferebory Koumoura
21’       1-1       Oktay Ozturk
52’       1-2       Lars Rebergen
74’       1-3       Lion Kalentjev

Toeschouwers: 481

Opstelling Spakenburg:
Vlak, Werkman (19’ Artien), Volkert (60’ Green), Koelewijn (46’ van Lopik), Heideman, Brinkman, Vink, Eindhoven (46’van der Linden), van Diermen (46’ Verhagen),  Kourouma (60’de Ruiter), Veenhoven (46’ Wesdorp).

Geel: Green, Brinkman (beide Spakenburg)
Rood: (2x geel) Artien (Spakenburg)

Sfeerbeelden van de wedstrijd SV Spakenburg - DOVO om de Harry Hamstra Cup op dinsdag 2 augustus 2022