Skip to main content

De derde en laatste wedstrijd om de Harry Hamstra Cup voor Spakenburg was andermaal tegen een Derde Divisionist namelijk het Ermelose DVS’33. Op het terrein van Sparta Nijkerk wist Spakenburg deze wedstrijd met 3-0 te winnen waardoor men het toernooi, na de midweekse zeperd tegen DOVO, met een goed gevoel kon afsluiten.

Spakenburg begon, net als tegen Sparta Nijkerk en DOVO overigens, fel en furieus door DVS’33 vanaf het eerste fluitsignaal vroeg vast te zetten en overal op het veld af te jagen. Dat resulteerde al in de 5e minuut voor een kansrijke mogelijkheid voor Vince Gino Dekker die er op rechts op los soleerde maar schuin voor de goal zijn poging zag stranden door het uitgestrekte been van de Ermelose doelman Huiskamp.

Daarna daalde het spelniveau aan beide zijden al snel tot de categorie saai en slaapverwekkend en gebeurde er tot aan de 20e hoegenaamd niets. Toen namelijk moest smaakmaker op het middenveld Koen Wesdorp het veld geblesseerd verlaten met een op het oog vervelende lieskwetsuur. De Blauwen speelden toen even met 10 man maar kregen wederom in de persoon van Dekker een countermogelijkheid die door de aanvoerder van DVS’33 met een smerig tackle op de enkels van Dekker werd beëindigd. Tarik Evre kreeg voor die actie een gele kaart en mocht daar eerlijk gezegd zijn handen mee dichtknijpen. De toegekende vrije trap op ongeveer 20 meter van de goal leverde verder geen gevaar op. Inmiddels kon Spakenburg een vervanger brengen voor Wesdorp namelijk Mark Veenhoven.

Het spelpeil veranderde niet en beide teams bleven de kat uit de boom kijken. Pas in de 32e minuut kreeg DVS’33 haar eerste serieus grote mogelijkheid. Stef Nijland produceerde oog in oog met doelman Damen een slap schotje dat over de goal ging.

Na deze mogelijkheid bracht trainer Loenen spits van der Linden voor Wimilio Vink die later in de wedstrijd nog terug zou komen en een belangrijke rol voor zich op ging eisen.
Tot de rust kregen beide teams nog een mogelijkheidje. Een vlotte combinatie tussen Dekker, de Ruiter en van der Linden kreeg geen vervolg die het eigenlijk verdiende want laatstgenoemde raakte de bal in kansrijke positie totaal verkeerd zodat de doelman van DVS zich niet eens hoefde in te spannen. Aan de ander kant wist Allessandro Damen met een prima redding DVS van het scoren af te houden. Zo eindigde deze gezapige eerste helft met de stand die het verdiende: 0-0.

Het tweede bedrijf was aangenamer om naar te kijken zeker vanuit Blauw perspectief. Al na 7 minuten prikte Maurice de Ruiter op het voor hem zo bekende terrein raak. Een prima en vlot lopende aanval over rechts, belandde bij de geheel vrijstaande de Ruiter die vanaf een metertje of 15 de bal met veel precisie in zijn linkerbeen in de benedenhoek krulde: 1-0.
Vlot daarna begon Vince Gino Dekker aan een solo en na een aantal tegenstanders te hebben gepasseerd schoot hij op goal echter recht op Huiskamp af die de bal dus eenvoudig met twee handen vangen kon.
Nadat er aan de kant van DVS flink was gewisseld, onder ander oud Spakenburger Frank Olijve verliet het veld, én de terugkeer van Wimilio Vink voor Maurice de Ruiter, trok Spakenburg heel langzaam de wedstrijd volledig naar zich toe. Na andermaal prima voorbereidend werk van Dekker, tikte Vink de bal in de 73e minuut achter zijn standbeen achter de kansloze Ermelose doelman: 2-0. Een technisch zeer fraaie goal.
Ook Spakenburg ging daarna wisselen en bracht 11 minuten voor tijd Brinkman, Eindhoven en Heideman voor respectievelijk Volkert, Dekker en Koelewijn.

2 minuten voor tijd had Heideman zijn invalbeurt kunnen bekronen met een kopgoal echter zijn poging ging in kansrijke positie over. Een minuut later kreeg DVS nog een schotkans maar ook die ging over.
In de allerlaatste minuut viel de mooiste goal van de dag. Eindhoven stuurde met een leep balletje Wimilio Vink de diepte in. De kleine middenvelder bleef oog in oog met de doelman zeer koeltjes en met een Bergkampiaanse voetbeweging stiftte hij de bal over doelman Huiskamp: 3-0. Was zijn eerste treffer nog technisch hoogstaand, deze was briljant!

De wedstrijd was ook gelijk afgelopen en met dit resultaat is Spakenburg als derde geëindigd achter Kozakken Boys en winnaar IJsselmeervogels.

Dinsdag 9 augustus staat de volgende oefenwedstrijd op het programma. GVVV is dan op sportpark de Westmaat de tegenstander. Aanvang 20.00 uur.

Scoreverloop:

52’        1-0        Maurice de Ruiter
73’        2-0        Wimilio Vink
90’        3-0        Wimilio Vink