Skip to main content

Spakenburg heeft afgelopen zaterdag in een lunchwedstrijd met 2-1 gewonnen van Jong Willem II en daar was helemaal niets op af te dingen. Behoudens een tiental minuten in de eerste helft, hadden de Blauwen de wedstrijd onder controle en had de score eigenlijk wel iets hoger mogen (wellicht moeten) uitvallen.

Spakenburg startte in een 1:4:4:2 opstelling met de volgende namen: ter Wielen, van Lopik, Werkman, Zeeman, Brinkman, Olijve, van de Beek, Koelewijn, Vink, van der Linden en Junte.

Vanaf het eerste fluitsignaal zat Spakenburg er kort op en trok direct het initiatief naar zich toe. Met fris voetbal werd in het eerste kwartier al een aantal maal het vijandelijk doel gezocht maar achtereenvolgens van der Linden en drie maal Ravelino Junte vonden ofwel het doel te hoog ofwel de doelman op hun weg.
Uiteindelijk wist de zeer ijverige en bij vlagen onhoudbare Junte het doel alsnog te vinden. In de 16e minuut rondde hij af na een prima steekbal van Wimilio Vink.

Het publiek ging er eens goed voor zitten maar helaas gaf Spakenburg op dat moment het initiatief uit handen. Op zich hoeft dat geen probleem te zijn want ook zonder de bal te hebben is het mogelijk een wedstrijd te controleren. Spakenburg is helaas nog niet in die fase beland want de eerste de beste mogelijkheid voor de jonge Tilburgers was gelijk ook raak.

Pas op het half uur hadden de Blauwen weer stevig grip op de wedstrijd en belandde een scherpe voorzet van Boy van de Beek via het been van een verdediger van Willem II bijna in het doel.
Het was uitstel van executie want 4 minuten later (36e minuut) kopte Floris van der Linden een bekeken voorzet van Junte binnen: 2-1.

Nog voor de rust hadden de Blauwen moeten uitlopen naar een grotere voorsprong maar een kopkans voor en een gemiste penalty van Floris van der Linden voorkwamen dat.

Na de thee vervingen Vince Gino Dekker en Roy Terschegget respectievelijk Wimilio Vink en Youri Koelewijn en schakelde Spakenburg over op een 1:4:2:3:1 formatie.
Het spelbeeld veranderde niet want Spakenburg deelde de lakens uit. Vrije schietkansen voor zowel Dekker als Terschegget waren er in het eerste kwartier echter troffen beide geen doel.

Na een uur spelen kwamen Beekhuis, Amokodo, Tol, van Zundert en Koumoura het veld in voor van Lopik, Olijve, van de Beek, van der Linden en Junte.

In het laatste half uur liet Spakenburg andermaal een aantal dotten van kansen onbenut. Roy Tol kreeg maar liefst 3 scoringskansen: na een sublieme spelhervatting van Leon ter Wielen was de lob net iets te kort; vervolgens snoepte van Zundert de bal van de doelman af en had Tol, voor een praktisch lege goal, de bal voor het intikken maar was zijn eerste aanname niet goed en in de 88e minuut rondde de sympathieke Volendammer op een voortreffelijke manier af echter stond hij in buitenspel positie waardoor dat feestje niet door ging.
Kort voor de laatste kans van Tol kreeg  Lowie van Zundert een enorme mogelijkheid door 1 op 1 voor de doelman te verschijnen. Helaas voor Spakenburg en van Zundert redde de doelman van Willem II bekwaam.

Met deze overwinning worden de contouren van dit Spakenburg langzaamaan zichtbaar al kan het nog wel diverse kanten op, zowel qua samenstelling als speelwijze. De keuze is aan trainer Eric Meijers.

Dinsdag 10 augustus aanstaande is de één na laatste oefenwedstrijd tegen zondag derde divisionist Hoogland. Een ware streekderby dus. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt op de Westmaat, Home of  the Blues en de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Gert Keijl.

Tot dinsdag en houd de berichtgeving op onze website inzake registratie goed in de gaten.