Skip to main content

Spakenburg heeft afgelopen zaterdag een smadelijke nederlaag tegen zustervereniging Eemdijk geleden. Een historische ook want in al die jaren dat er tegen elkaar is geoefend, en zelfs een keer voor de districtsbeker is gespeeld, kwam Spakenburg altijd als winnaar uit de strijd. Op de 0-2 overwinning van de Diekers viel ook nog eens niets af te dingen.

Spakenburg startte met de volgende elf: Heus, Beekhuis, van Lopik, Werkman, Brinkman, Terschegget, Tol, Koelewijn, Vink, Dekker en van Zundert.

De eerste twintig minuten van de wedstrijd, op een goed bezochte Westmaat, leek het er geenszins op dat deze in een nederlaag zou eindigen. Veelvuldig balbezit van Spakenburg en het vroeg heroveren van de bal was het spelbeeld. Vince Gino Dekker teisterde met een kiezelhard schot de paal buiten bereik van doelman van den Bor. Toch hadden de Blauwen gewaarschuwd moeten zijn want in datzelfde tijdsbestek had Cem ter Burg de score al heel vroeg kunnen openen en werd een goal van Eemdijk wegens buitenspel geannuleerd.
Na die twintig minuten werd het spel van Spakenburg wat stroperig en beet Eemdijk vaker van zich af. In de 33e minuut kreeg Dekker de uitgelezen mogelijkheid om Spakenburg vanaf elf meter op voorsprong te schieten. Lowie van Zundert was vlak daarvoor binnen de 16 onreglementair gevloerd. Dekker miste echter jammerlijk door de elfmetertrap tegen de lat uiteen te laten spatten. Zo werd met de brilstand de thee opgezocht.

Voor het tweede bedrijf stonden de volgende elf aan de aftrap: Heus, Beekhuis, Schilder, Werkman, Zeeman, Olijve, Kroonenberg, Vink, van de Beek, Junte en van der Linden

In navolging van de eerste helft lag ook nu het initiatief bij Spakenburg wat resulteerde in een kans voor Junte, die met een lob vanaf 40 meter doelman van Eemdijk probeerde te verschalken en een vrije schietkans binnen de 16 voor Kroonenberg.
Daarna werd het wedstrijdbeeld slordiger en slordiger en kwam Eemdijk steeds beter op stoom. Nadat in minuut 66 Vink, Werkman en Beekhuis werden gewisseld voor respectievelijk Ruizendaal, van Lopik en Koumouro (die overigens deze week te horen heeft gekregen definitief aan de A-selectie te zijn toegevoegd), sloeg Eemdijk kort daarna binnen 5 minuten genadeloos toe. Eerst kopte Wesley Mink uit een corner vogeltje vrij binnen en in de 74e minuut liet van de Beek zich het kaas van het brood eten door de bal op een gevaarlijk plek knullig te verliezen aan Michel Goossensen (wel of geen overtreding?) die vervolgens Menno Heus met een kiezelhard schot in de bovenhoek volstrekt kansloos liet: 0-2. Van de Beek werd na die actie geblesseerd vervangen voor Wimilio Vink.
Wat Spakenburg daarna ook probeerde, het kon niets meer aan de einstand doen en zo werd de tweede nederlaag in deze oefencampagne een feit.

Dinsdag wacht thuis het Harderwijkse VVOG. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt onder leiding van van de Boogaard.

Tot dinsdag en houd de berichtgeving op onze website inzake registratie goed in de gaten.