Skip to main content

Afgelopen zaterdag heeft Spakenburg zich enigszins gerevancheerd voor de twee opeenvolgende thuisnederlagen. Tegen hekkensluiter OFC werd met 0-2 gewonnen en invaller Luuk Admiraal was met twee goals die middag het goudhaantje!

In tegenstelling tot de midweekse wedstrijd tegen Excelsior Maassluis startte Spakenburg met Niek Verhagen (voor Hero van Lopik) en Robin Eindhoven (voor Mark Veenhoven). De overige basisspelers waren Alessandro Damen, Masies Artien, Youri Koelewijn, Koos Werkman, Vincent Volkert, Dwayne Green, Wimilio Vink, Vince Gino Dekker en Floris van der Linden.

De eerste 25 minuten op het slechte kunstgrasveld in Oostzaan waren zeer moeizaam voor de Blauwen. Door het enorm hoog druk zetten van OFC kwam Spakenburg nauwelijks aan voetballen toe waardoor het er onverzorgd en slordig uitzag. Na het zojuist genoemde tijdsbestek kreeg Spakenburg meer grip op het duel en had het voor rust zeker op voorsprong moeten komen. Kansen voor Artien, Eindhoven, Dekker en twee maal van der Linden leverde echter niets op waardoor de rust met 0-0 werd opgezocht.

Het begin van de tweede helft was duidelijk voor OFC althans, zij hadden het initiatief. Slechts eenmaal werden de Oostzaners gevaarlijk middels een inzet van Eric Veerman maar doelman Damen wist die poging met een prachtige safe te neutraliseren. Loenen greep daarna direct in en wisselde in de 65e minuut Eindhoven en Artien voor de Ruiter en Admiraal waardoor er ook een iets andere veldbezetting waar te nemen was. Amper 8 minuten later stond Spakenburg met 0-1 voor door invaller Luuk Admiraal na een voorzet van wie anders dan Dekker. Spakenburg had de touwtjes stevig in handen maar duurde het tot de voorlaatste minuut toen de wedstrijd pas in het slot werd gegooid. Een prima lopende aanval via Vink die invaller de Ruiter met een leep balletje de diepte in stuurde die op zijn beurt weer die andere invaller zocht en vond: Luuk Admiraal en hij zette ook zijn handtekening onder de tweede goal van Spakenburg. Admiraal had er zelfs drie kunnen maken maar diep in blessuretijd wist doelman Agyei zijn schot in de korte hoek nog te keren Opluchting alom in het Blauwe kamp en een opsteker naar volgende week zaterdag als AFC naar de Westmaat komt. Een mooie uitdaging wacht er dan voor Spakenburg want in competitieverband wisten de Amsterdammers tot nu toe altijd van Spakenburg te winnen….

Scoreverloop:
73’ 0-1 Luuk Admiraal 89’
0-2 Luuk Admiraal

Toeschouwers: 289

Opstelling OFC: Agyei, van den Heuvel, Baly, Frimpong, M. Veerman (71’ van de Linde), Belarbi, Burger, E. Veerman (79’ Reclaoui), Prijor, Haddad en Butter.

Opstelling Spakenburg: Damen, Verhagen, Koelewijn, Werkman, Artien (64’ Admiraal), Volkert, Green (53’ Wesdorp), Vink, Dekker (84’ Veenhoven), Eindhoven (64’ de Ruiter) en van der Linden.

Scheidsrechter: J.W.M. van der Laan.

Geel: Belarbi (OFC)