Skip to main content
Zaterdag wacht voor Spakenburg een uitwedstrijd. In Oostzaan zal Spakenburg op jacht gaan naar een driepunter waar elke Blauwen inmiddels weer naar snakt.

Oostzaanse Football Club

De ploeg van Pieter Mulders staat zoals gezegd onderaan in de Jacks League. Het heeft vier punten bij elkaar kunnen sprokkelen door een keer te winnen en een keer gelijk te spelen. De overwinning was thuis tegen de Koninklijke HFC. De twee goals van Butter waren genoeg doordat er maar één tegentreffer geïncasseerd hoefde te worden. Het gelijke spel was tegen TEC. Toen bleef OFC thuis steken op een 2-2 einduitslag.
Afgelopen woensdag verloor OFC tegen Katwijk met maar liefst 5-0. Het legde weer de nadruk op het grote probleem bij de ploeg uit Oostzaan, het aantal tegengoals. OFC incasseerde inmiddels al 31 tegengoals! De eerstvolgende ploegen uit de top drie ploegen met de meeste tegengoals zijn Jong Volendam (20) en IJsselmeervogels (19). Het gemiddelde aantal tegengoals is voor OFC meer dan drie goals per wedstrijd. Tel daarbij op dat het scorend ook niet crescendo gaat en de lage klassering is snel verklaard.
Van de in totaal tien gemaakte goals heeft Butter de helft voor zijn rekening genomen. Daarmee staat hij op de elfde plaats in het topscorersklassement.

Spakenburg

De Blauwen beleven momenteel een lastige periode. In de afgelopen drie wedstrijden werd er slecht één punt gepakt. Tegen Scheveningen speelde de ploeg van Loenen nog gelijk, maar daarna werd er thuis tweemaal verloren tegen eerst Quick Boys en daarna tegen Excelsior Maassluis. Tegen Quick Boys was het nog kansloos, maar tegen Excelsior Maassluis hadden de Blauwen minimaal een punt moeten pakken en op basis van de tweede helft eigenlijk de volle buit.

​De Blauwen staan door de tegenvallende resultaten inmiddels weer op een dertiende plek en moeten eerst weer een mooie reeks neerzetten om weer richting de top te kruipen. OFC lijkt de ideale tegenstander voor het begin van een reeks, maar onderschatting is altijd gevaarlijk. Het voordeel van de slechte reeks is dat Spakenburg niet in de positie is om welke tegenstander dan ook te onderschatten.
Floris van der Linden is nog steeds de clubtopscorer en staat ook nog in de top vijf van het algehele klassement in de Jacks League met zes treffers.

Head-to-Head

De Blauwen en zwart-gelen troffen elkaar in 2019 al een keer. Dit was in de 16e finale van het KNVB-bekertoernooi. Het bleef na 120 minuten 0-0 tegen het stugge OFC. Penalty’s moesten beslissing brengen. OFC miste eenmaal en Barry Beijer schoot als laatste van de vijf raak en daarmee ging Spakenburg in de koker. Ajax kwam toen als tegenstander uit de bus en achteraf bezien schoot Barry Beijer een hele waardevolle penalty binnen.

Tijd, plaats & arbiter

De hoofdarbiter van dienst is dhr. Van der Laan. Zijn assistenten zijn dhr. Van Marrewijk en dhr. Sahiner. Als vierde official zal dhr. Endeman aantreden. Het eerste fluitsignaal van Van der Laan in Oostzaan zal klinken om 14:30 uur, tot dan!