Skip to main content

Spakenburg heeft afgelopen zaterdag op een best wel indrukwekkende wijze Rijnsburgse Boys opzij weten te zetten op een sfeervol sportpark De Westmaat. Sfeervol omdat onze tegenstander die middag ondersteund werd door zo’n 150 uitsupporters. Tel daarbij op de eveneens goed gevulde  Spakenburgse Havenside en voilà, op wat boegeroep naar elkaar toe na, was het goed toeven op Westdijk 12 te Spakenburg. Het kan dus gelukkig nog wel!

De Blauwen startten ten opzichte van de week ervoor tegen Scheveningen met slechts één aanpassing: Mark Veenhoven verving de geblesseerde Tom Noordhoff. De overige basisspelers waren: Alessandro Damen, Nick Verhagen, Masies Artien, Koos Werkman, Dwayne Green, Wimilio Vink, Sam van Huffel, Mukhtar Suleiman, Bo van Essen en Ahmet el Azzouti.

Binnen 13 minuten had Spakenburg de zo gewilde voorsprong al te pakken. Na maar liefst de 6e (!!) corner prikte goaltjesdief Ahmed el Azzouti van dichtbij raak. Daarvoor waren er al kleine kansjes geweest voor Werkman (kopbal) en van Huffel (schietkans binnen de 16). Spakenburg begon overigens met veel energie en het vroeg storen van de opbouw van de “uien”. Rijnsburgse Boys wist zich geen raad met deze speelwijze want de bal werd menigmaal kinderlijk eenvoudig bij Spakenburg ingeleverd. Na de openingsgoal leek Rijnsburg wakker te zijn geschud want zij kregen plots wat meer grip op de wedstrijd wat resulteerde in een kans in de 15e minuut voor Spruijt die na het uitspelen van Artien de bal over schoot. Amper 8 minuten later kwam Spakenburg goed weg want de uitstekend leidende de Brito Roque had zomaar naar de stip kunnen wijzen na een domme en onnodige tackle van Green binnen de eigen 16. Of juist dat nou voor Spakenburg weer een seintje moet zijn geweest, zal niemand ooit te weten komen maar de Blauwen overrompelden vanaf dat moment tot aan de rust de Rijnsburgers. Wel moest Spakenburg op haar hoede zijn voor de messcherpe counters waar Rijnsburg op loerde. Op slag van rust had de goed spelende Artien de bal voor het inkoppen maar zijn inzet op de voorzet van van Huffel ging over. Toch verdubbelde Spakenburg de voorsprong nog voordat de spelers de kleedkamer opzochten om te gaan rusten. Na een wederom vlot lopende aanval over links gaf van Huffel de bal laag voor die door Bo van Essen subtiel werd ontweken voor de opkomende Nick Verhagen die met een geweldige poeier van een metertje of achttien de Westmaat in vuur en vlam zette: 2-0.

Na de pauze kroop Rijnsburg iets uit haar schulp. Ten opzichte van het eerste bedrijf zette zij iets eerder en hoger druk en hadden zij in die fase het balbezit. Spakenburg werd in deze fase gevaarlijk op de manier zoals Rijnsburg dat in de eerste helft deed: vanuit de tegenaanval. De vlijmscherpe counter in de 51e minuut was een schoolvoorbeeld van een tegenaanval: via Green, Suleiman en van Huffel stond van Essen oog in oog met Zonneveld. Helaas kon van Essen de vroegtijdige beslissing nier forceren. Na een kleine 10 minuten ging het Rijnsburgse briesje alweer liggen en was het spelbeeld identiek aan dat van de eerste helft. Spakenburg reeg de ene na de andere mooie aanval aaneen. In de 72e minuut was wellicht de mooiste en meest soepel lopende aanval te noteren. Via de ingevallen Floris van der Linden kwam de bal bij van Huffel die met een subtiel hakje Suleiman in stelling bracht. Zijn schot mistte echter precisie waardoor deze mogelijkheid eveneens verloren ging. Pas in de 74e minuut kreeg Rijnsburg haar eerste, echt grote mogelijkheid. Vanuit een tegenaanval werd Zeldenrust vrijgespeeld maar alleen voor de Spakenburgse doelman schoot hij recht op Damen. Spakenburg bleef onverstoord doorgaan waarmee het bezig was: aanvallen en de definitieve beslissing afdwingen. Achtereenvolgens konden Vink en van Huffel (beide tweemaal) niet afdrukken in kansrijke posities. Tussendoor kreeg Rijnsburg in de 87e minuut nog een kans maar Zeldenrust schoot in kansrijke positie in het zijnet.  Na 4 minuten blessuretijd vond de Brito Roque het best en floot voor het laatst. Een prima overwinning van Spakenburg waarin goed en attractief spel werd gekoppeld aan resultaat. Volgende week zaterdag is de Koninklijke uit Haarlem de tegenstander en die wedstrijd begint om 15.30 uur.

Bekijk de foto’s

Scoreverloop:
13        1-0       Ahmed el Azzouti
45+1    2-0       Nick Verhagen

Toeschouwers: 1.373

Opstelling Spakenburg:
Damen, Verhagen, Artien, Werkman (83’ Kleiweg), Green, Veenhoven (62’Wesdorp), Vink, van Huffel, Suleiman (83’ Kourouma), van Essen (62’ de Ruiter) en El Azzouti (70’ van der Linden)

Opstelling Rijnsburgse Boys:
Zonneveld, Gielisse (27’ de Bruin), Walraven, Zandbergen, Ros, Klaver (76’ Kariouh), van der Moot (76’ van Dongen), Spruijt (66’ van Rooijen), Zeldenrust, van der Meer en Asante (76’ Koomen)

Scheidsrechter: Sander de Brito Roque die zoals gewoonlijk en gebruikelijk maar weer eens de kaarten op zak hield (hulde).