Skip to main content
Wedstrijdverslagen

Spakenburg bekert door!

By 27 oktober 2021november 9th, 2021No Comments
Tijdens een heerlijke doordeweekse voetbalavond hebben de Blauwen ten koste van FC Dordrecht de tweede ronde van de KNVB Beker gehaald. Aan de eerste helft had de ploeg van Eric Meijers al genoeg, toen de catacomben werden opgezocht stond het al 3-0 voor de Blauwen.
Spakenburg begon met de volgende elf spelers: Leon ter Wielen, Yannick Zeeman, Koos Werkman, Tim Brinkman, Floris vd Linden. Wimilio Vink, Ravelino Junte, Hero van Lopik, Frank Schilder, Frank Olijve en Robin Eindhoven
Voor de aftrap werden Ter Wielen en Koelewijn nog gehuldigd voor het spelen van 100 officiële wedstrijden, ook via deze weg nog, gefeliciteerd!
Spakenburg en FC Dordrecht begonnen wat voorzichtig aan de wedstrijd, maar toch kwamen de Blauwen al lekker vroeg op voorsprong. Eindhoven kwam zelf in een kansrijke positie, maar kwam niet lekker uit. De rappe spits zag echter wel de mogelijkheid om een fijne en prachtige hakbal te geven die bij Junte voor de voeten kwam, Junte bedacht zich geen moment en schoot diagonaal en hard raak!
FC Dordrecht moest dus in de achtervolging, maar echt grote kansen wisten het niet te creëren ondanks dat Spakenburg af en toe slordig was in zijn spel. Ondanks dat waren de Blauwen juist het gevaarlijkst in de omschakeling of dode spelmomenten. Zo was Van Lopik wel heel dichtbij de tweede treffer in de 29e minuut. Vanuit een corner kreeg hij een vrije kop kans, de bal had tussen de palen gemoeten, maar ging naast.
De tweede treffer kwam er wel in de eerste helft. In de 40e minuut was het weer dringen geblazen in de 16 van Dordrecht en de Dordtse verdediging en keeper kregen de bal telkens moeilijk weg. Een afgeslagen bal viel buiten de 16 voor de voeten van Zeeman die alle ruimte kreeg om eens lekker uit te halen. De bal kreeg nog een stuit mee en verdween daarna in de hoek van de goal van doelman Bossin. Een lekkere voorsprong en dat voor rust al, Spakenburg op rozen dus.
Maar bij de 2-0 bleef het niet. Dordrecht was duidelijk aangeslagen en zeker de verdediging en de keeper maakte geen beste indruk. In de laatste minuut voor rust kregen de Blauwen een corner, deze werd afgeslagen, maar de rebound was voor Schilder. De verdediger haalde hard en droog uit en zette daarmee de 3-0 ruststand op het bord.
Dat Santoni aan de knoppen zou gaan draaien na rust was wel duidelijk en dat deed de Dordtse trainer ook. Maar liefst 4 verse krachten kwamen binnen de lijnen. Agrafiotis, Hobbel, Vermeulen en Donkor mochten het gaan proberen en Baggerman, Meijer, Wielzen en Suray konden op de bank plaats nemen.
Het spelbeeld veranderde door de wissels niet echt, ook in de tweede helft zou Dordrecht onmachtig blijken en niet in staat om een echte vuist te maken. Wederom waren de grootste kansen namelijk voor Spakenburg. In minuut 57 was er een clash tussen Eindhoven en Bossin waarbij de goalie van FC Dordrecht als winnaar uit de bus kwam. De rebound kwam bij Vd Linden, maar hij kopte over. De domper van de avond was dat Eindhoven bij deze aanval languit ging, daarna leek hij veel last te hebben van zijn enkel en hij werd dan ook, onder luid applaus, gewisseld. Tegelijkertijd werd de maker van de openingstreffer ook naar de kant gehaald, daar Junte ook niet helemaal pijnvrij meer was. Voor Eindhoven en Junte kwamen Tol en Koelewijn binnen de lijnen. In minuut 67 bracht Santoni zijn laatste wissel in het veld. Biberoglu mocht proberen om wat te forceren en Savastano werd naar de kant gehaald. Om het wissel verhaal compleet te maken, twee minuten later bracht Meijers twee rasechte Spakenburgers binnen de lijnen. Beekhuis en Van Diermen loste Van Lopik en Schilder af.
In het restant was het balbezit met name voor Dordrecht, maar zoals in de hele wedstrijd, de echte kansen waren voor Spakenburg. De Blauwen kwamen er nog een paar keer goed uit, maar in overtal werden in en rond de 16 niet de juiste keuzes gemaakt. De ruststand bleef dus ongewijzigd en na het laatste fluitsignaal barste het feest los. Spelers en staf werden uitbundig bejubeld door een sfeervolle havenside en ook de tribune had een daverend applaus in petto voor de Blauwe! Daarna bleef het nog lang gezellig aan de Blauwe zijde van de Westmaat.
Met recht dus een heerlijke bekeravond en Spakenburg dat de koker in gaat! De loting is aanstaande zaterdag, net als de volgende wedstrijd. Spakenburg speelt dan thuis tegen Quick Boys. Tot dan en namens de gehele club, bedankt voor een sfeervolle Blauwe avond en laten we die lijn doorzetten naar zaterdag!