Skip to main content

Na een weekje vrij is het tijd voor ronde tien in Jack’s League, we ontvangen deze keer Quick Boys bij ons op de Westmaat. De Blauwwitten uit het andere vissersdorp Katwijk, waar we in de tijd van de Hoofdklasse menig boeiend duel mee uitvochten. We beginnen zaterdag om 15:00 uur zoals we gewend zijn en tegen vijven hopen we dan dat de punten op de Westmaat achterblijven.

Spakenburg staat op dit moment op de 15e plaats op de ranglijst met 9 punten, Quick Boys staat met twee punten meer op de 12e plaats. Voor beide ploegen is er dus wel wat te halen; Spakenburg geraakt wat meer uit de onderste regionen, en Quick Boys kan stiekem naar het linker rijtje kijken als het de drie punten weet te behalen. Samen met al het oude sentiment tussen de beide ploegen dus een paar goede ingrediënten voor een mooie pot voetbal.

In speelronde 9 speelden beide ploegen gelijk, Quick Boys deed dat uit bij ASWH met 1-1 en daar waren de druiven dan ook erg zuur. Tegen laagvlieger ASWH én de hele wedstrijd de betere zijn, maar dan toch met slechts één punt huiswaarts, dat was en fikse tegenvaller. Spakenburg toog naar het oosten van het land en speelde in extremis met 3-3 gelijk tegen HHC Hardenberg. Een wedstrijd die wat voortkabbelde, HHC wat tegen de verhouding op voorsprong, en geflatteerd met 3-0 voor, de doelpunten waren toch allemaal wat ongelukkig of heel makkelijk weg gegeven. Maar Spakenburg zette de laatste tien minuten nog eens extra aan, liet zien dat het best wel wat in huis had, en maakte zowaar nog drie treffers om dat ene punt mee naar huis te nemen. En dan vergeten we haast te vermelden dat Koos Werkman in de allerlaatste seconden nog de bal met zijn hoofd richting de goal stuurde. Een bal die maar ternauwernood van de lijn werd gehaald, en daarmee werd helaas een complete stunt voor de Blauwen voorkomen.

Zoals gezegd speelden we in het verleden al vaak tegen Quick Boys, maar moesten we die wedstrijden ook vaak missen doordat de ploeg uit Katwijk lang niet altijd op het hoogste niveau meedraaide. In de Derde Divisie was er wel weer een her-ontmoeting na een lange droogte, en twee seizoenen later dan ook in de Tweede Divisie. De Blauwen wonnen al die vier de ontmoetingen, maar dat blijven toch statistieken, hoe mooi die ook mogen zijn. Zaterdag beginnen we weer met 0-0 en zullen beide ploegen er vol voor gaan in de strijd om de zo fel begeerde drie punten.

Hoe dat afloopt, dat zien we zaterdag, hopelijk met net zoveel toeschouwers als afgelopen dinsdag. Spakenburg had daar nog een mooi tussendoortje tegen FC Dordrecht voor de KNVB Beker. Een laagvlieger in de Eerste Divisie, die zou je moeten kunnen hebben werd van tevoren gedacht en dat kwam ook uit! Het werd een mooie avond waarin de Blauwen al met rust de 3-0 voorsprong te pakken hadden en die niet meer weggaven. Weer in de koker dus om te zien waar het bekeravontuur ons nog allemaal heen gaat brengen. Minpuntje die avond was wel het uitvallen van Robin Eindhoven. De rappe spits zal zaterdag niet kunnen spelen. Over spitsen gesproken, bij Spakenburg is het nog steeds Floris vd Linden die clubtopscorer is met 8 goals, hij is daar tevens topscorer van de gehele divisie mee. Bij Quick Boys is de targetman Darren Maatsen met 5 goals.

Scheidsrechter van dienst komende zaterdag is dhr. Daan Schaper uit Dokkum, hij floot dit seizoen al vier wedstrijden in Jack’s League, waaronder de wedstrijd van Spakenburg uit tegen Kozakken Boys (3-3). Hij zal de wedstrijd om 15:00 uur in gang zetten, voor hopelijk een mooie pot voetbal en een Blauwe overwinning! We hopen u uiteraard allemaal weer in grote getallen te mogen ontmoeten op de mooiste zijde van de Westmaat, onze Blauwe trots!

Uitslagen laatste seizoenen. De eerstgenoemde uitslag staat voor de thuiswedstrijd.

2017-2018    2-0    0-3
2019-2020    2-0    0-1