Skip to main content

In een interessant treffen op Sportpark Nieuw Zuid streden koploper Spakenburg en de nummer drie Quick Boys tegen elkaar. Voor de blauwwitten uit Katwijk was de noodzaak om te winnen het grootst, daar het gat op voorhand al uit acht punten bestond. Niet dat Spakenburg niet voor de winst kwam, maar de ploeg die het minst moeite met het gelijke spel had was waarschijnlijk toch die van trainer Chris de Graaf.

Eerste helft

De Blauwe begonnen met de volgende elf spelers aan de wedstrijd: Damen, Green, Artien, Werkman, Verhagen, Veenhoven, Vink, Wesdorp, Suleiman, El Azzouti en Floris van der Linden.

De eerste tien minuten, die overigens een groot gedeelte van de Blauwe aanhang moest missen vanwege verkeersoponthoud, waren voor de thuisploeg. Via een corner en een vrije trap werd er wat gevaar gesticht maar de Spakenburgse verdediging of goalie Damen konden beide momenten onschadelijk maken.

Het was voor Spakenburg zoeken naar controle en Quick Boys, gedragen door de wind, dat in de aanval ging. Volle bak druk zetten was het ook weer niet, maar bovenstaande gaf goed de verhoudingen weer in de eerste helft. Echt grote kansen kregen de Blauwen dus niet, hoewel de dreiging vanaf de flanken er wel was. Quick Boys stond verdedigend echter goed en daarmee werd de beslissende pass er meermaals uitgehaald.

In de 38e minuut laaide het vuur niet voor de goals op, maar op het middenveld. Twee tackles van beide kanten zorgde ervoor dat er een klein opstootje ontstond. Vink en Owusu moesten dat met geel bekopen. De wedstrijd leek voor de rest doelpuntloos richting de thee te gaan, maar vlak voor tijd werd Spakenburgs balverlies omgezet in een rappe tegenaanval. Een prachtige steekpass van Owusu kwam bij Sem van Duijn terecht. De jonge sterkhouder gaf mooi voor op Broekhuizen die vervolgens de bal vallend in het dak van de goal schoot.

Tweede helft

De Blauwen moesten na een kwartier rusten dus extra aan de bak om resultaat te behalen. De Graaf hield zijn wisselspelers nog op de bank, maar bij Quick Boys moest er noodgedwongen snel gewisseld worden. In minuut 49 ging Levi van Duijn geblesseerd naar de kant en zijn plaatsvervanger was, de voor ons niet onbekende, Ravelino Junte. Lopende de wedstrijd werd er ook aan Spakenburgse zijde gewisseld. Hero van Lopik kwam in minuut 65 binnen de lijnen voor Vink. Later werden Suleiman en Veenhoven in minuut 82 afgelost door Kourouma en Noordhoff. In diezelfde minuut werd Broekhuizen naar de kant gehaald en mocht, de voor ons al helemaal bekende, Danny van den Meiracker het nog proberen bij Quick Boys

Of het ontbreken van de eergenoemde Levi van Duijn er mee te maken had of niet, het wegvallen van de Katwijkse nummer tien luidde wel de fase in dat Spakenburg steeds meer grip op de wedstrijd kreeg. Die grip en druk werd nog verder verstevigd, wellicht ook toeval, toen de weergoden een striemende regen in de gezichten van de spelers en toeschouwers gooiden.

In de 70 minuut, toen de regen wel weer was gaan liggen, brak Wesdorp door op de rechterflank. De balgevoelige speler legde met een hakballetje de bal bij Verhagen neer. De opgekomen back wist een heerlijke voorzet uit het been te slingeren die de assist bleek te zijn. El Azzouti, niet de grootste van het veld, wist de bal heerlijk tegen de touwen te koppen en Spakenburg zo op gelijke hoogte te brengen.

Spakenburg bleef na de treffer de druk erop houden. Suleiman loste een schot met stuit die keeper Van der Helm nog ternauwernood tot hoekschop kon degraderen en niet veel later leek de sterk spelende keeper nog bijna de schlemiel te worden na een verkeerd ingeschatte terugspeelbal. Tot zijn geluk kon hij de bal nog net naast kijken.

De grootste kansen die de wedstrijd hadden kunnen beslissen waren overigens keurig over beide kanten verdeeld. Eerst was het Sem van Duijn die Verhagen in de zestien wist uit te kappen, maar zijn gerichte schot ontbrak het aan kracht. Het slotakkoord en de grootste kans voor Spakenburg op de overwinning kwam in de blessuretijd. Randje zestien wist Wesdorp de bal bij zich te houden, het moment goed te timen en een schot te lossen. Trainer Chris de Graaf kwam al uit zijn dug-out, maar dat was buiten de Quick Boys keeper om gerekend. Met een snelle reflex wist hij de bal tegen de paal te ranselen en die kwam tot opluchting van de Katwijkers aan de goede kant uit.

Zo bleef het 1-1 en liep Spakenburg op voorhand een punt uit op naaste belager De Treffers. Die moesten nog wel spelen om 18:00 uur in de avond, maar doordat de Groesbeekers de pot tegen Jong Almere City verloren was het dus ook daadwerkelijk een punt uitloop voor de Blauwen. Zo werd het dus, mede door het zelf niet verliezen van de topper en het verlies van de momenteel gevaarlijkste concurrent, een lekker Blauw weekend.

Aanstaande zaterdag komt promovendus, maar zeker niet onbekende, GVVV op bezoek op de Blauwe Westmaat. Deze wedstrijd begint op de vertrouwde tijd van 15:00 uur, tot dan en Forza Blauwen!

WEDSTRIJD IN BEELD

Beelden van André Hakvoort

Beelden van Hans Erkelens

Sfeerbeelden van de wedstrijd Quick Boys tegen SV Spakenburg op zaterdag 25 november 2023 Uitslag 1-1