Skip to main content

Afgelopen dinsdag speelde Spakenburg in Veenendaal tegen de blauwen van GVVV. De meegereisde supporters kwamen van een koude kermis thuis, Spakenburg verloor ruim met 4-0.

De Blauwe formatie uit Spakenburg zag er als volgt uit: Ter Wielen, Brinkman, Schilder, Koelewijn, Monteiro, Olijve, Terschegget, Junte, Dekker, Vink en Vd Linden.

Spakenburg verloor zoals gezegd met 4-0 en dat alles gebeurde al in het eerste half uur. Na zeven minuten nam Mart de Jong aan, waarbij er lichte twijfel over hands was, maar de middenvelder kon in ieder geval lekker uithalen en de bal strak in de hoek van de goal plaatsen. Nog geen tien minuten later was het weer raak voor de Veenendalers. Ten Teije, die voor het eerst in de basis stond, kreeg een vrije doortocht tot aan de zestien van de Spakenburgse verdediging. De gelegenheidsspits kon vervolgens vrij gemakkelijk afronden en daarmee de 2-0 aantekenen.

Diezelfde Ten Teije maakte zeven minuten later ook zijn tweede en de derde voor GVVV. Een strakke voorzet van Spies was het beginstation en Ten Teije die goed voor zijn man kwam het eindstation. 3-0 dus en nog geen half uur gespeeld. Zowel de supporters van GVVV en Spakenburg keken elkaar vol ongeloof aan. De verbazing werd nog groter toen nog geen twee minuten later oud-Spakenburg spits Jordi Bitter de 4-0 in het mandje legde. Bitter kreeg een prima steekbal mee, de spits verschalkte vervolgens Ter Wielen en ronde beheerst af.

Voor het gemak vergeten we het kleine kansje nog te vermelden van Vd Linden na de 1-0 achterstand, de goalgetter van Spakenburg spelend met een masker kopte op goal, maar Van Willige kon met een handje de bal verwerken tot corner. Na de 4-0 probeerde Dekker nog wat terug te doen vanuit een vrije trap en de rebound vanuit die vrije trap, maar het was allemaal niet genoeg om de Veenendaalse goalie te doen zweten.

De kleedkamers werden door beide teams opgezocht met een 4-0 tussenstand. Gery Vink, vader van, zal met een grote grijns hebben meegegeven dat zijn team vooral scherp moest blijven in de tweede helft en De Graaf & Twisker zijn naar verluid niet eens boos geworden, maar stonden met een teleurgestelde blik voor de groep.

De tweede helft bracht eigenlijk niet heel veel spektakel. Spakenburg probeerde wel een treffer te produceren, maar kon niet echt een vuist maken. De grootste kans was voor Vd Linden. De Spakenburgse gemaskerde spits kreeg een vrije kans om te koppen, maar het vizier stond niet op scherp.

Het moment van de tweede helft was vooral de rode kaart van Joshua Patrick. Met al een gele kaart op zak kwam hij door gevaarlijk spel met zijn gestrekte been in het gezicht van Amakodo. De leidsman van dienst gaf niet eens een tweede geel, maar een directe rode kaart.

Met een man meer en nog tien minuten te gaan ging Spakenburg verder op zoek naar de eretreffer, maar deze bleef uit.

Voor de suppoters een nederlaag om snel te vergeten, voor de staf en selectie een leermoment en beide benen weer even goed op de grond. Zaterdag krijgen de Blauwen meteen een kans om de vieze smaak weg te spoelen, tegenstander is dan ASWH. De Spakenburg supporters zullen uiteraard weer achter het eerste gaan staan. Allereerst omdat een echte Blauwe altijd trouw is, daarnaast ook omdat de resultaten en het spel van afgelopen weken juist wel om over naar huis te schrijven waren.

De clash met de Hendrik-Ido-Ambachters zal uitgevochten worden op de Blauwe zijde van de Westmaat, er zal afgetrapt worden op de vertrouwde tijd van 15:00 uur, tot dan!