Skip to main content
De Blauwen zijn er niet in geslaagd om de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen in winst om te zetten. In Haarlem verloor het van De Koninklijke HFC met 2-1 door twee goals van Brandsma.
Spakenburg begon met de volgende elf spelers: Damen, Verhagen, Artien, Werkman, Van Lopik, Volkert, Green, Vink, Veenhoven, Dekker en Van der Linden.
De openingsfase verliep aan beide kanten stroef. De organisaties stonden goed en daardoor werden er weinig kansen gecreëerd. De kansjes die genoteerd konden worden waren schoten van buiten de 16 waarbij het vizier nog niet op scherp stond en die dus over of naast gingen.
De eerste echte kans was voor Sietse Brandsma, hij kopte van dichtbij in de handen van goalie Damen. Deze kans was na krap twintig minuten spelen en iets meer dan een kwartier later was het weer HFC met het gevaar. Deze keer vanuit een vrije trap die langs de paal scheerde.
De grootste kans voor Spakenburg kwam in de 42e minuut. Verhagen kwam richting de 16, gaf goed voor op Dekker en de behendige aanvaller schot de bal langs Michaelis. De supporters achter de goal en de spelers zelf dachten aan een goal, daar de bal over de lijn was gegaan, maar de arbitrage had het niet gezien. Geen goal dus, daar waar het naar alle waarschijnlijkheid wel zo had moeten zijn. Michaelis verklaarde na de wedstrijd geen uitsluitsel te kunnen geven, maar ook enkele supporters van HFC gaven aan toch echt gezien te hebben dat de bal over de lijn was.
Een domper voor Spakenburg en het leek alsof de ploeg daarin bleef hangen in de laatste minuten van de eerste helft want het kreeg ook nog een tegentreffer te verwerken. Via een voorzet vanaf de flanken kon Brandsma de bal langs Damen krijgen en zo gingen de Haarlemmers met een voorsprong de rust in en waren de rollen omgedraaid.
Spakenburg begon de tweede helft zonder Verhagen en zijn vervanger was De Ruiter. Loenen koos zo voor meer aanvallende impuls, want in de eerste helft was het aanvallende aspect niet afdoende. Voor heel veel meer kansen zorgde dit niet, wel was het Spakenburg dat logischerwijs meer naar voren speelde en HFC wat de boel gesloten hield. In de 67e minuut kwam Wesdorp nog binnen de lijnen ten faveure van Veenhoven.
Spakenburg zocht de aanval, maar HFC kreeg de tweede tegentreffer in de schoot geworpen. Van Lopik schatte de situatie niet goed in en gaf een lastige bal terug op Artien. Brandsma rook bloed en was Artien te sterk af en wist vervolgens met een boogbal op slinkse wijze Brand voor de tweede keer te verschalken.
2-0 dus en voor Spakenburg leek, met nog een kwartier op de klok, het doek te vallen. Toch veerden de Blauwen nog even op nadat het vertrouwde duo, Dekker en Vd Linden, elkaar wisten te vinden. Dekker gaf heerlijk voor en Vd Linden kopte de bal snoeihard tegen de touwen. De goal viel in de 86e minuut en een slotoffensief moest de 2-2 op het scorebord brengen. Eindhoven werd nog voor Van Lopik gebracht, Damen had nog een knappe redding in petto, maar het mocht helaas allemaal niet baten.
Spakenburg verloor zo in een wedstrijd die misschien eigenlijk niet echt een winnaar had verdiend. Beide ploegen hadden er geen spektakel van gemaakt en alleen de laatste twee goals gaven qua uitvoering nog wat glans aan deze zakelijke wedstrijd.
Aankomende week speelt Spakenburg zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen. De Kasteelbewoners, hoewel ze dit seizoen op het veld van Maassluis spelen, komen dan op bezoek. Ook zij wisten niet te winnen, maar hielden wel een punt over aan het duel tegen FC Lisse. Daarover later meer in de voorbeschouwing van volgende week. Het duel op de Blauwe zijde van De Westmaat begint om 15:00 uur, tot dan!