Skip to main content

Het is Spakenburg niet gelukt om met een resultaat uit Groesbeek terug te komen. Het moest uiteindelijk het hoofd buigen middels een 1-0 nederlaag tegen De Treffers. Ondanks een numerieke meerderheid van 1 speler gedurende de laatste 37 minuten, kon de bij rust opgelopen achterstand helaas niet meer ongedaan worden gemaakt.

Spakenburg begon ten opzichte van de laatste gewonnen competitiewedstrijd thuis tegen KHFC met een gewijzigde tactiek aan de wedstrijd namelijk een 1:5:4:1 opstelling met hoog spelende backs (van Lopik en Brinkman) en Dekker in een vanaf links zwervende rol.

De eerste de beste mogelijkheid op het natuurgrasveld van Sportpark Zuid was voor Floris van der Linden. Via Dekker en Vink stond hij plots oog in oog met doelman Kornelis maar zijn schot was helaas te hoog.
Nog geen 7 minuten later kon De Treffers haar eerst kans noteren. Handenbinder Jordy Thomassen slalomde met enig fortuin door het hart van de Blauwe defensie maar kon niet afdrukken omdat Leon ter Wielen, die het doel verdedigde ten koste van de waarschijnlijk langdurig geblesseerde Menno Heus, goed stond opgesteld.

Na deze toch wel open en spectaculaire opening zakte het spelpeil behoorlijk en lukte het Spakenburg gedurende de gehele eerste helft maar niet om een vuist te maken. Spakenburg moest het hebben van vroegtijdig balverlies van De Treffers om maar enigszins in de buurt van het vijandelijke doel te komen.
Na 28 minuten gebeurde exact het omgekeerde. Terwijl veel Spakenburgers zich in voorwaartse positie bevonden, werd er op het middenveld balverlies geleden. Direct werd de pijlsnelle rechtervleugelaanvaller Gavin Vlijter gelanceerd die met een lage voorzet Rick Wouters vond die vervolgens geen moeite had om met een schuiver in de lange hoek ter Wielen te verschalken: 1-0.

Welgeteld 5 minuten later moest coach Chris de Graaf noodgedwongen wisselen omdat Koos Werkman niet meer verder kon (enkelblessure). Ravelino Junte was zijn vervanger en het systeem wijzigde naar 1:4:2:3:1 waar ook gelijk iets meer dreiging vanuit ging zonder tot noemenswaardige kansen te komen.
Pal voor rust hield heel Spakenburg het hart vast want na een luchtduel kwam anchorman en spits Floris van der Linden verkeerd terecht en werd er even gevreesd dat de aanvaller ook wel eens gewisseld moest worden. Gelukkig voor alles en iedereen van de Blauwen kon Van der Linden de wedstrijd uitspelen.

Met een 1-0 achterstand werd de thee opgezocht.

Bij aanvang van het tweede bedrijf, waren Vince Gino Dekker en Roy Terschegget achtergebleven in de kleedkamer. Hun vervangers waren respectievelijk Frank Schilder en Lowie van Zundert. Door deze wissel schoof Youri Koelewijn een linie op en wel naar het middenveld.

De inbreng van de energieke Van Zundert leek over te slaan op zijn teamgenoten want de Blauwen pakten brutaal het initiatief. Het kwam echter niet verder dan een ziedend schot van Hero van Lopik (in minuut 49) recht in de handen van doelman Kornelis.
Nadat de reeds genoemde Van Zundert en Thomassen van De Treffers beide geel hadden gezien na een klein opstootje (had ook met een reprimande afgedaan kunnen worden) kreeg aanvoerder Ippel nog geen minuut later de directe rode kaart voorgeschoteld van scheidsrechter Puts. Een numerieke meerderheid dus voor Spakenburg en dè mogelijkheid om de achterstand ongedaan te maken. De Treffers wisselde direct en het was duidelijk dat zij vanuit de omschakeling Spakenburg pijn wilde gaan doen. De Graaf haalde Hero van Lopik naar de kant en bracht Robin Eindhoven in voor nog meer aanvallende impulsen.
Toch was het De Treffers die de grootste kans kreeg. Na een corner leek een speler van De Treffers raak te koppen maar Youri Koelewijn wist met een uiterste krachtinspanning de bal nog voor de doellijn te keren.
Vanaf dat moment was het Spakenburg wat de klok sloeg en de duimschroeven bij Groesbekers flink aandraaide. De grootste kans was in de 85e minuut voor Lowie van Zundert. Zijn schuiver in een overvol 16 meter gebied werd knap gepareerd door doelman Kornelis.
In de resterende tijd (7 minuten blessuretijd maar liefst) deden de Blauwen er alles aan om de gelijkmaker te forceren maar met veel kunst en vliegwerk bleven de Groesbekers overeind. Zodoende eindigde de competitiehervatting voor Spakenburg in mineur.

Volgende week wacht op Het Kasteel in Rotterdam Jong Sparta, de huidige nummer 2 en zal Spakenburg vol aan de bak moeten om de punten mee naar huis te nemen.

Scoreverloop:

28’ 1-0​ Rick Wouters

Toeschouwers: 988

Scheidsrechter: Puts

Gele kaart: Hero van Lopik, Tim Brinkman, Lowie van Zundert, Frank Schilder (allen Spakenburg), Robin Janssen, Brian Campman, Jordy Thomassen (allen De Treffers).
Rode kaart: Ricardo Ippel (De Treffers).

Opstellingen:

Spakenburg: ter Wielen, van Lopik (64’ Eindhoven), Werkman (33’ Junte), Koelewijn, Monteiro, Brinkman, Terschegget (46’Schilder), Olijve, Vink, Dekker (46’ van Zundert) van der Linden,

De Treffers: Kornelis, Langeveld, Sirvania, Janssen, Wouters, Ippel, Thomassen, Campman, ten Den (71’ Balkestein), George (56’ van Hees), Vlijter (79’ Maetzdorf).

Foto: Pro Shots