Skip to main content

Als tweede wedstrijd onder trainersduo Chris de Graaf en Jorg Hartog speelde Spakenburg de amateurklassieker tegen Rijnsburgse Boys. Op voorhand een mooi affiche en dat was het ook. Onder een strakblauwe hemel werd het 1-1 in een allesbehalve saaie wedstrijd. Spakenburg liep in de 24e minuut tegen een rode kaart aan en moest met tien man verder. Dat deden ze goed. Geheel tegen de verhouding in scoorde Rijnsburg in de 71e minuut de 0-1, maar diep in blessuretijd was daar toch die dik verdiende gelijkmaker van Robin Eindhoven.

Rijnsburgse Boy’s kwamen met de borst vooruit naar de Westmaat. De ploeg van Henk Wisman won de afgelopen zeven wedstrijden zes keer en speelde één keer gelijk. Toch was er van dat zelfvertrouwen weinig te merken, zaterdag. Spakenburg speelde met dezelfde opstelling als vorige week tegen TEC en nam gelijk het initiatief. Veel dreiging vanaf de rechterkant waar in de 5e minuut Wimilio Vink dicht bij de openingstreffer zat. Ook in de 9e minuut was daar een goede kans voor Spakenburg. De kopbal van Floris van der Linden belandde bijna in de lange hoek, maar ging helaas net naast. Rijnsburg zette daar in de 17e minuut een vrije bal tegenover die maar net over werd gekopt. Maar dan, in de 24e minuut een domper voor Spakenburg. Een snelle counter van Rijnsburg resulteerde in een steekpass door het midden op de nummer 22, Delano Asante die oog in oog met de keeper onreglementair werd neergehaald door Volkert. Zonde, want Spakenburg was de eerste twintig minuten zeker de bovenliggende partij en moest nu met tien man verder voetballen. In de resterende tijd van de eerste helft waren de beste kansen dan ook voor Rijnsburg, maar Spakenburg oogde absoluut niet verzwakt.

Sterker nog, in de tweede helft waren het juist de blauwen die de overhand hadden. Vlak na rust in de 47e minuut was daar dan ook de voorsprong, maar helaas werd deze afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Floris van der Linden schoot de bal in de rebound hard tegen de touwen, maar volgens de scheidsrechter stond hij op moment van aanspelen buitenspel. Ook daarna gingen de blauwen gretig opzoek naar de openingstreffer wat leidde tot een aantal aardige kansen van Admiraal en Van Lopik. Alhoewel Spakenburg met een man minder voetbalde was daar op het veld niets van te merken. Daarom was het zo zuur dat Rijnsburg geheel tegen de verhoudingen in op een 0-1 voorsprong kwam. In de 71e minuut de lage voorzet van Jeroen Spruijt vanaf de rechterkant. De bal ging langs iedereen heen en kwam zo voor de voeten van nummer 11; Furghill Zeldenrust die de bal binnenschoot. Spakenburg keeper Alessandro Damen zat er met de hand nog aan, maar het was niet genoeg. Een flinke mentale tik, maar de Blauwen lieten zich niet van de wijs brengen. Doorvoetballen tot het bittere eind. Diep in blessuretijd was daar dan ook de gelijkmaker. Een hoge voorzet van Dekker werd in het strafschopgebied keurig klaargelegd door Floris van der Linden. Invaller Robin Eindhoven haalde verwoestend uit en bracht daarmee de stand op 1-1. Dik verdiend. Normaalgesproken is een gelijkspel geen reden om de Chardonnay te ontkurken, maar als de gelijkmaker in de 93e minuut valt, stap je als morele winnaar van het veld.

Volgende week zaterdag 26 november speelt Spakenburg de uitwedstrijd tegen HHC Hardenberg.