Skip to main content

Spakenburg heeft zaterdag na een werkelijk dramatische eerste helft terecht verloren van het Tielsche T.E.C.: 2-0 en die stand was bij rust al bereikt.

Na de opsteker op Tweede Paasdag, de 3-1 winst op Kozakken Boys, zou je denken dat de Blauwen met het nodige zelfvertrouwen waren afgereisd naar de Betuwe. Daarvan was na het eerste fluitsignaal al helemaal niets meer te merken want wat Spakenburg die eerste 45 minuten liet zien, leek helemaal nergens op. Zelden zal Spakenburg zo onsamenhangend en ongeïnspireerd hebben gespeeld als afgelopen zaterdag. Al na 11 minuten stond het 2-0 voor de mannen van trainer Hans van der Haar. In de 8e minuut scoorde Gino Bosz de openingstreffer en eerlijk is eerlijk, die mocht er zijn. Weliswaar kreeg de oud prof van onder andere Go Ahead Eagles de bal bij toeval en van een Spakenburger pardoes in de voeten gespeeld, zijn lob over zeker 25 meter, bedacht in een split second, was zelfs ter Wielen te machtig. Nauwelijks 3 minuten later was de marge verdubbeld door een intikker van Kevin Sterling. Deze ex-Blauwe kreeg de bal op een presenteerblaadje van een andere ex-Blauwe namelijk Guido van Rijn.
Wat Spakenburg ook probeerde, Youri Koelewijn werd bijvoorbeeld al na ruim 21 minuten geslachtofferd, het lukte maar niet om een vuist te maken en mocht het uiteindelijk de handen dichtknijpen met een achterstand bij rust van “slechts” 2-0.

De tweede helft bracht het trainersduo de Graaf/Twisker liefst 3 verse krachten binnen de lijnen namelijk Nico Kroonenberg, Robin Eindhoven en Lowie van Zundert ten faveure van Wimilio Vink, Jasper Beekhuis en Frank Olijve. Spakenburg kwam energieker voor de dag en kreeg ook serieus kansen. De allergrootste was voor topscorer en wederom zich het snot voor de ogen werkende Floris van der Linden die in minuut 56 een teenlengte tekort kwam op een lage voorzet van Lowie van Zundert. Ook Nico Kroonenberg kreeg nauwelijks vijf minuten later op randje 16 een uitgelezen mogelijkheid nadat de bal panklaar door van der Linden was neergelegd maar doelman Swaneveld wist de schotpoging te keren.

Wat Spakenburg daarna ook probeerde, ofwel het verzandde in lelijkheid ofwel onmacht maakte meester van de totale ploeg. Dinsdagavond zal uit het bekende andere vaatje moeten worden getapt om ASWH te verslaan en zo de huidige nummer 16, Kozakken Boys uit Werkendam, op 9 punten achterstand te zetten.

Scoreverloop:

08’       1-0       Gino Bosz
11’       2-0       Kevin Sterling