Skip to main content

Onder zomerse omstandigheden trapte Spakenburg het seizoen officieel af met een testmatch tegen Sportlust’46 te Woerden, een in alle opzichten en zeer sympathieke derde divisionist. Op sportpark Cromwijck incasseerden de Blauwen direct haar eerste nederlaag: 2-0. Dat aan de uitslag weinig gewicht mag worden gehangen, is zover wel duidelijk. Trainer coach Erik Meijers heeft daarentegen zeker nog wel het nodige sleutelwerk te verrichten.

Spakenburg startte in de volgende basisformatie: Menno Heus, Maarten de Graaf, Yannick Zeeman, Frank Schilder, Hero van Lopik, Jan van Diermen, Frank Olijve, Wimilio Vink, Nico Kroonenberg, Vince Gino Dekker en Lowie van Zundert.
In verband met de afwezigheid van Luc Ruizendaal, Leon ter Wielen, Ravelino Junte, Joël Amakodo en Koos Werkman moest trainer Meijers direct al het nodige improviseren, met name in de verdediging, vandaar dat Maarten de Graaf, normaal een speler voor U23, mocht starten in de basis.

De eerste kans van de wedstrijd was na 9 minuten spelen voor Sportlust. Na een totaal mislukte terugspeelbal van Kroonenberg moest doelman Heus buiten de 16 noodgedwongen hands maken om een goal te voorkomen. De toegekende vrije bal leverde niets voor de Woerdenaren op.

Gedurende de eerste helft liet Spakenburg bar weinig zien en was het aantal slordigheden (balverlies tijdens de opbouw) niet meer op de vingers van één hand te tellen. Het was dan ook volkomen verdiend dat Sportlust in de 32e minuut op een 1-0 voorsprong kwam. Meijering rondde beheerst af na andermaal een foutieve pass op eigen helft tijdens de opbouw, ditmaal Frank Schilder.

In de tweede helft speelde Spakenburg met behoorlijk wat invallers en zag het team er alsvolgt uit: Menno Heus, Jasper Beekhuis, Frank Schilder, Yannick Zeeman, Tim Brinkman, Youri Koelewijn, Roy Terschegget, Boy van de Beek, Roy Tol, Floris van de Linden en Ferebory Koumouro.

Laatst genoemde speler komt net als Maarten de Graaf uit voor Spakenburg U23 en liet zeker een paar erg leuke dingen zien. Vanaf de aftrap had Spakenburg meer grip, diepgang en drang naar voren. Dat resulteerde in 3 grote mogelijkheden voor Spakenburg. Eerst was het Ferebory die alleen op de doelman van Sportlust af mocht gaan maar in plaats van zelf af te ronden, gunde hij het Roy Tol. Helaas zat er een been van een tegenstander tussen waardoor deze kans verloren ging. Ook Roy Terschegget kreeg een mooie, vrije schietkans op randje 16 alleen wel recht in de handen van de doelman. Ook Floris van de Linden kreeg een kans aangereikt van de rappe vleugelaanvaller Roy Tol, echter wilde hij het te mooi doen waardoor de bal naast in plaats van in de goal ging.

Na een uur spelen werd het ook het centrum van de verdediging (Schilder en Zeeman) gewisseld voor Olijve en van Lopik.
Symptomatisch aan de eerste helft was ook de slordigheid in het tweede bedrijf. Andermaal balverlies in de opbouw, acht minuten voor tijd, leidde een kans voor Sportlust in die door van der Weijden koelbloedig werd afgerond.
Spakenburg was niet meer bij machte iets aan deze stand te doen waardoor de eerste pot in mineur (qua uitslag dan) werd afgesloten.

Dinsdag wacht thuis het Bussumse SDO, de (oude) club van Jochem Twisker. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt onder leiding van Derya Serik.
Tot dinsdag en houd de berichtgeving op onze website inzake toegang goed in de gaten.