Skip to main content
In de voorlaatste oefenwedstrijd heeft Spakenburg een fikse nederlaag geleden tegen het andere blauw uit Veenendaal. Aan het einde stond er 2-5 op het scorebord en daar was weinig op af te dingen. 
De Blauwen begonnen met de volgende elf spelers: Vlak, Verhagen, Artien, Volkert, Koelewijn, van Lopik, Green, Veenhoven, Vink, Dekker en Vd Linden.
Waar de Blauwen in de voorgaande wedstrijden zelf vaak vroeg de openingstreffer maakten, was het nu GVVV dat vroeg de leiding nam. Mart de Jong mocht vogeltje vrij vanaf randje 16 aannemen en kon vanaf daar de bal eenvoudig binnenwerken. Spakenburg gaf niet thuis in de openingsfase en ook na de 0-1 was het zoeken geblazen voor de Blauwe spelers.
Na een half uur spelen had Spakenburg via Vd Linden wel wat kansen gehad, maar de gelijkmaker was nog niet gevallen. In minuut 32 was het wel raak. Vink liet in een counter iedereen zijn hielen zien en verschalkte goalie Schimmel. De goal was het startsein van het kwartiertje waarin Spakenburg de overhand had. Zo kreeg Dekker nog een kans en viel uiteindelijk ook nog de 2-1. Vink was er weer bij betrokken, nu via een assist op Vd Linden. Vd Linden kreeg een voorzet op maat en kon vervolgens eenvoudig binnentikken.
In de tweede helft kreeg na een minuut de ingevallen Eindhoven (voor Verhagen) al een kans op de 3-1, maar Schimmel kreeg nog net een voetje tegen de inzet van Eindhoven. GVVV scoorde wel in de 58e minuut via een corner die werd binnengekopt door Veenhof. Na een uur spelen kreeg Vd Linden een grote kans, zijn inzet via het hoofd, na een loepzuivere voorzet van Dekker, werd gepareerd door de ingevallen Van Kouwen.
In de 72e minuut nam GVVV weer de leiding. Oud-Spakenburg speler Bitter kon vrij inkoppen nadat een GVVV-speler vanaf de achterlijn kon voorgeven. Spakenburg dacht vijf minuten later op gelijke hoogte te komen via een mooie aanval met Eindhoven als eindstation, maar de grens dacht aan buitenspel en daarom ging deze treffer niet door.
Vlak daarna gooide GVVV de oefenpot in het slot. De opnieuw ingevallen Latif dook twee keer op als een duveltje uit een doosje en verschalkte beide keren de Blauwe goalie, waarbij de laatste inzet een mooie lob was.
Zo verloor Spakenburg dus met duidelijke cijfers van GVVV. Zaterdag wacht plaatsgenoot Eemdijk als oefentegenstander. Dit is de laatste oefenwedstrijd voordat de competitie begint en de kans om de smaak van deze oefennederlaag weg te spoelen en met een goed gevoel de competitie in te gaan. Het duel tussen Spakenburg en Eemdijk is op de Blauwe zijde van De Westmaat te zien, de aftrap is om 15:00 uur. Tot dan!