Skip to main content

Ook in de tweede competitiewedstrijd moest Spakenburg het hoofd buigen door een goal gescoord in de laatste minuut van de reguliere speeltijd. Een zure en onterechte nederlaag tegen de jonge kasteelbewoners uit Rotterdam maar de cijfers liegen vooralsnog niet.

De Blauwen startten met de volgende elf namen: Damen, Werkman, Koelewijn, Volkert, Verhagen, Veenhoven, Wesdorp, Green, de Ruiter, Dekker en van der Linden. Ten opzichte van een week ervoor was er geen basisplaats weggelegd voor Vink, van Lopik en Artien. Eveneens ten opzichte van vorige week werd er nu begonnen met een viermans achterhoede.
Spakenburg kwam goed uit de startblokken wat resulteerde in 3 prima mogelijkheden in de eerste 10 minuten. Tweemaal een kopkans voor aanvoerder Floris van der Linden en een schotkans voor Maurice de Ruiter. De openingstreffer leverde het helaas niet op.

Spakenburg bleef het betere van het spel houden maar moest oppassen voor de snelle Spartanen in de tegenaanval. De eerste maal dat dat gebeurde was na 20 minuten spelen maar het schot van van Kleef ging over.
Na wat kleine mogelijkheden voor andermaal van der Linden en de Ruiter had Spakenburg in de 35e minuut op voorsprong moeten komen. Eerst was daar de inzet van Coen Wesdorp die met meer kunst- en vliegwerk door een verdediger tot corner werd verwerkt . Uit die corner werd Koos Werkman bij de tweede paal over het hoofd gezien door Jong Sparta en mocht hij vogeltje vrij inkoppen. Daar waar de verdediger er normaal gesproken niet veel problemen mee heeft, ging de bal nu voorlangs. Voordat scheidsrechter Schaper voor de rust floot, kreeg Jong Sparta nog een schotkans maar van Kleef schoot voorlangs.

Ongewijzigd werd er begonnen aan de tweede helft en bij het eerste wapenfeit (minuut 51) moest doelman Allessandro Damen gestrekt naar de bovenhoek om een van richting veranderde vrije trap onschadelijk te maken. Vier minuten later krulde Vince Gino Dekker de bal vanaf een metertje of 20 richting de verre kruising echter ging de bal net naast in plaats van in de goal.
Een wat vlakke periode in de wedstrijd brak aan, mede ook doordat er aan beide kanten werd gewisseld. Pas in de 73e minuut veerde het publiek weer op. Andermaal Floris van der Linden die een dot van een kans kreeg. Een voorzet van wie anders dan Dekker kon de aanvoerder van Spakenburg dichtbij het Spartaanse doel met de voet niet tot goal promoveren want hij schoot deze knots van een mogelijkheid over.

Iedereen leek zich vervolgens te verzoenen met een bloedeloze 0-0 totdat 10 seconden voor het verstrijken van de reguliere speeltijd Jong Sparta alsnog en als een duveltje uit een doosje genadeloos toesloeg. Een ogenschijnlijk ongevaarlijke, lage voorzet werd niet goed verwerkt door de ingevallen Hero van Lopik die de bal pardoes in de voeten van Frimpong speelde die de 0-1 binnen frommelde.

In de resterende 4 minuten blessuretijd kreeg Tim Brinkman nog een kansrijke mogelijkheid maar aangezien rechts niet zijn sterkste been is verdween de bal over de goal.

Met 0 punten uit 2 wedstrijden is het niet de start die de Blauwen zich vooraf hadden gehoopt en gewenst. Met twee uitwedstrijden voor de boeg, zaterdag Kozakken Boys en volgende week woensdag Jong Volendam, wordt het hoog tijd om resultaat te halen om in een niet al te vroeg stadium op grote achterstand te komen.

Scoreverloop:
90’        0-1        Mike Frimpong

Toeschouwers: 1.011

Opstelling Spakenburg:
Damen, Koelewijn, Verhagen (68’ van Lopik), Werkman, Volkert, Green (87’ Artien), Veenhoven (87’ Brinkman), Wesdorp (61’Vink), de Ruiter (68’ Eindhoven), Dekker, van der Linden.

Opstelling Jong Sparta:
Koorevaar, van Wageningen, Drakpe, Meerstadt, Overman, Vianello, Hak (71’ Garden), van Kleef (79’ den Haan), Tahiri, Rosario (71’ Frimpong), Madi

Scheidsrechter: Schaper

Geel: Verhagen (Spakenburg)