Skip to main content

Vlak voor het verstrijken van de transferperiode heeft Spakenburg zich versterkt met de getalenteerde aanvaller Luuk Admiraal (20). Hij wordt tot het einde van dit seizoen gehuurd van de Rotterdamse eredivisionist Excelsior.

De kwikzilverachtige buitenspeler maakte in de eerste helft van het afgelopen seizoen naam bij toen nog tweede divisionist ASWH. Zo was de inwoner van Hendrik Ido Ambacht goed voor maar liefst tien goals in de eerste helft van de competitie, waaronder eentje tegen Spakenburg. In dat duel op sportpark Schildman had de jonge aanvaller een groot aandeel in de zege (3-1), want hij was die middag verantwoordelijk voor een goal en een assist. In januari van dit jaar stapte Luuk per direct over naar Excelsior Rotterdam, waarvoor hij dit seizoen één keer inviel. In de laatste wedstrijd van het afgelopen seizoen, in het nu al legendarische promotie- degradatieduel tegen ADO Den Haag (4-4),  viel Admiraal in en was hij later medeverantwoordelijk voor de promotie naar de Eredivisie door één van de noodzakelijk geworden strafschoppen te benutten.

Met de komst van Admiraal anticipeert Spakenburg op wat er mogelijk met de van Sparta Nijkerk overgekomen aanvaller Maurice de Ruiter gaat gebeuren. De linkspoot heeft naar aanleiding van de verwikkelingen op een bedrijventoernooi in Ermelo een zaak aangespannen tegen de KNVB. Over twee weken volgt er een uitspraak.

Reactie TC:

Gezien de situatie waarin Maurice terecht is gekomen, leek het ons noodzakelijk om hierop te moeten anticiperen. Middels ons al langere en uitstekende contact met zowel Luuk als met Excelsior Rotterdam hebben wij zijn komst weten te realiseren. Wij zijn er van overtuigd met Luuk een extra kwaliteitsimpuls in huis te hebben gehaald. Bovendien kan hij nu weer aan spelen toe komen om zo zijn onstuimige ontwikkeling een goed vervolg te kunnen geven.

Wij wensen Luuk vanaf deze plaats alvast veel succes voor dit seizoen en heten hem van harte welkom bij onze S.V. Spakenburg.