Skip to main content
In de zesde ronde van de competitie heeft Spakenburg niet weten te winnen, ook een gelijkspel was de Blauwen niet gegund. Een goed vervolg na de overwinning tegen GVVV in de competitie en UNA in de beker kwam er dus niet.
Spakenburg begon met de volgende elf: Leon ter Wielen, Koos Werkman, Tim Brinkman, Roy Terschegget, Joël Amakodo, Boy van de Beek, Lowie van Zundert, Hero van Lopik, Frank Schilder, Vince Gino Dekker en Robin Eindhoven.
In het eerste twintig minuten had Spakenburg helemaal niets te vertellen en was het Rijnsburgse Boys dat het spel mocht en kon maken. Spruijt en Vd Moot waren dichtbij de openingstreffer, maar de paal en goalie Ter Wielen waren een sta-in-de-weg. Na de felle openingsfase begon de geel-zwarte storm wat te liggen, maar juist in die fase kreeg de ploeg van Eric Meijers een tik op de neus. Een afgeslagen bal kwam voor de voeten van verdediger Artien, die haalde uit met links en de bal vloog hard in de hoek van de goal. 1-0 dus en gezien het spelbeeld, ondanks dat Spakenburg iets meer lucht kreeg, geheel niet onverdiend.
Vlak voor rust was er nog wat te beleven voor de goal van Rijnsburg, maar doelman Zonneveld werd niet verschalkt door de mannen in het Blauw-wit. Met een 1-0 ruststand werden de catacomben opgezocht. Daar uit het zicht van alles en iedereen zal Meijers waarschijnlijk niet voor zalvende woorden hebben gekozen.
De trainer van Spakenburg koos in ieder geval voor actie en kwam met drie wissels aan na rust. Vd Beek, Terschegget en Dekker mochten vast gaan douchen en binnen de lijnen kwamen Vink, Koelewijn en Junte. De tweede helft was gelijk van een ander kaliber. Zonder echt verheffend te spelen of tot veel grote kansen te komen kwam Spakenburg beter in de wedstrijd. Niet veel grote kansen dus, maar wel een paar. Zo kreeg Eindhoven in minuut 53 een uitgelezen mogelijkheid om de gelijkmaker op het bord te zetten, maar zijn inzet ging naast. Tien minuten later kwam Wisman met twee wissels. Vd Moot en Zeldenrust namen plaats op de bank en Asante en Jongeneelen mochten het veld in. Meijers greep ook nog een keer in, Van Zundert werd gewisseld voor Tol.
Dit bleek een gouden wissel te zijn, nog geen 3 minuten na de wissel wist Tol de gelijkmaker te produceren. Hij ronde op acrobatische wijze een voorzet van Vink af. 1-1 en nog een kwartier te spelen, wat was er nog mogelijk voor de Blauwen of moest een gelijkspel en een punt gekoesterd worden? Koesteren of niet, een gelijkspel werd het niet. De ploeg van Wisman kreeg in minuut 84 een vrije trap na een onnodige overtreding. Een meter of 20 was de afstand en Magan (in het veld gekomen voor Spruijt na de gelijkmaker) ging achter de bal staan. Magan bleek een specialist, hij schoot de bal hard en laag langs de muur en in de linkerhoek. Ter Wielen kon helaas ook geen redding brengen, maar wellicht had hij meer moeten vertrouwen op zijn muur en had hij positie moeten nemen richting de linkerhoek.
Met nog geen tien minuten te gaan leek het een lastige exercitie te worden voor Spakenburg. De gelijkmaker werd uiteraard nog wel gezocht en er werd nog gewisseld, Beekhuis voor Schilder bij Spakenburg en Olijfveld voor Hudepohl bij Rijnsburg. Het was echter Rijnsburgse Boys dat nog voor het meeste gevaar zorgde. Jongeneelen schoot nog over, maar de andere invaller, Van Otterlo, besliste in de laatste minuut van de blessuretijd de wedstrijd definitief. Een 3-1 nederlaag en dus puntloos terug naar De Westmaat. Door de nederlaag blijft Spakenburg dobberen in de onderste regionen van de Tweede Divisie. Volgende week een nieuwe kans om de eerste stap te zetten richting de middenmoot. Het betreft dan wederom een uitwedstrijd en wel tegen het eveneens geplaagde ASWH.
De wedstrijd op sportpark Schildman in Hendrik-Ido-Ambacht begint om 15:00 uur, tot dan!