Skip to main content

Spakenburg heeft zich dinsdagavond ten koste van het Veldhovense UNA geplaatst voor de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker competitie. Op de Westmaat maakten de Blauwen geen fout en won het met 5-2.

Spakenburg startte in dezelfde basis elf als tegen GVVV op één wijziging na: Menno Heus stond onder de lat ten faveure van Leon ter Wielen.

Vanaf het eerste beginsignaal was het een levendige wedstrijd met twee ploegen die de aanval zochten. Al in de 20e minuut scoorde wie anders dan Floris van der Linden de openingsgoal na defensief geklungel bij UNA. Daarvoor konden er al vier kansen worden genoteerd, drie voor Spakenburg en één voor de gasten uit Brabant.
Het energieke spel van UNA werd in de 41e minuut beloond met een gelijkmaker door goaltjesdief Koc die na een vlotte aanval snoeihard Menno Heus volstrekt kansloos liet. Het antwoord kwam nog geen twee minuten later. De diepgaande Tim Brinkman werd op maat bediend door Koos Werkman. De linksback wist Robin Eindhoven te vinden die vanaf randje zestien met een bekeken schuiver in de verre hoek doelman Derix kansloos liet: 2-1.

In de tweede helft gingen de 22 hoofdrolspelers vrolijk verder waar ze de eerste helft gebleven waren. Het enige verschil was dat Spakenburg de boel nu iets beter op orde had of was het dat derde divisionist UNA enorm veel krachten had verspeeld de eerste helft, wie zal het zeggen? Al na 8 minuten prikte Hero van Lopik de 3-1 binnen door geheel vrijstaand bij de tweede paal een verlengde corner doelpuntrijk af te ronden. Daarna kreeg UNA nog een uitgelezen mogelijkheid om de achterstand te verkleinen maar Menno Heus wist met een katachtige reflex een kopbal van zeer dichtbij onschadelijk te maken. De ingevallen Lowie van Zundert had in de 70e minuut een prima passeer actie in het vijandelijke doelgebied alleen zijn lage voorzet kon net niet door de eveneens ingevallen Wimilio Vink worden afgerond. Exact een minuut later was het wederom Koc die de spanning terugbracht in de wedstrijd. Heus kon een hard schot nog keren maar op de rebound van Koc moest de Blauwe doelman capituleren: 3-2.

Net zoals in de eerste helft kwam het antwoord van Spakenburg niet veel later. Binnen de minuut van de tweede tegengoal kreeg Spakenburg een corner die door de geheel vrijstaande Frank Schilder prima werd binnengetikt. De marge was weer twee en het verzet nu definitief gebroken. In de 79e minuut kreeg Spakenburg een penalty nadat de ingevallen Ravelino Junte binnen de zestien tegen de grond werd gewerkt. Lowie van Zundert had weinig moeite met deze mogelijkheid en bepaalde daarmee de eindstand op 5-2.

Zo won Spakenburg betrekkelijk eenvoudig deze tweede kwalificatieronde en gaan wij zaterdagavond zien aan wie de Blauwen worden gekoppeld.

Scoreverloop:

20’       1-0       Floris van der Linden
41’       1-1       Serhat Koc
43’       2-1       Robin Eindhoven
53’       3-1       Hero van Lopik
71’       3-2       Serhat Koc
72’       4-2       Frank Schilder
79’       5-2       Lowie van Zundert (P)

Toeschouwers: 649

Scheidsrechter: Dröge

Gele kaart: Roy Terschegget (Spakenburg), Alberto Puts (UNA)

Opstellingen:

Spakenburg: Heus, Werkman, Brinkman, Terschegget (61’ Koelewijn), Amakodo, van de Beek (61’ Vink), van der Linden (68’ van Zundert), van Lopik, Schilder, Eindhoven (81’ Tol), Dekker (61’Junte).

UNA: Derix, Scheepers (66’ van Gerven), Boulghalgh, Senders, Horsten, Boogers (61’ van Boekel), Franssen (73’ van den Akker), Jagt, Puts, Koc (73’ Bergraaf), Willems (73’ Tielemans).