Skip to main content
In speelronde 9 troffen HHC Hardenberg en SV Spakenburg elkaar. Een duel dat al vaker is uitgevochten en vrij vaak garant staat voor een doelpuntrijk treffen. Zo ook in deze editie, maar wel met een uniek scoreverloop.
Spakenburg begon net als vorige week in een 4-4-2 opstelling met de volgende Blauwe spelers: Heus, Brinkman, Schilder, Werkman, Van Lopik, Junte, Zeeman, Koelewijn, Vink, Eindhoven en Vd Linden.
In het eerste half uur was het aan beide kanten ietwat slordig en waren er wat kansjes over en weer. De eerste kans was voor HHC in de derde minuut. De kans werd door Reinders net naast de goal geprikt. Daarna waren er wat kansjes voor Spakenburg, maar de pogingen van Vink en Eindhoven waren gemakkelijke prooien voor de Hardenbergse goalie.
In de 34e minuut was het wel raak voor HHC. Een foute bal in de breedte werd overgenomen door HHC. Vd Leij zijn inzet zou het doel niet getroffen hebben, maar Drost dook plots op tussen de Blauwe verdediging en ramde de bal hard tegen de touwen. De 1-0 op het bord en dat zou tevens de ruststand worden.
In de 53e minuut kreeg de ploeg van Meijers de grootste kans op de gelijkmaker, Eindhoven stond 1-op-1 met de keeper, maar het harde schot werd gekraakt door Borgman. Na een uur spelen kwam op ongelukkige wijze de 2-0 op het scorebord, een voorzet van HHC kwam op de nek van Van Lopik terecht en kwam via de carambole achter Heus terecht.
Meijers bracht daarna vrij snel verse krachten in het veld. Koelewijn en Zeeman mochten op de bank plaats nemen en Van Zundert en Olijve kwamen binnen de lijnen. In minuut 79 leek het definitieve oordeel geveld te worden nadat Fatima de 3-0 mocht binnenwerken na een corner. Direct erna werden Eindhoven en Schilder naar de kant gehaald en mochten Beekhuis en Tol hun geluk beproeven. Ook Junte werd enkele minuten later gewisseld voor Kroonenberg.
In de 86e minuut werd Van Zundert onreglementair gestopt in de 16 en mochten de Blauwen gaan aanleggen voor een penalty. Vd Linden schoot vervolgens keurig binnen. 3-1 dus en een doekje voor het bloeden voor Spakenburg dat in ieder geval de 0 van het bord af wist te halen.
In minuut 88 kreeg Spakenburg een corner na een goede aanval. De corner belande bij oud HHC’er Werkman die de bal knap binnen wist te koppen. 3-2 dus en nog een minuut of 5 om de gelijkmaker te produceren. En die kwam er ook, door een wederom goede aanval van Spakenburg met prima combinatiespel. Olijve was het Blauwe eindstation, die gaf de bal hard voor en voor de tweede keer die middag viel er een eigen goal. Görtz was nu de ongelukkige. 3-3 en dat had toch niemand voor mogelijk gehouden zo’n tien minuten eerder.
Het allerlaatste wapenfeit was ook nog voor de Blauwen. Zou er nog een spectaculaire en onvergetelijke zege inzitten? Dat bleek toch te veel van het goede en de corner die wederom door Werkman op goal werd gekopt was nu een prooi voor Vd Leij die op de lijn stond.
Een puntendeling was het eindresultaat en dat was gezien het spelbeeld van de gehele wedstrijd niet onterecht te noemen, maar toch zeer onverwachts na een 3-0 achterstand. Aankomend weekend is er rust voor de mannen van Eric Meijers en volgende week staat er een heerlijk bekerduel op de rol. Op dinsdagavond 26 oktober om 20:00 uur spelen de Blauwen tegen de Schapekoppen uit Dordrecht. Tot dan!