Skip to main content
De Blauwen hebben in de thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg de volle drie punten gepakt. Dat deed de formatie van De Graaf & Twisker met goed verzorgd voetbal, waar met name in de eerste helft de Hardenbergers geen antwoord op hadden.
De opstelling van Spakenburg was: Leon ter Wielen, Hero van Lopik, Frank Schilder, Youri Koelewijn, Sanny Monteiro, Frank Olijve, Roy Terschegget, Wimilio Vink, Ravelino Junte, Vince Gino Dekker en Floris van der Linden.
Het eerste gevaar kwam wel van HHC, Bouws loste in de eerste minuut een schot, maar Ter Wielen had er een antwoord op en daarmee was het gevaar voor de Blauwen geweken.
Daarna was het spel voor Spakenburg. Eerst kon een Hardenbergs voetje ternauwernood een inzet van Dekker keren, vervolgens kwam Vd Linden net tekort om zich alleen voor de keeper te zetten en zag Monteiro zijn rake kopbal onterecht afgekeurd worden voor vermeend buitenspel.
Na een half uur spelen was het wel raak en verdiend ook. Dekker gaf zijn signatuur voorzet, oftewel loepzuiver en Vd Linden deed waar hij het beste in is, afronden! Een fraaie afronding ook nog en zeker een goal om terug te kijken in de samenvatting.
Drie minuten later kwam de domper voor de Blauwen, Van Lopik viel helaas geblesseerd uit. Zijn vervanger was Brinkman.
Een minuut later kwam Spakenburg op 2-0 vanuit de rebound van een vrije trap, ware het niet dat de arbitrage wederom het feestje ten onrechte verstoorde vanwege vermeend buitenspel. Daardoor werd de thee gedronken met een 1-0 ruststand.
In de tweede helft vond Spakenburg vrij snel de 2-0. Vink was zijn tegenstanders te slim af en kroop richting de 16 om vervolgens uit te halen en de bal met stuit was de Borgman te machtig. Na een uur spelen had Junte nog de grootste kans op de 3-0 op zijn schoen, maar de Hardenbergse goalie was nu wel een sta-in-de-weg.
Het laatste half uur ging de ploeg van Bert van Hunenstijn naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer, maar behoudens een bal van Kaptein die rakelings langs de goal ging kwamen de oranjehemden niet.
Een 2-0 overwinning voor de Blauwen dus op de ploeg die vooraf nog op plek drie stond, oftewel een mooie zege die ook nog eens verdiend was. Zaterdag wacht er een uitwedstrijd tegen Noordwijk, dat treffen begint om 14:30 uur, tot dan!