Skip to main content
De Blauwe trein komt weer uit het ruststation vanavond. Na twee noodgedwongen stophaltes mogen de Blauwen de borst weer nat maken tegen HHC Hardenberg. 

HHC HARDENBERG

De ploeg uit het oosten van het land staat momenteel op de derde plek. Met 34 punten uit 19 wedstrijden staat het één punt achter de Koninklijke HFC. De Hardenbergers hebben dat vooral te danken aan een uitstekende verdediging. Het gemiddelde aantal tegengoals is slechts één per wedstrijd en het totaal staat dus op 19 tegengoals.
Afgelopen weekend werd de nul gehouden tegen koploper Katwijk en als je dan zelf weet te scoren, zoals de Hardenbergers ook deden, dan pak je de drie volle punten. De enige goal viel laat. In de 84e minuut wist Rob van der Leij de ban te breken en daarmee Katwijk op de knieën te krijgen.
Een week eerder ging de ploeg van Bert van Hunenstijn nog onderuit tegen Kozakken Boys. Tot tweemaal toe kwamen de oranjehemden terug na een achterstand, maar de derde keer was ze te machtig. De nederlaag was een onderbreking van een mooie reeks overwinningen. In de vijf wedstrijden daarvoor werd er namelijk gewonnen van Quick Boys (0-3), De Treffers (2-1), IJsselmeervogels (0-2), Exc. Maassluis (1-0) en Noordwijk (2-1).
De mannen op schot zijn Jesper Drost en Rob van der Leij. Drost is goed voor 9 goals en Vd Leij heeft 6 keer het net weten te vinden.

SV SPAKENBURG

De Blauwe trein staat zoals gezegd alweer even stil. De Blauwen staan daardoor inmiddels op plaats dertien, maar dit is wel met twee wedstrijden minder dan de meeste andere ploegen. De laatste wedstrijd was de derby tegen IJsselmeervogels. In die derby moest de formatie van Chris de Graaf zich tevredenstellen met een punt, de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.
In de twee wedstrijden daarvoor wisten de Blauwen te winnen. Thuis tegen TEC werd het 2-0 en uit tegen Jong Sparta werd het zelfs 0-6.
De man met de meeste goals achter zijn naam is nog steeds Floris vd Linden. Hij scoorde in de derby niet, maar met 14 goals is hij ook nog steeds de algehele topscorer van de Jack’s League. Zijn naaste belagers zijn Koen Blommestijn (13 goals) en Marouane Afaker (12 goals).

HEAD-TO-HEAD

Spakenburg en HHC Hardenberg trekken al een behoorlijke tijd met elkaar op. Het laatste duel was eerder dit seizoen. Het ging toen om een knotsgekke wedstrijd waarbij Spakenburg op wonderbaarlijke wijze nog een punt uit het vuur wist te slepen. In de 79e minuut keken de Blauwen tegen een kansloze 3-0 achterstand aan, maar in nog geen acht minuten tijd kwam Spakenburg terug tot een 3-3 gelijkspel. In extremis werd zelfs bijna nog de vierde treffer gescoord, maar dat bleek toch iets te veel van het goede.
De overige resultaten van de afgelopen jaren tussen SV Spakenburg en HHC Hardenberg zijn:
08-2-20 | Spakenburg – Hardenberg | 1-3
14-9-19 | Hardenberg – Spakenburg | 6-1
25-5-19 | Hardenberg – Spakenburg | 1-1
12-1-19 | Spakenburg – Hardenberg | 0-2
25-2-17 | Hardenberg – Spakenburg | 2-0
20-8-16 | Spakenburg – Hardenberg | 1-1
Een overwinning is zoals te zien dus alweer een hele tijd terug, hoog tijd voor de Blauwen om daar vanavond verandering in te brengen.

TIJD, PLAATS EN ARBITER

Het strijdtoneel van de wedstrijd tussen Spakenburg en Hardenberg is de Blauwe zijde van de Westmaat. Het duel zal in gang worden gezet door de ervaren leidsman dhr. Bronsvoort, zijn eerste fluitsignaal klinkt om 20:00 uur, tot dan!