Skip to main content
De Blauwen hebben afgelopen zaterdag voor de tweede keer op rij gewonnen. Tegen FC Lisse werd er net als tegen Jong Volendam driemaal gescoord door de ploeg van Patrick Loenen. Ook in deze wedstrijd werd er een tegengoal geïncasseerd en daarmee stond er aan het einde van de wedstrijd een 3-1 score op het bord. 
Loenen begon met de volgende elf Spakenburg-spelers: Alessandro Damen, Nick Verhagen, Koos Werkman, Youri Koelewijn, Thomas Heideman, Dwayne Green, Tim Brinkman, Wimilio Vink, Luuk Admiraal, Vince Gino Dekker en Floris van der Linden

Verdediger weet te scoren

​De eerste grote kans voor de Blauwen kwam uit een corner. In de zesde minuut was het Werkman die op aangeven van Vink op doel kon koppen, maar de bal werd met moeite door de keeper gestopt. Het zou de opmaat zijn voor een wedstrijd waarbij dode spelmomenten Spakenburg deed doen leven.
​Voordat Spakenburg de score zou openen was er nog wel een grote kans voor FC Lisse. De ingevallen Franklin Lewis kon in de 37e minuut voorgeven op Enzo Stroo. De aanvaller schoot direct op goal, maar daardoor ook recht op Alessandro Damen af.
​In de 40e minuut was het raak voor Spakenburg. Vanuit een corner gaf Vink voor op Koelewijn, deze legde de bal klaar voor Verhagen en de back kon vervolgens vrij eenvoudig de bal achter goalie Cummins werken. Aan de score veranderde niets meer en met een 1-0 voorsprong voor de Blauwen werden de kleedkamers opgezocht.

Meest scorende verdediger

​In de tweede helft bleef Youri Koelewijn achter in de catacomben en zijn vervanger was Masies Artien. Spakenburg ging in de tweede helft verder met waar het gebleven was. De Blauwen dicteerden het spel en FC Lisse wist daar niet heel veel tegenover te stellen.
In de 51e minuut kreeg Floris vd Linden een kans voor de goal van Lisse. In een kleine scrimmage kreeg Vd Linden, die het met hoofd en voet probeerde, de bal niet op goal en daarmee bleef de marge slechts één goal. De verdubbeling kwam er alsnog. In de 59e minuut was het wederom een corner die een goal zou inleiden. Vink slingerde de bal richting de 16, het leer werd omhoog gekopt en Werkman was er als de kippen bij om de dalende bal tegen de touwen te koppen. Daarmee was het alweer zijn derde goal van dit seizoen en zo is Koos Werkman momenteel de meeste scorende verdediger van de Jack’s League.

Spanning even terug

Zoals gezegd had Spakenburg de touwtjes in handen en was er eigenlijk geen reden tot zorgen, maar in het voetbalspel kan een goal zomaar uit de lucht vallen. Dit gebeurde ook nadat FC Lisse een minuut of tien de aanvalsdrang losliet. Een uittrap van Cummins werd door Spakenburg teruggebracht, maar vervolgens weer door een Lissenaar naar voren geroeid. De ingevallen Artien toucheerde de bal vervolgens niet helemaal lekker en legde daarmee de bal klaar voor de meegelopen David Verweij. Met een leep boogballetje maakte de ingevallen Verweij de 2-1 in de 75e minuut en zo werd het toch nog spannend.
Een omzetting van Loenen zorgde ervoor dat de controle terugkwam en Spakenburg kwam niet meer echt in de problemen. De wedstrijd leek zo naar een 2-1 eindstand te kabbelen, maar Vd Linden had nog niet gescoord en een goal van de scherpschutter is toch eigenlijk een zekerheid geworden. Een vrije trap in de 88e minuut werd kort genomen door De Ruiter. Vink slingerde de bal richting de tweede paal en Vd Linden kopte vervolgens de 3-1 op het bord. Met die score sloot Spakenburg ook af en hebben de Blauwen het lekkere gevoel van de overwinning op woensdagavond vast kunnen houden.

Zeven punten, zevende plek

Door de overwinning steeg Spakenburg verder op de ranglijst. Vooraf stond het op de negende plek, maar door de driepunter werd het puntentotaal zeven en op diezelfde plek is Spakenburg ook terug te vinden. Ook Kozakken Boys, Rijnsburgse Boys en Noordwijk hebben zeven punten, maar zij hebben een iets minder doelsaldo. Noordwijk is toevalligerwijs ook de tegenstander aanstaande zaterdag.
De clash om de weg richting de top tussen Spakenburg en Noordwijk zal uitgevochten worden op de Blauwe zijde van de Westmaat. De aftrap is om 15:00 uur, tot dan!