Skip to main content
De Blauwen hebben in en tegen Katwijk een punt weten te pakken. Het voelde na afloop als een gewonnen punt omdat na de achterstand er weinig perspectief was op een Spakenburgse treffer. Deze kwam alsnog, letterlijk en figuurlijk, uit de lucht vallen vanuit een vrije trap. Daarmee kreeg Spakenburg teveel, maar geen Blauwe die zich daar achteraf druk om maakte.
Spakenburg begon met de volgende elf spelers: Ter Wielen, Brinkman, Koelewijn, Werkman, Monteiro, Olijve, Terschegget, Vink, Dekker, Eindhoven en Vd Linden.
De eerste kans was gelijk voor de Blauwen. Eindhoven kon vanuit de counter op oud-Spakenburg doelman Krul af, maar de inzet van de Blauwe spits was een eenvoudige prooi voor de Katwijkse goalie. Na vijf minuten kreeg El Azzouti een mogelijkheid na een slechte pass van Spakenburg, maar ook hij kon het net niet doen bollen.
In de twintigste minuut was het van Mil die de bal goed voorgaf, maar voor de Blauwe goal kon geen Katwijker de bal raken. Drie minuten later was het wel raak voor Spakenburg. Robin Eindhoven kon vanuit de counter weer op Krul af, nu was het Eindhoven die als winnaar uit de bus kwam en daarmee Spakenburg op een 0-1 voorsprong zette.
Daarna liet Spakenburg het spel aan Katwijk. De grootste kans op de gelijkmaker in de eerste helft kwam in de veertigste minuut. Een snoeiharde kopbal werd knap gepareerd door Ter Wielen en in de rebound werd er naast de goal geschoten. Spakenburg haalde de rust dus ongeschonden en kon het strijdplan voor de tweede helft gaan bedenken tijdens de rust.
Tijdens de rust bleef Monteiro geblesseerd achter in de kleedkamer, zijn vervanger was Jasper Beekhuis.
In die tweede helft kwam Katwijk snel op gelijke hoogte. Van Mil kon vanuit de 16 een schot in de verre hoek lossen en dit schot was Ter Wielen te machtig. Een domper dus voor de ploeg van De Graaf & Twisker en het kwam het spel ook niet ten goede. De Blauwen hadden weinig balbezit en moesten omgaan met de druk van Katwijk.
In de 52e en 65e minuut waren er wissels aan de kant van Spakenburg. Eerst kwam Amakodo voor Terschegget en later werd Van Zundert gebracht ten faveure van de doelpuntenmaker Eindhoven.
In de 75e minuut kwam Katwijk op voorsprong. Na een wat gemakkelijk gegeven vrije trap schoot Van Mil de bal prachtig binnen, maar ondanks de schoonheid van de goal was het natuurlijk balen voor alle Blauwen. Enkele minuten later werd er nog een aanvallende wissel gebracht, Olijve ging eraf en zijn vervanger was Junte.
Nog steeds leek er niet veel te lukken bij de Blauwen, maar ook Spakenburg wist te scoren vanuit een vrije trap. Lang niet zo mooi overigens als die van Van Mil, maar een goal is een goal. De vrije trap werd door Dekker genomen en verlengd rond de 16, vervolgens wist Van Zundert de bal langs Krul te werken. De 2-2 bleef tot het laatste fluitsignaal gehandhaafd en daarmee moest Katwijk weer een puntenverlies slikken.
Aanstaande zaterdag wacht er een thuiswedstrijd tegen Jong Sparta. Op sportpark de Westmaat zullen de Blauwen op jacht gaan naar een driepunter. Het duel tegen de Kasteelbewoners begint op de vertrouwde tijd van 15:00 uur, tot dan!