Skip to main content
Aanstaande zaterdag gaan de Blauwen op de eigen Westmaat op jacht naar de drie punten. Bezoeker en tegenstander is Jong Sparta. Eindelijk voor Spakenburg weer een thuiswedstrijd op de zaterdag, de laatste keer was alweer een maand terug.

JONG SPARTA ROTTERDAM 

De ploeg uit Rotterdam staat momenteel op de achtste plaats met 37 punten uit 23 wedstrijden. Afgelopen dinsdag speelde de ploeg van Geert Arend Roorda tegen HHC Hardenberg. De jongelingen hielden bijna de gehele eerste helft stand, maar moesten vlak voor het rustsignaal toch een tegengoal verwerken. In de tweede helft breidde Hardenberg de score verder uit naar 3-0 en daarmee bleven de drie punten op de Boshoek. Jong Sparta, dat voor de wedstrijd nog derde stond, had voor de rest weinig in te brengen op de dinsdagavond en de nederlaag was dus ook terecht te noemen

Vorige week speelde de Spartanen nog gelijk tegen koploper Katwijk in eigen huis en in de drie wedstrijden daarvoor was het drie keer de volle buit. Er werd gewonnen tegen AFC (2-3), IJsselmeervogels (2-1) en GVVV (2-1).
De man met de meeste goals achter zijn naam is Afaker, hij heeft er dertien in het mandje liggen.

SPAKENBURG

Afgelopen dinsdag speelde Spakenburg tegen de koploper, net als Jong Sparta haalde de Blauwen één punt uit dit treffen. Waar het bij de Spartanen om een bloedeloze 0-0 ging, was er nu meer te genieten voor de liefhebbers van doelpunten. Vier treffers verdeeld over beide ploegen en aan het einde van het duel prijkte er dus een 2-2 eindstand op het scorebord.
Spakenburg kwam op voorsprong via een goal van Robin Eindhoven, via de zijkant prikte hij de bal achter doelman Krul. De Blauwen lieten daarna het spel aan de Katwijkers en kwamen er zelf amper nog uit. De rust werd gehaald met de voorsprong op zak, maar in de tweede helft kwamen de oranjehemden via Van Mil op gelijke hoogte en via dezelfde Van Mil ook op voorsprong. De voorsprong werd gepakt met een mooie vrije trap. Daarna zocht Katwijk naar een ruimere voorsprong, maar kreeg het de deksel op de neus vanuit een dode spelsituatie. Een vrije trap werd verlengd en de ingevallen Lowie van Zundert wist de bal langs Krul te werken. Onverdiend, maar geen Blauwe supporter die daarom maalde.
De 2-2 bleef zoals gezegd op het bord staan en daarmee nam Spakenburg een punt mee uit Katwijk. Met dat punt staat Spakenburg op 29 punten in totaal en dat is goed voor een elfde plek in de Jack’s League. Spakenburg heeft nog wel twee inhaalwedstrijden tegoed (tegen AFC aanstaande dinsdag en ASWH eind deze maand). Als Spakenburg deze inhaalwedstrijden zou winnen, dan wint het de titel van de tweede periode.
Floris vd Linden is nog steeds topscorer, maar heeft de laatste twee wedstrijden het net niet weten te vinden en staat daarmee nog steeds op 16 goals.

HEAD-TO-HEAD

Anderhalve maand terug bezocht Spakenburg het Kasteel. In die wedstrijd donderde het over Jong Sparta heen. Het werd in dat duel maar liefst 0-6. Dit kwam mede tot stand door een zeer vroege goal van Vd Linden en een rode kaart voor Drapke na een half uur spelen. Bij de zes goals zaten enkele prachtige treffers, dus het bekijken van de samenvatting is zeker de moeite waard.

De overige resultaten van de afgelopen seizoenen waren:
19-09-2020 | Spakenburg – Jong Sparta | 0-0
15-02-2020 | Jong Sparta – Spakenburg | 2-4
21-09-2019 | Spakenburg – Jong Sparta | 2-2
18-05-2019 | Spakenburg – Jong Sparta | 1-2
22-09-2018 | Jong Sparta – Spakenburg | 2-0
06-05-2017 | Jong Sparta – Spakenburg | 1-3
03-12-2016 | Spakenburg – Jong Sparta | 4-3

PLAATS, TIJD & ARBITER

Spakenburg en Jong Sparta zullen met elkaar duelleren op de Blauwe zijde van de Westmaat. Scheidsrechter Winkel zal de wedstrijd in goede banen leiden, zijn eerste fluitsignaal klinkt om 15:00 uur, tot dan!