Skip to main content

Spakenburg is na drie wedstrijden in de Jack’s League eindelijk van de hatelijke nul af. Nadat er in Werkendam de kruitdampen waren opgetrokken stond er maar liefst 5-5 op het scorebord wat impliceerde dat het zaterdag tegen Kozakken Boys de-ballen-uit-het-net-visserijdag was.

Spakenburg startte met een aantal wijzigingen ten opzichte van de week ervoor. Vince Gino Dekker was midweeks ziek geweest waardoor zijn plaats werd ingenomen door Robin Eindhoven. Ook nieuwkomer Luuk Admiraal mocht zijn debuut met een basisplaats bekronen ten koste van Maurice de Ruiter. Wimilio Vink stond eveneens aan de aftrap ten faveure van Koen Wesdorp.

De Blauwen zullen ongetwijfeld met goede bedoelingen aan de wedstrijd zijn begonnen maar na 13 minuten (,,,,) stond het al voor een schier onmogelijke opgave: 3-0 achter. Bij de eerste twee goals, in minuut 2 en 9, was er overduidelijk sprake van defensief geklungel dat onberispelijk werd afgestraft door respectievelijk Stout en Altintas. De derde goal van de wedstrijd, de tweede van Stout, was een beauty. Van zeker 45 meter zag de slimme middenvelder doelman Damen te ver voor zijn goal staan en zijn lob was zuiver genoeg om de ervaren doelman te verschalken.

Bij het eerste de beste gevaar van Spakenburg was het gelijk raak ook. De tweede hoekschop, in de 19e minuut genomen door Wimilio Vink, werd door Koos Werkman prima ingekopt: 3-1. Door het ontbreken van Spakenburg supporters was de serene stilte na de aansluitingstreffer opmerkelijk en exemplarisch tegelijk voor een opmaat naar meer. De Werkendammers hadden 7 minuten later de wedstrijd in het slot kunnen gooien maar eerst de paal en een paar seconden later een sublieme, verdedigende actie van notabene Floris van der Linden, voorkwamen de “vorentscheidung”.
Dat was ook het moment voor trainer Loenen om in te grijpen. Aanvaller Eindhoven werd geslachtofferd terwijl die juist meer dan zijn stinkende best deed al was zijn vervanger ook niet meer dan logisch: Vince Gino Dekker: een garantie voor een eruptie aan voorzetten. Ook Dwayne Green werd er vanaf gehaald voor Thomas Heideman.
Of het de invallers waren of een vorm van gemakzucht van Kozakken Boys, de wedstrijd kantelde wel vanaf dat moment. Een foutieve opbouw in de 33e minuut van de Kozakken, leidde de 3-2 in. Floris van der Linden onderschepte de bal die Wimilio Vink in stelling bracht. Zijn schot werd geweldig gepareerd door doelman Janssen. Uit de daarop volgende corner kopte andermaal Koos Werkman zijn en Spakenburgs tweede binnen en was het weer een wedstrijd. De Blauwen namen het initiatief en drongen serieus aan. Pal voor rust sloeg debutant Admiraal tot tweemaal genadeloos toe. De eerste goal, de gelijkmaker, was er één over veel schijven met Admiraal als eindstation. Doelman Janssen was kansloos omdat de bal nog van richting werd veranderd. In de blessuretijd van de eerste helft kwam Spakenburg zowaar op voorsprong. Een afgeslagen corner nam de debutant op randje 16 vol op de pantoffel met de verre kruising als eindbestemming: 3-4. Wie na een kwartier had voorspeld dat Spakenburg met een voorsprong zou gaan rusten, had rijp geweest voor een opname in de PAAZ.

Het eerste kwartier van de tweede helft was een kopie van die van de eerste helft. Spakenburg gaf in die periode andermaal totaal niet thuis. Een ezel stoot zich steevast geen tweemaal aan dezelfde steen maar Spakenburg was daar zaterdag de bekende uitzondering op. De ingevallen Tim Brinkman, voor Vincent Volkert, maakte in een rechtstreeks duel met zijn tegenstander opzichtig hands. Uit de toegekende vrije trap kon Ramsteijn eenvoudig inkoppen. Büttner kreeg nog een uitgelezen mogelijkheid maar schoot in het zijnet. Het was een voorbode voor andermaal een voorsprong voor Kozakken Boys. Vermeulen werd op het uur kinderlijk vrij gespeeld binnen de Spakenburgse 16 die Damen diagonaal kansloos liet: 5-4.
Het was wel het moment dat Spakenburg het initiatief (andermaal) in handen nam en flink aan de deur bij Kozakken Boys ging rammelen. Kansen kwamen er ook voor Admiraal, van der Linden en de ingevallen Maurice de Ruiter. De verdiende 5-5 kwam van de voet van Thomas Heideman en hoe. De pass was van Youri Koelewijn, het frêle overstapje van Vink en ook Heideman wist in navolging van Luuk Admiraal de verre kruising te vinden.
Spakenburg probeerde het daarna nog wel maar ontbeerde simpelweg de kracht en de brille om de winnende nog te produceren waardoor deze wedstrijd in een korfbaluitslag eindigde.

Woensdag aanstaande wederom een uitwedstrijd en wel in het voor ons bekende Kras stadion tegen Jong Volendam. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Scoreverloop:

2’          1-0        Gwaeron Stout
9’          2-0        Ugur Altintas
13’        3-0        Gwaeron Stout
19’        3-1        Koos Werkman
33’        3-2        Koos Werkman
44’        3-3        Luuk Admiraal
45+1’    3-4        Luuk Admiraal
47’        4-4        Kaj Ramsteijn
56’        5-4        Kevin Vermeulen
81’        5-5        Thomas Heideman

Toeschouwers: 1.234

Opstelling Spakenburg:
Damen, Koelewijn, Verhagen , Werkman (83’ Artien), Volkert (46’ Brinkman), Green (28’ Heideman), Veenhoven , Vink, Eindhoven (28’ Dekker), Admiraal (69’ de Ruiter), van der Linden.

Opstelling Kozakken Boys:
Janssen, Keukens, Hoogveld, Ramsteijn, da Silva Mendes, Korporaal (79’ van Ingen), Stout (79’ Lommers), Vermeulen, Büttner (79’ Geelhoedt), van Zundert, Altintas (72’ Herman).

Scheidsrechter: Cantineau die in de rust werd vervangen door de Winter

Geel: Veldhoven, de Ruiter (beide Spakenburg), Geelhoedt (Kozakken Boys).