Skip to main content

Zaterdag jl. heeft Spakenburg haar oefencampagne met een goed gevoel afgesloten. Het zoet der overwinning moest uiteindelijk een keer smaken, het was de eerste in deze voorbereiding, na een nipte maar dik verdiende zege op competitiegenoot Jong Sparta: 1-0. Overigens kwam deze overwinning de zeer geslaagde Open Dag uitstekend van pas.

Dat trainer Chris de Graaf momenteel iets te kiezen heeft, bleek wel uit de startopstelling:
Damen, Verhagen, Artien, Werkman, Green, Noordhoff, van Huffel, Vink, Suleiman, van Essen en El Azzouti. Geen plaats dus voor Heus, van de Akker, Kleiweg, Veenhoven Koelewijn (helaas nog een tijdje geblesseerd) van Lopik, van der Linden, van Diermen, Kroonenberg, Kourouma, Ruizendaal en van Dieren (eveneens geblesseerd). Parijs is nog ver en de verwachting is dat iedereen gedurende de competitie keihard nodig zal zijn.

De Blauwen begonnen zeer voortvarend aan het duel want vanaf de aftrap was het duidelijk dat Spakenburg de regie heel duidelijk in handen nam. Binnen 8 minuten waren er al twee mogelijkheden die zomaar een goal hadden kunnen worden. Eerst was het van Essen die er in de eerste minuut op rechts van door ging maar hij kon El Azzouti net niet bereiken doordat een verdediger van Jong Sparta er nog een voet tegen kon zetten. Amper 7 minuten later mocht diezelfde van Essen aanleggen voor een schot maar zijn poeier ging net over. Na een kleine 10 minuten ging het eerste briesje van Spakenburg liggen en kwam Jong Sparta wat meer aan voetballen toe. Een slordigheidje van Verhagen kreeg Jong Sparta een dot van een kans maar de aanvaller kon oog in oog met Damen niet afronden. Sterker nog, de reflex van de Blauwe doelman was katachtig waardoor de inzet niet meer opleverde dan een corner. Spakenburg was hier duidelijk van wakker geschud want nam daarna het initiatief weer over. Kansen leverde dat achtereenvolgens op voor van Huffel (paal) en Vink die de rebound naast schoof. Andermaal voor van Huffel, voor EL Azzouti, voor Suleiman (tweemaal waarvan één met een geweldige individuele passeeractie) en Vink. Pas in blessuretijd van de eerste helft wist Spakenburg een verdiende voorsprong te nemen en wel door uitblinker van Huffel. Uit een corner getrapt door Noordhoff, kopte Werkman bij de twee paal de bal terug op El Azzouti de met het hoofd de paal raakte. Uit de rebound schoot van Huffel, na een subtiele schijnbeweging de bal achter de lastig te passeren doelman Reitmaier (overgekomen van het Duitse Eintracht Braunsweig). 1-0 was tevens ook de ruststand.

De tweede helft was voor Spakenburg minder dominant dan het eerste bedrijf maar toch reeg het in het begin de kansen aaneen. Van Huffel (schotkans), van Essen (kopkans) en Suleiman (snoeihard schot) hadden pech in de afronding. Sparta kon beperkte zich in die fase tot countervoetbal en na een hoekschop van de Blauwen leek de weg open voor een Spartaan echter Verhagen kon die kans op een prima wijze verijdelen. Nadat er door beide partijen flink werd gewisseld, zowel op het uur als een kwartier en acht minuten voor tijd, werd het spel aan beide kanten wat rommelig. Vink kreeg in die periode nog wel de grootste kans, eigenlijk twee in één, om de score te verdubbelen maar zowel doelman Reitmaier als een Spartaanse verdediger wist de kleine middenvelder van scoren af te houden. In de slotfase kreeg Sparta nog een dot van een kans nadat de ingevallen de Ruiter wel heel eenvoudig zich de kaas van het brood liet eten. Gelukkig bleef Damen uiterst koel en kwam hij bij een 1 op 1 situatie met een aanvaller van Sparta als winnaar uit de bus.

Zo boekte Spakenburg dan eindelijk haar eerste zege met, met name in de eerste helft, zeer acceptabel en aantrekkelijk spel Zaterdag begint de competitie met een uitwedstrijd in en tegen Scheveningen waar het traditioneel lastig is om de drie punten weg te halen. Maar tradities zijn erom gebroken te worden!

Scoreverloop:
45+3 1-0 Sam van Huffel

Toeschouwers: 756
Opstelling Spakenburg:
Damen, Verhagen (82’ Kleiweg), Artien, Werkman (74’ Wesdorp), Green (74’ van Lopik), Noordhoff (60’ Veenhoven), Vink (82’ van Diermen), van Huffel, Suleiman (74’ Kroonenberg), van Essen (60’ de Ruiter) en El Azzouti (60’ van der Linden)