Skip to main content
Zaterdag speelde Spakenburg thuis tegen Jong Sparta. Na een matige eerste helft, volgde een dramatisch tweede helft en moest de thuisploeg 3 tegengoals incasseren.
Spakenburg startte de wedstrijd met Ter Wielen, Koelewijn, Schilder, Werkman, Brinkman, Olijve, Terschegget, Dekker, Vink, Eindhoven en Vd Linden.
De eerste helft was niet onaantrekkelijk. Beide ploegen kregen wat kansen. Van der Linden kwam in de vierde minuut een kleine stapje tekort waardoor keeper Jansse de bal kon onderscheppen. Na 11 minuten was de lat de grootste vriend van Ter Wielen na een hard schot vanaf de zestien van Brouwer. Tussen de 16e en 19e minuut kreeg Spakenburg 4 corners achter elkaar maar keeper Jansse zat er 4 keer goed bij. Een matige eerste helft, ruststand 0-0.
In de tweede helft kreeg Spakenburg de grootste kans van de wedstrijd. In de 53e minuut kwam Vink oog in oog met doelman Jansse, maar die kon het schot van Vink met één hand blokkeren. Vanaf dat moment zakte Spakenburg volledig door het ijs. In de 56e minuut braken Brouwer en Afaker door. Laatstgenoemde schoot de bal in de lange hoek binnen. 0-1.
Paar minuten later was het weer Afaker die scoorde na een prima actie. Spakenburg binnen 5 minuten met 0-2 achter.
Ondanks een aantal wissels bij Spakenburg kon de thuisploeg geen potten breken en werd het steeds slordiger. Na 77 minuten viel het doek en maakte Van Doesburg er 0-3 van. Spakenburg kansloos ten onder thuis tegen Jong Sparta.
Spakenburg pakte uit de laatste 3 wedstrijden slechts 1 punt. Trainers Twisker en De Graaf zullen hun manschappen snel moeten prepareren, want aanstaande dinsdag wacht een inhaalwedstrijd, thuis tegen AFC. Aanvang 20.00 uur.