Skip to main content
Afgelopen zaterdag speelden de Blauwen hun eerste oefenpot tegen Jong AZ. In een aantrekkelijke eerste helft scoorden de Alkmaarders tweemaal en de Spakenburgers eenmaal. In de tweede helft liepen de jongelingen van AZ uit naar een 1-4 zege. 
In de eerste helft waren de elf Blauwe actoren: Damen, Green, Artien, Hilhorst, Van Lopik, Wesdorp, Vink, Van Dieren, Suleiman, Kourouma en Van der Linden.
Zoals gezegd ontspon zich een aantrekkelijke en vermakelijke wedstrijd in de eerste helft. Beide ploegen hadden veel dreiging in hun spel en ook de individuele klasse spatte er bij meerdere spelers vanaf. Bij de gasten was dat uiteraard Mexx Meerdink. Alles wat hij aanraakte was nuttig, mooi of een combinatie van beide. Ook Jayden Addai mag niet onvermeld blijven. De vleugelspeler op de rechterflank was gevaarlijk en binnen de zestien ook moeilijk van de bal te krijgen. Bij de Blauwen viel ook een jongeling op, Kevin van Dieren speelde een zeer verdienstelijke oefenwedstrijd waarbij hij de bal niet schuwde en in balbezit ook mooie acties liet zien. Daarnaast kreeg het vele aanwezige publiek Floris van der Linden te zien zoals ze dat graag zien, gevaarlijk op goal koppend en dreigend in de zestien.
De openingstreffer was voor Jong AZ. Nadat Kwakman in de zestien naar de grond werd gewerkt ging Meerdink achter de bal staan. De jonge spits schoot de bal door het midden terwijl Damen een hoek koos en daarmee werd het 0-1. Vlak daarna kreeg Meerdink de kans op de 0-2, maar Damen kwam goed uit en voorkwam daarmee een vroege verdubbeling van de score. In de zestiende minuut kreeg Spakenburg via Vink een grote kans, maar ook hier kwam de goalie als winnaar uit de bus. De rebound bracht de bal weer bij Vink, maar zijn herkansing ging net naast. De 22e minuut bracht een kans via een voorzet van Van Dieren en de kopbal van Van der Linden, maar deze spatte uiteen op de lat. Ook Kourouma was dreigend op de rechterflank en ook hij kreeg enkele kansen, maar het ontbrak hem aan scherpte.
De gelijkmaker kwam er in de 41e minuut. Koen Wesdorp bediende Van der Linden met een strakke voorzet vanuit een vrije trap, de Blauwe spits kopte door en Artien gaf de laatste zet met hoofd. Drie minuten later stuurde Thijmen Hilhorst de goed lopende Wimilio Vink weg. De nummer tien van Spakenburg kwam met een vlammend schot die over de lat heen scheerde waarmee een Blauwe voorsprong uitbleef. Vlak voor tijd kwam AZ wel weer op voorsprong door een rommelige situatie waar de Spakenburgse verdediging de bal niet weg kreeg en waarbij Ro-Zangelo Daal de trekker overhaalde.
In de tweede helft stonden er vrijwel twee nieuwe teams binnen de lijnen. Bij Spakenburg bleven alleen Kourouma en Van Dieren staan. In het veld kwamen Heus, Beekhuis, Ruizendaal, Kleijweg, Verhagen, Van Diermen, Van Huffel, El Azzouti en De Ruiter. In minuut 61 gingen ook Kourouma en Van Dieren naar de kant en kwamen Kroonenberg en Veenhoven binnen de lijnen. De tweede helft was wat minder aantrekkelijk dan de eerste en Jong AZ liep verder uit naar 1-3 en 1-4 via Ricuenio Kewal.
Aanstaande zaterdag is het tijd voor oefenduel nummer twee en wel tegen SteDoCo. De Hoornaren komen aankomend seizoen uit in de Derde Divisie B, maar deze zal gezien de geografische ligging van de deelnemende clubs door de meeste de Derde Divisie Zuid genoemd worden. De ploeg dingde in de nacompetitie nog mee voor een ticket in de Tweede Divisie, maar in de finale was GVVV in het tweeluik te sterk. De meest opvallende speler, met name in de nacompetitie, was Joran Schröder. De aanvallende middenvelder was met zeven treffers de topscorer van de nacompetitie.
De wedstrijd tussen SV Spakenburg en SteDoCo op de Blauwe zijde van De Westmaat vangt aan om 15:00 uur, tot dan!