Skip to main content

Zaterdag heeft Spakenburg met 2-0 verloren van het Hardenbergse HHC Op de uitslag viel niet zo heel veel af te dingen. Wat verder wel opviel die middag, was de aanvallende armoede van de Blauwen. In de tweede helft was er, op één gevaarlijk moment van Maurice de Ruiter na, geen Blauw aanvalsgevaar te noteren.

Spakenburg begon in tegenstelling tot de week ervoor zonder de geschorste Vincent Volkert en de licht geblesseerde Floris van der Linden. Hun logische vervangers waren respectievelijk Tim Brinkman en Maurice de Ruiter. Verder startten in de basis: Alessandro Damen, Koos Werkman, Youri Koelewijn, Nick Verhagen, Mark Veenhoven, Koen Wesdorp, Wimilio Vink, Luuk Admiraal en Vince Gino Dekker.

Op een uitstekend bespeelbare (natuur)grasmat was het begin van beide kanten afwachtend al lag het initiatief iets meer bij de gastheren. Op wat kleine plaagstootjes na en wat schoten waar doelman Damen niet zenuwachtig van werd, leverde dat hoegenaamd niets op. Spakenburg loerde op de tegenaanval en kreeg die ook in de 20e minuut. Dekker zag een geheel vrij veld en alleen de doelman nog voor zich maar haalde niet het maximale rendement uit deze mogelijkheid. Spakenburg kwam daarna wel iets meer aan voetballen toe en noteerde in de 24e minuut haar mooiste aanval van de middag. Een prima, dubbele combinatie tussen Dekker en de Ruiter eindigde bij een schot van Vink die hard over schoot. Exact op het half uur kreeg HHC haar eerste, serieuze grote mogelijkheid. Jurjan Mannes had de bal binnen de zestien voor het inschieten maar een bloktackle van Brinkman verhinderde de voorsprong. Die kwam er 10 minuten later alsnog en hoe. Een afgeslagen corner werd net buiten de zestien direct op de pantoffel genomen door andermaal Mannes. Ditmaal vloog het leer volstrekt buiten bereik van doelman Damen snoeihard boven in de winkelhaak. Als er dan toch een tegengoal moet worden geïncasseerd, dan maar op deze manier. 1-0 was tevens ook de ruststand.
Beide ploegen kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer voor het tweede bedrijf en daarin heeft Spakenburg in aanvallende zin helemaal niets laten zien. Op één moment na, in de 68e minuut, toen verdediger Church zich verkeek op een diepe bal waardoor de verder totaal onzichtbare de Ruiter alleen op doel kon afstomen. Church herstelde zijn eerdere fout prima door de Ruiter zover naar buiten te dwingen dat er geen sprake meer was van een kans. Daartegenover kregen de Hardenbergers met name in de persoon van Hardijk een aantal schietkansen maar of het was Damen die hij op zijn weg vond, of hij zocht het doel veel te hoog.
Nadat in de slotfase Spakenburg met een alles of niets offensief nog probeerde de gelijkmaker te forceren, wat overigens geen enkele doelpoging opleverde, sloeg HHC diep in blessuretijd keihard toe. Rob van der Leij werd in de zestien prima bediend, draaide weg van zijn tegenstander Veenhoven en liet Damen kansloos: 2-0 en direct ook einde wedstrijd.

Aanstaande zaterdag speelt Spakenburg andermaal tegen een ploeg in het oranje-zwart te weten regerend kampioen Katwijk. Na Rijnsburg vorige week en Hardenberg afgelopen zaterdag wederom een amateurkraker op de agenda.


Scoreverloop
:
40’        1-0        Jurjan Mannes
90+4’    2-0        Rob van der Leij

Toeschouwers: 1.267

Opstelling HHC:
Bergman, Fatima, Church, Mulder (82’ Gortz), Hardijk (89’ Egbers), van der Leij, Bouws, Klok, Mannes, Reinders (71’ Reuvers), Jones Mourigan.

Opstelling Spakenburg:
Damen, Verhagen (60’ van Lopik), Koelewijn, Werkman,  Brinkman, Wesdorp (60’ Artien), Veenhoven, Vink (78’ Kroonenberg), Dekker (60’ Eindhoven), Admiraal, de Ruiter (75’ van der Linden).

Scheidsrechter: Schaper.
Gele kaarten: van der Leij en Klok (beide HHC). Artien (Spakenburg)