Skip to main content
De Blauwen hebben er lang op moeten wachten, maar uitgerekend tegen de altijd geduchte tegenstander Katwijk wist Spakenburg thuis de drie punten te pakken. In een wedstrijd vol strijdlust waren twee Blauwe goals in de eerste helft genoeg om de zege veilig te stellen. In de tweede helft kwamen de oranjehemden nog met de aansluitingstreffer, maar de gelijkmaker bleef uit en zo kon elke Blauwe extra genieten van het Oranje dat in Qatar de Amerikanen versloeg. 
Chris de Graaf stuurde de volgende elf Blauwe gladiatoren de arena in: Damen, Volkert, Werkman, Artien, Verhagen, Koelewijn, Veenhoven, Vink, Admiraal, De Ruiter en Van der Linden.
Ten opzichte van een week eerder ontbrak de man met de fluwelen voorzet, Vince Gino Dekker was namelijk ziek de afgelopen week. Ook Koen Wesdorp stond niet op het wedstrijdformulier, dit vanwege blessureleed. Hierdoor startte Masies Artien in de basis en schoof Youri Koelewijn naar het middenveld. Floris van der Linden was weer fit genoeg om in de basis te starten. Vincent Volkert was weer terug van de schorsing na de rode kaart die hij pakte tegen Rijnsburgse Boys en daarom zat Tim Brinkman als wissel op de bank.

Alleen maar mooie goals

Spakenburg en Katwijk waren geenszins van plan er een saaie wedstrijd van te maken en van meet af aan was het een leuke en spannende wedstrijd. Chris de Graaf had na afloop van de wedstrijd tegen HHC nog harde woorden voor het gebrek aan gretigheid. Deze woorden waren niet aan dovemans oren gericht en Spakenburg liet zich qua felheid van zijn beste kant zien de eerste helft.
Het eerste grote wapenfeit kwam dan ook van Spakenburg. Nick Verhagen gaf in de 18e minuut strak voor op Koos Werkman.  De inzet van de betrouwbare verdediger werd niet tussen de palen gekopt, maar ging over. Na een half uur en een klein beetje was het wel raak voor de Blauwen. Luuk Admiraal kreeg de bal lekker mee van Wimilio Vink. De huurling dribbelde langs de zestienmeterlijn, een plek waar hij zich als een vis in het water voelt, struikelde nog half, maar passeerde goalie Van Leeuwen met een heerlijk schot. Daarmee staat Admiraal alweer op zes treffers en het lijkt alsof hij alleen maar wonderschone doelpunten kan produceren, want deze was zoals gezegd weer om in te lijsten.

Halve goal!

Katwijk moest dus op zoek naar de gelijkmaker en in minuut 37 waren de oranjehemden daar het dichtste bij. Robbert Susan stak met een slim balletje Quinton Christina weg. Cristina kreeg de bal langs Damen, maar werd daarbij wel zelf gestuit. De bal rolde niet hard genoeg richting de goal en dit gaf Vincent Volkert de gelegenheid om voor het opruimwerk te zorgen.
Nog geen minuut later was het wel raak, maar weer aan de Blauwe kant! Spakenburg verdiende een hoekschop en Wimilio Vink ging achter de bal staan. De Blauwe nummer tien promoveerde de halve goal tot een hele goal en bracht Spakenburg de comfortabele voorsprong van 2-0.

Opstootje

Met het vuur in de Blauwe ploeg zat het zoals gezegd goed. Katwijk coryfee Robbert Susan had dit vlak voor de thee ook wel door en greep na een tackle van Veenhoven de kans om Katwijk wakker te schudden en de boel op scherp te zetten. Hij zocht Veenhoven op en raakte hem in het gezicht. Terwijl Veenhoven op de grond lag trok leidsman Dröge de gele prent. Als door de bliksem geraakt stond Veenhoven weer op om het debat aan te gaan met de scheidsrechter, daar hij toch rood voor Susan had verwacht. Debatteren met de arbitrage levert altijd niets op en soms zelfs een gele kaart voor praten. Dat bleef Veenhoven bespaard, maar Katwijk mocht gewoon met elf spelers verder voetballen.
De rust bracht vervolgens een mooi moment om even af te koelen en het strijdplan voor de tweede helft uit te tekenen.

Spanning weer terug

Chris de Graaf gaf aan zijn equipe in de rust mee dat ze nog nergens waren en dat de echte strijd voor de overwinning in de tweede helft lag. Trainer Anthony Correia droeg zijn spelers op om het vuurtje vlammende te houden in de tweede helft en op zoek te gaan naar minimaal twee treffers.
Eén treffer kwam er vrij snel na de aftrap. Spakenburg kwam nog aanvallend uit de startblokken, op zoek naar de derde treffer, maar het was dus Katwijk dat het net wist te vinden in de 53e minuut. Vanuit de ingooi kwam de bal na wat heen en weer koppen terecht bij Tim Freriks. De aanvaller drukte koeltjes af en zette zijn totaal daarmee op acht treffers. Gelijktijdig met de ingooi werd er vanaf de tribune een tweede bal in het veld gegooid, veel effect had het niet op het spel en daarmee was er ook weinig beklag vanaf de Blauwe zijde.
Zo was de spanning weer terug en moest Spakenburg alle zeilen bijzetten om de winst over de streep te trekken. De ingevallen Ahmed El Azzouti was nog dichtbij met een kopbal die overging, maar Spakenburg wist stand te houden en daarmee de belangrijke drie punten eindelijk weer eens een keer thuis te houden.

Ranglijst

Door de overwinning zijn de Blauwen twee plekken gestegen en staat de formatie van Chris de Graaf op een achtste plek. Volgende week is de laatste wedstrijd van het jaar 2022. Spakenburg speelt dan weer thuis en wel tegen de Koninklijke HFC. Beide ploegen speelde de openingswedstrijd van het seizoen tegen elkaar. Toen was HFC de gelukkigste en werd het 2-1 voor de Haarlemmers. Kom gezellig langs voor een heerlijke pot voetbal en de altijd gezellige derde helft en sluit het voetbaljaar mooi af.
De wedstrijd vangt aan op de vertrouwde tijd van 15:00 uur, tot dan!