Skip to main content
In de laatste oefenwedstrijd voordat de competitie begint heeft Spakenburg weten te winnen van Eemdijk. De Blauwen deden dat met ruime cijfers tegen de groenen door vier keer te scoren en geen tegendoelpunten te incasseren. 
Spakenburg begon met de volgende opstelling: Damen, Verhagen, Artien, Werkman, Volkert, Wesdorp, Veenhoven, Vink, Van der Linden, De Ruiter en Dekker
De eerste kans van de wedstrijd was voor de Blauwen. Maurice de Ruiter kon een schot lossen in de tweede minuut, maar oud-Spakenburg keeper Jauke Beekhuis kon de bal klemmen. Het initiatief lag in de openingsfase bij de Blauwen en in de tiende minuut kreeg Artien een kans, maar Beekhuis verkleinde goed zijn doel en wist daarmee de openingstreffer te voorkomen. Drie minuten later was het Veenhoven die vanuit de tweede lijn een schot loste, maar weer wist Beekhuis redding te brengen voor de Diekers. Ook het tandem Dekker-Vd Linden was in het eerste half uur te bewonderen, maar de kopbal van Vd Linden ging naast.
De openingstreffer kwam er uiteindelijk wel in de eerste helft. Weer was het bovengenoemde tandem in actie te zien, alleen zat er nu een extra persoon op de fiets. Dekker gaf een afgemeten voorzet, Vd Linden legde vervolgens de bal klaar voor de inkomende Verhagen en de back wist zo de score te openen.
Daarna was het Eemdijk dat direct een antwoord klaar had, maar het antwoord was net niet scherp genoeg. Selimi slalomde op zijn kenmerkende wijze rond de 16 en gaf de bal voor op Kada, maar diens inzet ging over. Niet veel later moest Selimi er helaas geblesseerd vanaf nadat Vincent Volkert met de knie in, wat leek, zijn onderrug terecht kwam.
In de tweede helft mochten Veenhoven, Verhagen, Wesdorp en Volkert rust nemen en kwamen Green, Van Lopik, Brinkman en Van Diermen binnen de lijnen.
Vlak na het fluitsignaal breidden de Blauwe de score verder uit. Vink kon de bal inbrengen en bij de tweede paal kon Werkman de bal naar binnenglijden. Vink zou vijf minuten later zelf ook scoren, hij wist vanaf de achterlijn de bal richting de palen te werken. Beekhuis moest wel ingrijpen om zo een assist te voorkomen, maar door het ingrijpen ging de bal nu direct de goal in.
Niet heel veel later, in minuut 58, tekende Floris vd Linden de laatste treffer aan via een assist van, wie anders, Vince Gino Dekker. De Blauwen supporters werden daarna nog getrakteerd op enkele hoogstandjes van onder andere Dekker en Vd Linden die elkaar bijvooreeld in een-tweetje wisten te vinden. Beide heren deden dat via een hakbal, een goal kwam er niet uit, maar het publiek werd wel vermaakt.
Er werd nog wat gewisseld, bij Spakenburg kwamen Eindhoven, Kroonenberg en Kourouma nog binnen de lijnen en Eemdijk dacht nog aan een doelpunt, maar de grens vlagde voor buitenspel bij de inzet van Justin Ruizendaal.
Spakenburg won zo afgetekend van Eemdijk en kan met een goed gevoel richting De Koninklijke HFC werken. Die wedstrijd is aanstaande zaterdag in Haarlem en begint om 15:30 uur. Laat je support voor Spakenburg zien en reis massaal af richting Haarlem. Laat daar zien waar wij als club voor staan; gezelligheid, humor en sportiviteit! Tot dan!
Sfeerbeelden van de wedstrijd SV Spakenburg tegen Eemdijk.