Skip to main content

Zaterdag heeft Spakenburg met de kleinst mogelijke cijfers (1-0) gewonnen van de Koninklijke HFC en ondanks dat die overwinning moeizaam tot stand kwam, was die desondanks verdiend.

Spakenburg begon met de volgende elf aan de aftrap: Alessandro Damen, Koos Werkman, Masies Artien, Vincent Volkert, Hero van Lopik, Youri Koelewijn, Mark Veenhoven, Wimilio Vink, Luuk Admiraal, Maurice de Ruiter en Floris van der Linden.

In een mistig decor, versterkt door werkzaamheden van helling Nieuwboer achter de goal aan de zijde van het scorebord, speelde Spakenburg een sterke eerste helft. Vanaf het begin lag het initiatief duidelijk bij de thuisploeg en op een paar momenten na gaf Spakenburg dat initiatief tot aan de rust niet uit handen. Al in de 14e minuut had Spakenburg op voorsprong kunnen komen. Vink soleerde op geheel zijn eigen wijze langs een aantal verdedigers maar zijn voorzet vanaf de achterlijn vond geen medespeler. Amper 9 minuten later leek Veenhoven, die er weer een hoop energie in stak dat niet anders dan aanstekelijk moet werken, binnen de 16 onreglementair gevloerd te worden. Scheidsrechter Hardeman wilde er echter niets van weten.

Deed KHFC dan helemaal niets terug? Jawel, maar wel met de hulp van verdediger Artien die in de 34e minuut de bal zomaar in de voeten schoof van Brandsma. Gelukkig repareerde de robuuste verdediger de schade zelf en kon zo een tegengoal worden voorkomen.

In de 40e minuut viel dan de verdiende voorsprong voor Spakenburg en het moet gezegd, dit was een prachtige goal. Via linksback Volkert kwam de bal terecht bij Vink die op de rechterflank Admiraal zocht en vond. Admiraal gaf de bal strak en hard voor op de inkomende van der Linden die snoeihard het dak van het doel vond: 1-0. Hij is het dus allerminst verleerd, dat scoren. Met die stand zocht men ook de thee op.

In het tweede bedrijf ging het de Blauwen minder makkelijk af al had men dat grotendeels aan zichzelf te wijten. Men hield de Haarlemmers simpelweg te lang in leven waardoor het tot het eind spannend bleef. Admiraal moest er in de 54e geblesseerd vanaf en werd vervangen door Nico Kroonenberg die kan terugzien op een prima invalbeurt. Zo gaf hij na een uitstekende individuele actie de Ruiter de mogelijkheid de score te verdubbelen echter raakte de Ruiter de bal totaal verkeerd. Niet veel later kon dezelfde de Ruiter alleen op Michaelis af echter had hij ook hier het vizier niet op scherp staan. De Koninklijke drong meer aan maar echt gevaarlijk werden de Haarlemmers niet echt. Maar daardoor werd het wel (onnodig) spannend. De moegestreden Veenhoven werd een kwartier voor tijd vervangen door Jan van Diemen die in navolging van Kroonenberg ook kon terugzien op een heerlijke invalbeurt. Zo werd na Veenhoven in de eerste helft ook van Diermen een zuivere strafschop onthouden. Het meest opzienbarende moment was in de 90e minuut. De assistent scheidsrechter vlagde op een bijzonder vreemd moment voor buitenspel van één van de Spakenburg aanvallers. Na commentaar vanaf de Blauwe bank besloot scheidsrechter Hardeman de verbouwereerde Eindhoven een directe rode kaart te geven. Na 7 minuten extra tijd floot Hardeman voor het laatst en gaan de Blauwen met een lekker gevoel aan de kalkoen!

 

Na een korte pauze is de eerstvolgende wedstrijd op 12 januari 2023 tegen FC Groningen. De Euroborg is het decor voor deze KNVB Beker wedstrijd. Binnenkort volgt er meer info over de voorverkoop. Op zaterdag 21 januari wordt de competitie weer hervat met een uitwedstrijd tegen Jong Sparta. Let op: die wedstrijd wordt op het terrein van Excelsior Maassluis gespeeld.

Namens het complete mediateam alvast fijne en gezegende feestdagen gewenst.

Wedstrijdstatistieken

Scoreverloop:

40’       1-0        Floris van der Linden

Toeschouwers: 879

Opstelling Spakenburg:
Damen, van Lopik, Artien, Werkman, Volkert, Koelewijn, Veenhoven (73’ van Diermen), Vink (89’ Wesdorp), Admiraal (54’ Kroonenberg), de Ruiter, van der Linden

Opstelling KHFC:
Michaelis, Wilffert, Hols (79’ Heermans), Dekkers (75’ Ishazuka), Offerhaus, Camara Bos (75’ Kors), Vlak, Noordmans, Hulleman, Brandsma en Eddahchouri.

Scheidsrechter: Hardeman.

Rode kaart: Eindhoven  (Spakenburg)