Skip to main content

Een heerlijke generale repetitie voor Spakenburg. Op een zonovergoten Westmaat won Spakenburg verdiend van TEC door doelpunten van Sanny Monteiro en Floris van der Linden in de tweede helft.

Het eerste kwartier was voor de uitploeg. TEC zette hoog druk waardoor de blauwen moeite hadden met de opbouw. Dit resulteerde in twee kleine kansjes, voor TEC, beide uit een corner. Na de openingsfase nam Spakenburg het initiatief over. Veel dreiging kwam van de rechterkant waar Vince Gino Dekker die met zijn kenmerkende schaarbewegingen regelmatig druk zette op de verdediging van TEC. In de 16e minuut sneed Junte het zestienmetergebied in en werd daar licht aangeraakt. De scheidsrechter wuifde het weg. Een minuut later was het wederom Junte die dicht bij een doelpunt zat. Vanaf een meter of twintig schoot hij de bal rakelings langs de paal. De rest van de eerste helft was Spakenburg de bovenliggende partij, maar tot echte kansen leidde dit niet.

Ook in de tweede helft nam Spakenburg het initiatief. Eerst was het Junte die tot twee keer toe keeper Swaneveld tegen kwam. In de 62e minuut was het dan toch raak. Mooie combinatie tussen Monteiro en Junte, waarna Sanny Monteiro twee verdedigers van TEC passeerde en de bal beheerst in de lange hoek schoot. Tien minuten later wederom een grote kans voor Spakenburg. Na een verre uittrap van keeper Ter Wielen kwam de bal pardoes voor de voeten van Floris van der Linden die woest uithaalde en de bal op de paal zag belanden. TEC vormde geen bedreiging meer en Spakenburg ging vrolijk door met aanvallen. In de slotfase van de wedstrijd scoorde Spakenburg voor de tweede keer. Was het eerst Lowie van Zundert die de bal hard op doel schoot. Zijn schot werd gepareerd door TEC keeper Swaneveld. In de rebound was het Floris van der Linden die in de 87e minuut zijn veertiende doelpunt van het seizoen maakte.

Spakenburg won verdiend met 2-0 van TEC. Dinsdag 8 maart speelt Spakenburg de derby tegen buurman IJsselmeervogels. De wedstrijd begint om 20:00 uur.