Skip to main content
De Blauwen bekerhelden namen het afgelopen zaterdag op tegen Noordwijk. In de badplaats kwam Spakenburg tweemaal op een ruime voorsprong, maar gaf het ook evenveel zo keer weg. De eindstand gaf een 3-3 score aan en dus een puntendeling tussen Noordwijk en Spakenburg. 

 

De Blauwen begonnen met de volgende elf spelers: Damen, Green, Werkman, Artien, Verhagen, Wesdorp, Veenhoven, Vink, Admiraal, Dekker en Vd Linden. Dezelfde elf dus als afgelopen dinsdag tegen FC Utrecht.

De Blauwen speelden een goede eerste helft. Veel acties lukte en de mannen van trainer Chris de Graaf wisten elkaar goed te vinden. Zo bediende Wimilio Vink met een heerlijke pass Luuk Admiraal. Doelman Jansen kwam naar de bal toe, maar Admiraal beroerde de bal dusdanig dat het leer in een hele hoge en strakke boog de goal invloog. Flashscore gaf aan dat Teun Zethof een eigen goal maakte, maar de meelopen verdediger kon er ook niets meer aan doen en zonder zijn inmenging was de bal er ook ingegaan. Zo leed Spakenburg dus in de dertiende minuut door een puike goal van Admiraal.

Spakenburg bleef er lustig op los combineren en Noordwijk zette daar bar weinig tegenover. De 0-2 was zelfs een cadeautje door geblunder van de Noordwijkers. Dylan Rietveld gaf een totaal verkeerde terugspeelbar die kon worden opgepikt door goudhaantje Admiraal. De huurling kwam zo oog in oog met Jansen en plaatste de bal onberispelijk achter de doelman in minuut 36. Voor de rust was er nog een prima kans voor Vince Gino Dekker, zijn vlammende schoot vanaf links scheerde helaas net over de goal heen.

De Blauwen zat dus op rozen in de tweede helft en Spakenburg ging verder waar het gebleven was. Mark Veenhoven was in de kleedkamer achtergebleven voor de Blauwen en in zijn plaats kwam Hero van Lopik binnen de lijnen. Floris vd Linden had tot tweemaal toe de derde Blauwe treffer op zijn schoen, maar helaas troffen deze kansen geen doel. Na een uur spelen kwam een beetje vanuit het niets, hoewel Noordwijk wel wat kansjes had gehad, de 1-2 tot stand. Een lange bal werd door Emiel Wendt goed teruggelegd op Jesper de Vre. De aanvaller haalde droog uit en de bal kwam met een stuit langs Alessandro Damen die de bal eigenlijk alleen maar kon nakijken.

Chris de Graaf voerde vervolgens nog twee wissels door. Vince Gino Dekker En Luuk Admiraal mochten hun rust pakken en Robin Eindhoven en Maurice de Ruiter werden gebracht. Het duo betaalde hun wissel snel uit want in minuut 75 kon Floris vd Linden dan toch zijn treffer meepakken. Maurice de Ruiter gaf met de buitenkant links voor op Eindhoven die vervolgens goed teruglegde op Vd Linden. De boomlange topscorer van de KNVB-Beker schoot onberispelijk raak een leek daarmee de wedstrijd te beslissen.

Daar dacht Noordwijk anders over. Door wat opportuun en met nog meer lange ballen te gaan spelen probeerde de ploeg van Zethof alsnog resultaat te halen. Daarmee haalde de roodwitten ook resultaat. Eerst wist Ruben Marbus op aangeven van Halman binnen te koppen. In de wat lange blessuretijd ging het alsnog mis voor alles wat Blauw was. Een corner van Roshanali werd binnen geknikt door Jesper de Vre en zo kwam de 3-3 op het scorebord en kregen Noordwijk en Spakenburg allebei één punt.

Voor nu, geniet nog even lekker na van de wedstrijd tegen FC Utrecht in de KNVB-Beker van afgelopen dinsdag. We spelen zaterdag weer thuis op de eigen Westmaat. We ontvangen dan Scheveningen, tot dan en Forza Blauwen!