Skip to main content

Wat een week, wat een week!
Spakenburg versloeg in Stadion Galgenwaard Eredivisionist FC Utrecht met klinkende cijfers, 1-4! Superlatieven schoten tekort in de regionale, landelijke en mondiale media en terecht. Elke Blauwe geniet nog na en loopt met een brede glimlach trots door het dorp of daarbuiten, want de harten van menig voetballiefhebber zijn gestolen en ook buiten de dorpsgrenzen is het Blauw, Blauw, Blauw!Terwijl iedereen nog op de Blauwe wolk zit moeten de spelers en staf morgen gewoon weer aan de bak. De competitie dendert door en de tegenstander van morgen is Noordwijk.

VV NOORDWIJK
De mannen van Kees Zethof zijn altijd een stabiele factor in de top van het amateurvoetbal. De ploeg is momenteel terug te vinden op plek negen en ook dit seizoen is bovenstaande dus van toepassing. Negenmaal werd er gewonnen en evenveel keren werd er ook verloren. Vijf keer werden de punten gedeeld met de tegenstander en zo hebben de Noordwijkers 32 punten bij elkaar gespeeld.

Afgelopen seizoen werd er bloedeloos gelijkgespeeld tegen streekgenoot FC Lisse. De media spraken over één van de saaiere streekderby’s in jaren en het meest besproken moment was het doorbreken van Enzo Stroo en het neerhalen van Dylan Rietveld tegen het einde van de wedstrijd. Rietveld en heel Noordwijk waren zo eerlijk om toe te geven dat ze in dat moment goed weg waren gekomen.

Een week eerder verloren de roodwitten van Kozakken Boys. In de tweede helft sloegen de Werkendammers tot driemaal toe op Sportpark Duinwetering en de late eretreffer van Emiel Wendt was er één voor de statistieken. De laatste overwinning is van een week daarvoor. Tegen Jong Sparta werd er met 0-3 gewonnen door treffers van Sem van Oosten, Emiel Wendt en Toer Bouwman.

Bij Noordwijk is de clubtopscorer de eerdergenoemde Emiel Wendt. De lange centrumspits is goed voor elf treffers en één assist. Jesper de Vre volgt met vijf doelpunten en één beslissende pass.

SV SPAKENBURG
De Blauwen zijn in de competitie onder Chris de Graaf lekker bezig. Onder de leiding van Chris werden er achttien punten gehaald uit tien wedstrijden. Spakenburg is op een prima zevende plek terug te vinden. Afgelopen weekend werd er gewonnen tegen Jong Volendam op de eigen Blauwe zijde van De Westmaat. Daarin wisten Floris vd Linden en Luuk Admiraal, tweemaal, te scoren.

Waar het, zoals in de intro al te lezen viel, momenteel en nog wel heel lang over zal gaan is natuurlijk de Blauwe zegetoer in de KNVB-Beker. In de voorronde moest DOVO eraan geloven, toen werd TEC verslagen en vervolgens Eredivisionist FC Groningen geveld met een 2-3 Blauwe overwinning!

In de achtste finale was er een ware krachtmeting met de regerend kampioen van de Jack’s League. Tegen Katwijk werd er gelijkgespeeld in de reguliere tijd en moesten penalty’s de winnaar uitwijzen. Spakenburg deed dat beduidend (4 om 1) beter en ging zo de kwartfinale in. Een historische prestatie want zover waren de Blauwen nog nooit gekomen. De loting wees een duel tegen FC Utrecht uit en daarmee leek het bekersprookje wel te eindigen.

Chris de Graaf nam echter dezelfde mentaliteit uit De Euroborg mee richting Stadion Galgenwaard. De Blauwen speelden met lef en kwamen met een 4-3-3 formatie voor de dag. Vriend en vijand werden verrast en Spakenburg speelde het eerste kwartier beter dan de Domstedelingen. In de twaalfde minuut werd dat beloond met een hele fraaie treffer nadat er eerder al wat kansen waren geweest voor de Blauwen. De treffer werd ingeleid door Luuk Admiraal die de vogelvrij staande Wimilio Vink bediende. Vink bedacht zich geen moment en roeide de bal ineens langs Vasilios Barkas heen. Het Blauwe uitvak ontplofte en alle Blauwen verspreid in het stadion stonden en masse te juichen voor hun Blauwe helden.

De eerste helft kwam Spakenburg zonder kleerscheuren door. Douvikas, Ter Avest en Jensen hadden een kans om de score gelijk te trekken, maar hadden het vizier niet op scherpstaan. In de tweede helft scoorde Douvikas wel, maar de VAR-check wees uit dat hij uit buitenspelpositie kwam. Het allereerste VAR-moment ooit voor Spakenburg pakte dus heerlijk uit. De avond werd nog mooier toen Vd Linden een pass op Champions League niveau gaf en Admiraal wegstak. Aan de meelopende Klaiber had Admiraal geen boodschap en de tweede ontmoeting met Barkas was wel raak!

Niet veel later, in minuut 64, kwam Utrecht terug in de wedstrijd doordat Douvikas een wel geldige treffer maakte. Het zou dus billenknijpen worden, maar nee hoor! Daar dachten Vince Gino Dekker en Masies Artien heel anders over. Dekker gaf een heerlijke voorzet vanuit een corner en Artien maakte het strak af door de bal langs Barkas te koppen. Alles werd nog ongelofelijker en mooier toen Dekker zijn tweede assist van de avond gaf in minuut 75. Het was het altijd heerlijk tandem tussen hem en Vd Linden. Floris vd Linden torende boven Mike vd Hoorn en Sean Klaiber uit en kopte de bal onberispelijk binnen. Het sprookje was daarmee compleet, een 1-4 overwinning van Spakenburg in de kwartfinale van de KNVB-Beker tegen een Eredivisionist die zevende staat en tot de subtop behoort.

In de bovenstaande korte terugblik is niet eens Alessandro Damen genoemd die met een paar fabuleuze reddingen zijn ploeg op de been hield. Nou, bij deze dus! Daarbij moet ook benoemd worden dat iedereen stuk voor stuk een fantastische wedstijd speelde. Dwayne Green bracht rust met zijn sterke spel, Artien en Werkman zorgde voor een ijzersterk centrum, Verhagen was onvermoeibaar, Wesdorp bracht creativiteit en rust, Veenhoven ging voorop in de strijd, Vink speelde als een veldheer die de lijnen uitzette, Dekker was niet te stoppen, Admiraal zorgde continue voor gevaar en Vd Linden, de topscorer in de KNVB-beker, was de nachtmerrie voor de Utrechtse verdediging. Ook de invallers, Van Lopik, De Ruiter en Eindhoven lieten geen steken vallen en hielpen daarmee de Blauwen naar de eindstreep. Als laatste had de staf met aan de leiding Chris de Graaf de hele voetbalwereld laten zien dat met het juiste strijdplan en de juiste mind-set niets onmogelijk is. Kortom; wat een avond! Een avond die nog lang zal doorklinken en met Gouden letters in de Blauwe geschiedenis geschreven staat.

Zaterdagavond aanstaande is de loting, om half elf begint de uitzending bij ESPN en deze is ook te zien in de Blauwe sporthalbar. Kom dus zeker gezellig langs om deze historische loting, met Spakenburg, Feyenoord, PSV en Ajax, te zien.

HEAD-TO-HEAD
De Blauwen wisten eerder dit seizoen te winnen van Noordwijk. De enige treffer kwam toen van de voet van Wimilio Vink.
In het afgelopen seizoen wist Spakenburg beide wedstrijden te winnen van Noordwijk. In de thuiswedstrijd werd het 2-0 (Vd Linden en Van Zundert) en in de bijzondere return werd het in extremis 2-3 (Tweemaal Vink en Vd Linden) in het voordeel van de Blauwen.

Eerdere resultaten van voorgaande seizoenen:
1-2-2020 | Noordwijk – Spakenburg | 0-3 (⚽ Bitter, Ghaddari en Sterling)
5-10-2019 | Spakenburg – Noordwijk | 2-1 (⚽ Van Lopik, Bitter en Roshanali)

TIJD, PLAATS & ARBITRAGE
De clash tussen Noordwijk en Spakenburg op Sportpark Duinwetering staat onder leiding van de ervaren leidsman Frank de Winter. Zijn assistenten zijn Chieljan Veen en Gerke Jansen en Rob Souwen doet dienst als vierde official. Het eerste fluitsignaal zal om 14:30 uur klinken, tot dan en Forza Blauwen!