Skip to main content
De Blauwen hebben in het bekerduel TEC aan de kant geschoven. De Blauwen hadden veelal de regie in handen en kwamen dan ook terecht op een 2-0 voorsprong, het werd nog wel even spannend nadat onder druk van TEC er een eigen goal gemaakt werd. De 2-1 voorsprong bleef wel gehandhaafd en daarmee gaan we zaterdag weer de koker in! 

 

​TWEE KEER BUITENSPEL
De Blauwen begonnen met de volgende elf spelers: Vlak, Verhagen, Koelewijn, Werkman, Artien, Van Lopik, Volkert, Wesdorp, Dekker, De Ruiter en Vd Linden

Spakenburg begon fel aan de wedstrijd en had duidelijk de intentie om vroeg op voorsprong te komen. Na veertien minuten trok Dekker mooi naar binnen en haalde uit, maar zijn schot ging naast. Even later liet TEC zich zien, Van Essen dook ineens op voor Vlak, maar de goalie had een goede reflex in huis. Na een minuut of twintig slingerde Dekker de bal voor de goal en kon Artien met het hoofd een poging wagen, maar deze inzet ging helaas net naast. Even later waren het weer Dekker en Artien, maar nu vanuit een corner en deze keer ging de bal over.

Na bijna een half uur spelen lag de bal toch in het mandje, maar werd er helaas voor buitenspel gevlagd. Vele hadden hier hun twijfels bij, maar de 0-0 bleef dus staan nadat Verhagen op voorgeven van Dekker had binnengekopt.

In minuut 34 was het weer even TEC dat voor gevaar zorgde via Mengerink, maar hij kon de bal maar net niet binnentikken en Spakenburg moest dus ook achterin bij de les blijven. Vlak voor tijd schoot De Ruiter vanuit de 16 de bal tegen de touwen, maar ook nu weer geen goal vanwege buitenspel en daar was in tegenstelling tot de eerste keer wel een stuk minder twijfel over op de tribunes.

TOCH LOON NAAR WERKEN
De Blauwen gingen in de tweede helft verder op zoek naar de openingstreffer. Het overwicht werd uiteindelijk vrij vlot toch in een voorsprong uitgedrukt. In de 51e minuut kon Werkman zijn specialiteit, koppen vanuit een dode spelsituatie, laten zien nadat een corner via Dekker voor de pot werd gebracht. Spakenburg op voorsprong en na drie weken droogte op De Westmaat weer een goal op de Blauwe gewijde grond. De Blauwen pakte snel door en de 2-0 volgde snel. Vd Linden kon op de flanken de bal veroveren en voorgeven op De Ruiter. De oud-Spartaan werkte de bal op de goal en kwam via de lat in de goal terecht. Heel even was er twijfel, maar de grensrechter gaf aan dat de bal over de lijn was geweest en daarmee kon Spakenburg juichen.

De ploeg van Loenen verslapte niet en ging op zoek naar de derde treffer. Zo kregen Volkert, Artien en Van Lopik nog mogelijkheden om de wedstrijd echt in het slot te gooien, maar de derde Blauwe treffer bleef uit. Wel wist TEC nog te scoren. Een lange voorzet ging zo door de handen van Vlak en kwam daarmee op het hoofd van Artien. De verdediger had die bal totaal niet zien aankomen en werkte zo onfortuinlijk de bal tussen de Blauwe palen.

SLOTOFFENSIEF

Hiermee konden de Tielenaren nog werken aan een slotoffensief en kreeg Spakenburg nog wat mogelijkheden via de counter. Het echte slotoffensief bleef overigens wel uit op een kans van Mengerink na in blessuretijd. Vlak voor tijd kreeg El Markini nog een rode prent voorgehouden na een overtreding op de ingevallen Vink. Het was voor de statistieken, want de 2-1 bleef staan en daarmee kan Spakenburg verder dromen over een mooie loting aanstaande zaterdag in de KNVB Beker.

Zaterdag is er geen competitiewedstrijd, een week later zal de competitie weer resumeren en dan mag Spakenburg naar Groesbeek afreizen voor een treffen met De Treffers. De Treffers speelde gisteren ook een bekerpot en wonnen van de profs van RKC Waalwijk, een prachtig stukje bekervoetbal op zijn best. Ook de overwinning van Kozakken Boys op Vitesse mag niet onvermeld blijven.

De loting van zaterdag is rond de klok van elf uur en is te volgen via ESPN!