Skip to main content
Zaterdag heeft Spakenburg, voor het eerst onder leiding van Chris de Graaf en Jorg Hartog, 3 punten uit Tiel meegenomen en ondanks het optische overwicht van de Betuwenaren was de overwinning van de Blauwen verdiend te noemen.

Ten opzichte van de Derby een week eerder startte Spakenburg zonder Artien, de Ruiter en van Lopik maar wel met Vink, Veenhoven en Admiraal. De overige basisspelers: Damen, Werkman, Koelewijn, Volkert, Verhagen, Wesdorp, Dekker en aanvoerder van der Linden.

De Blauwen begonnen in een 1-4-3-3 opstelling met Vink op “10” en met klassieke buitenspelers in de personen van Dekker en Admiraal.  Binnen 20 minuten zaten de Blauwen reeds op rozen door een fraaie kopgoal van Youri Koelewijn (corner Dekker) en een fenomenale lob van Admiraal andermaal op aangeven van Dekker. Pal daarvoor ging er nog een gevaarlijk situatie voor TEC aan vooraf en had de gelijkmaker zomaar kunnen vallen. Damen echter hield er niet van om uitgerekend op de dag dat Sinterklaas het land binnenvoer met kadootjes te gaan strooien. De 0-2 was trouwens wel een schoolvoorbeeld hoe je moet omschakelen van verdediging naar aanval.
Zoals gezegd had Spakenburg zich al vroeg een prima uitgangspositie gecreëerd en ondanks dat TEC het spel mocht maken, behield Spakenburg volledig controle over de wedstrijd. Desondanks werd het nog tweemaal spannend voor de Spakenburgse goal maar zowel van Haaren als van Essen wisten niet tot scoren te komen.

Beide teams kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer en het spelbeeld van de eerste helft was ook zichtbaar in de tweede helft. Spakenburg liet de tegenstander opbouwen, zakte terug tot kop-cirkel en loerde op de tegenstoot. Reeds na 6 minuten spelen in het tweede bedrijf was er een kans voor Dekker die zichzelf op links prima vrijspeelde en snoeihard op goal schoot. Doelman van Dam wist de bal te keren en in de rebound zocht Admiraal het doel echter te hoog.
Vanaf dat moment klopte TEC wat nadrukkelijker op de deur maar echt grote kansen en/of mogelijkheden leverde dat niet op. Sterker nog, in de 68e minuut gooide Spakenburg de wedstrijd in het slot. De ingevallen Maurice de Ruiter, die eerder deze week te horen kreeg dat de beroepscommissie van de KNVB het eerder uitgesproken vonnis heeft vernietigd, stak met een subtiel passje Wimilio Vink weg die doelman van Dam met een stiftballetje a la Dennis Bergkamp volstrekt kansloos liet: 0-3.
Daarmee werd het laatste restje hoop van TEC de grond in geboord en dat was duidelijk van het spel en de spelers af te lezen. De ingevallen Masies Artien had er ook nog 0-4 van kunnen maken maar zijn kopbal teisterde het aluminium.

Zo werd een roerig weekje toch nog prima afgesloten en staan er nog voor de winterstop 4 zeer interessante ontmoetingen op de rol: Rijnsburgse Boys, HHC, Katwijk en Koninklijke HFC.

Scoreverloop:

13’        0-1        Youri Koelewijn
19’        0-2        Luuk Admiraal
68’        0-3        Wimilio Vink

Toeschouwers: 322

Opstelling TEC:
van den Dam, Klooster, Camara, van Rijn, Blij, van Essen, El Idrissi, van Kippersluis (80’ Aamri), Leeuwin (80’ Kaleka), El Makrini, van Haaren.

Opstelling Spakenburg:
Damen, Verhagen, Koelewijn, Werkman,  Volkert (71’ Brinkman), Wesdorp, Veenhoven (60’ Artien), Vink, Dekker, Admiraal (60’ de Ruiter (75’ Eindhoven) ), van der Linden.

Scheidsrechter: Martens.

Gele kaarten: El Idrissi, van Kippersluis (beide TEC). Vink, de Ruiter (beide Spakenburg)